bloggkommentatorerna

En fråga om framgång
Vad har ni för förväntningar på Bellas nya online-serie? Hon har tidigare skrivit att den skulle släppas efter sommaren, men det verkar dröja lite. Hittills har hon intervjuat Yoga-girl och Alexander Bard. Produktionen verkar större än vad jag trodde från början. En fråga om framgång heter det alltså, och Bella hoppas det ska inspirera folk att hålla fast vid det som de brinner för. Det ska handla om hur tufft det är att kämpa för sina drömmar, men värt det. 

Jag kan tänka mig att det är peppande att lyssna på sånt om man har en dröm att brinna för. Sedan att alla inte lyckas med sina drömmar är en annan sak. Det är säkert lärorikt att lyssna på folk som haft framgång, oavsett. Men jag blir mer och mer ointresserad av det där med att prata om karriär. När Bella frågade vilka personer läsarna har som drömgäster i programmet så svarade var och varannan Petter Stordalen och Fredrik Eklund och liknande, och då förstår jag att det inte är en serie för mig, för det tråkigaste jag vet är att lyssna på ännu en entreprenör som talar om hur man växer och utvecklas (inte bara som företag, utan som människa!)

En sak som jag inte kan sluta lyssna på är Verkligheten i P3. Det finns hundratals avsnitt, och de handlar om folk och vad som händer med folk. Alla har en historia, men man hör dem sällan, eftersom de flesta som intervjuas är de som lyckats, eller gjort något extremt. 

//Mia

#1 - lovisa

tror det kommer bli väldigt tråkigt program, en stor produktion är ju ingen garanti.
Får inte heller intrycket av att bella är en person som någonsin går på djupet och jag tror inte heller hon är tillräckligt skicklig för att få människor att göra det heller.
Tror det kommer bli väldigt ytligt och ganska trist?!
Känns som om det kommer bli samma sak som femtielva människor redan har gjort

#2 - Katja

Jag är tvärtom. Vanliga människor kan jag gärna läsa bra vanliga människors öden-böcker om - eller prata med på krogen, typ. Men ska jag bänka mig framför teven/datorn och se på nån i första person så får det gärna vara en person som faktiskt åstadkommit något. Däremot måste det inte vara en entreprenör el liknande rik ”framgångssaga” till person. Det kan lika gärna vara en lärare som lyckats att få en hel klass att lyssna eller en person som har gjort en intressant upptäckt. Totalt ointresserad av igenkännandefaktorn. Sig själv har man ju redan.

#3 - johanna

Tror tyvärr inte att det är något för mig heller. Är väldigt ointresserad av karriärsmässiga framgångshistorier och har dessutom svårt i allmänhet för kändis intervjuar kändis-konceptet. Hellre att en påläst journalist gör jobbet än Bella. Och det blir nästan lite löjligt att hon ska intervjua Yoga Girl när det bara var ett par månader sen Rachel intervjuade Bella i sin podd...

Gillar också Verkligheten i P3! Så många intressanta levnadshistorier och dessutom i tacksamt kort format, det är ju inte alltid man vill dra igång en entimmespodd.

#4 - kaffekunnig

Yeah, jag är också tvärtom!

#5 - Te

Jag har slutat intressera mig för Sommar i P1 av samma anledning. Lyssnar knappt om det är någon jag tycker om eftersom formatet är så fast och uttjatat till döddagar. Sedan är det alla dessa entreprenörer som berättar samma historia om och om igen. Det här känns som samma sak, en upprepning av personer som eventuellt hade det lite svårt och sedan startade ett företag och nu är jättelyckliga och om de kan göra det så kan alla andra göra det!

#6 - Tove

100 % igenkänning. Serien blir säkert toppen för de som gillar sånt men karrär är såååå tråkigt i min värld. . I den mån jag faktiskt drömmer drömmer jag inte alls om karrär (utan om privatlivet) och önskar jag ändå något om min karrär är det typ att jobbet ska vara mysigt och ha gulliga kollegor.