bloggkommentatorerna

Det går bra nu...
Idag har Isabella Löwengrip intervjuat Alex&Sigge till sin webserie. Det första jag tänker är hur mycket flådigare gäster hon får till sin show nu än för ett par år sedan. Då var det Bloggkommentatorerna i Bella och Tyra show, men nu alltså självaste Alex&Sigge. Det betyder att Isabella har stigit i graderna eftersom A&S deltar och jag tänker att de gör det för att de har något att vinna på att vara med. De hade aldrig tackat ja till något som inte stärker deras varumärke. 
 
Grattis till det, Isabella! 
 
Det här är förmodligen det enda avsnittet jag kommer att kolla på också av hennes serie. 
 
//Anna-Maria
#1 - Haha

Jag måste säga att jag personligen var överraskad att hon VILL intervjua Alex & sigge? Tycker hennes tidigare gäster och hennes tilltänkta låter mycket mer *högstatus*, men vad vet jag. Har kanske en förlegad bild av de två. Men tycker ej de är speciellt vassa. Alltid tänk att det är folk som inte är så smarta som gillar dem. :) :) :) :) Japp, väldigt töntigt och fördomsfullt av mig, rentav korkat. Haha.

#2 - Johanna

Kul måste jag kolla på. Jag gillar när dom är i lite personligare intervjuer tillsammans!

#3 - WM

Hon skriver idag att hon kommer att publicera sin intervju med Alexander Bard trots att hon vet att han skrivit riktigt vidriga saker om kvinnor som har kommit ut i #metoo-kampanjen om övergrepp de har utsatts för. Som om det går att ursäkta det bara för att hon själv gillar honom.

#4 - Hehe

OBS för att klargöra: Bard faller inte in under min *högstatus*-kategori, tänkte på yoga girl och tilltänkta alicia vikander och andra hon nämnt som intressanta. Honom har jag inte mycket över för.

WM här ovan, vad har han sagt om metoo kvinnor? Har missat helt.

#5 - Anonym

Bard har skrivt:

1. Att #metoo är en kampanj för 150 miljoner kvinnor som skäms för att de tänder på 50 Shades of Grey.
2. Att #metoo är tecken på att "femifascism" är den nya statsideologin i Sverige.
3. Avfärdar Cissi Wallin och andra kvinnors anklagelser mot Fredrik Virtanen på nätet och via olika nyhetsmedier.

Det är dock inte första gången han har skrivit kvinnofientligt och rasistiskt. Han försöker göra sig till ledaren för den svenska meninistiska rörelsen (en antifeministisk rörelse som kretsar kring att lyfta fram män som offer för strukturell diskriminering). Bara att kolla hans twitter som är ett konstant tjatande om hur synd det är om europeiska män.

Kom nu även ihåg att Alex och Sigge hånade Elaine Eksvärd för hennes arbete mot pedofili inte så länge sedan.

Allt detta vet Isabella men hon låtsas som att det inte är så farligt eller vidrigt.

#6 - Karin

#5
Ja vissa saker Bard säger låter om inte kvinnofientligt så iallafall rycker man till. Han är ju smart (tycker jag då) och kan formulera sig. Ovanligt att män som är kända debattörer vågar uttrycka sån diss av viss feminsm. Det är mer flashback-folk som kör det.
Jag håller inte med om det han säger men uppskakttar att han för in ett annat perspektiv, feminism är självklart men måste kunna klara kritik.

När det gäller att Alex och Sigge kritiserade Elaine, så var det inte hennes arbete mot pedofeli de hånade. Jag uppfattade att de pratade om att Elaine syns mycket i media inom många områden och de ansåg att hon inte kan vara expert inom allt. Det är ju inte säkert en retoriker ska ge tips på hur föräldrar ska prata med sina barn om integritet, hennes jobb är ju i vanliga fall att hålla föredrag om retorik för vuxna inom yrkeslivet liksom. Sen kommenterar hon retorik i amerikanska valet & svenska valet. Är det verligen inte större skilland mellan politisk retorik och vardagsretorik som hon jobbar med i vanliga fall? Vad är hennes kunskap om politik? Om man inte kan något om politik kan man verkligen kommentera poltisk retorik.
De jag uppfattar att Sigge och Alex kritiserade är att hon dyker upp i så många sammanhang som expert.
Personligen tycker jag att det är bra att organisationer som jobbar med barn granskas även om de jobbar för ngt så viktigt som barns säkerhet och mot sexuella övergrepp. Organisataionen LoveNapal var på tapeten i media och sociala medier förra året väl, de jobbade mot sexuella övergrepp för barn i Nepal. Bla Elaine höjde dom till skyarna. Sen kom det en artikel i våras där grava missförhållanden i organisationen kom fram och de kommer från en missionerande kyrka och evt försökte sprida religionen till barnen de räddade. Detta var inget de gick ut med i offentligeheten. LoveNepal verkar ha ljugit om endel saker (andra var bra),
Man kan inte bara köpa att en ny organisation (Elaines Treskablinoll) ska få fritt spelrum att "diktera" och ställa kommuner till svars genom sociala medier hur svenska förskolor ska arbeta med integritet och mot pedofeli. I teorin skulle Elaine kunna vara kristen missionär utan att hon går ut med det. Man måste kunna undersöka och kritisera personer och organisationer som arbetar med viktiga frågor som sexuella övergrepp mot barn

#7 - Tove

Fast läser man alla hans twitter om metoo så är attityden han förmedlar att det är hysteriska kvinnor som ljuger om vad det varit med om, och som inte kan tåla lite flirtande. Visst att kritisera metoo. Men ibland kan man också behöva markera mot något som är fel. Det är inte bara kritik av en kampanj, det är att säga att lite tafs får man tåla. Jag blir så ledsen av att tänka på hur många som råkar illa ut pga den attityd bard uppvisar. Det är liksom inte någon saklig kritik.

#8 - Jossan

#1: Håller med :p Precis som Bard tror de ALLDELES för mycket om sig själva och sin intelligensnivå. Och såg ni Sigge i På Spåret? Ledsen, men den där högdragna accenten kunde inte dölja att han inte var särskilt allmänbildad eller ens särskilt skärpt.

#9 - Hanna

Men alltså vad har ni för förälskelse till Alex och Sigge egentligen?! Börjar blir löjligt. Jag vet bara att dessa två vuxna män är väldigt skickliga på att håna och mobba andra människor. Särskilt kvinnor.

Svar: Men allvarligt talat. Jag och Mia har som jobba att följa en massa olika människor som är kända och gör saker i sociala media. Alex & Sigge har vi följt sedan urminnes tider och jag håller inte med dem om allt. Jag har nog ingen idol ens vad jag vet. Ha man det som vuxen? Jag tänkte mer så här. Yoga girl följer jag inte, kommer inte att kolla, Alex och Sigge följer jag, kommer att kolla. //A-M
bloggkommentatorerna

#10 - Me too

Det avsnittet är det enda jag inte kommer att titta på. Utgår från att avsnittet med Bää-ard inte sänds. Om så är fallet betyder det nog slutet på skönhetsserien. Många kunder är på krigsstigen och Ready to go kan ges till gubbslemmen

#11 - Malin

Självaste Alex&Sigge.... Är de speciella på nåt sätt? Stora på nåt sätt? Kända för något bra?
Vilka idoler att ha.........Yeah, jag rullar med ögonen....

#12 - A-M

#11 Eh? Om man har Sveriges största pod så är man ändå ganska framgångsrik. Vem har sagt att de är våra idoler? Jag är sjukt trött på dem just nu, men när man har följt någon/några sedan minst 10år tillbaka så kan man inte bara sluta. Det är något annat då som gör att man måste fortsätta bevaka. Som om deras liv är en roman som inte tar slut. Sjukt otrevlig kommentar från dig. //A-M

#13 - Anna

Grattis Isabella? Ni menar nog tvärtom, grattis A&S? Blondinbella är väl mycket mer framgånsrik än de två gubbarna?