bloggkommentatorerna

En såpa varje dag
Nu har höstens tv-utbud kommit igång ordentligt. Jag känner mig redan utbränd. Haha! På måndagar och tisdagar är det Bachelor, på onsdagar är det "Bonde söker fru" och på tordag börjar "Ensam mamma söker". En del tycker att det är skräp-tv och det är det kanske för vissa. Jag ser det som underhållning och som ett sätt att koppla av efter att barnen har gått och lagt sig. Min timme av egentid som inte betyder att jag behöver tänka. Dessutom är det kärlek, relationer och drama som i vilken skönlitterär romantisk bok som helst. Analyserar man de här programmen tillsammans med andra så kan man lära sig en massa om hur människor och man själv fungerar. Så som vi gör här. Hela den här bloggen är egentligen ett sätt för oss att kommunicera kring text. Vi lär oss massa av varandra. 
 
Jag tänker ofta på vad min och Mias lärare på universitetet (älskade Dag Hedman, som vi hade i kursen Populärkultur) när jag får dåligt samvete över att det jag kollar på är skräp. I hela Dags arbetsrum fanns drivor av populärkulturella böcker. Hyllmeter av Sigge Stark till exempel.
 
Vår lärare Dag frågade gruppen om en bok vi läst var skräp eller inte. En kille som vi kallade för prästen (när han inte hörde) för att han såg ut som en präst och talade väldigt högtravande räckte upp handen och svarade att det var skräp på grund av att det inte var en lika komplicerat skriven bok som en vanlig klassiker. Dag Hedman skrattade högt och tog ner killen på jorden kan man säga. Han förklarade att alla de delar som finns i en klassiker fanns med i den boken vi hade läst och att det var andra yttre omständigheter som hade gjort att den boken inte ansågs vara fin nog.
 
Jag kände att jag fick upprättelse av att gå den kursen. Att mina intressen fick högre status och att jag kunde sluta skämmas över dem. Sen startade vi den här bloggen typ. 
 
Älskade populärkultur! <3
 
//Anna-Maria
#1 - C

Håller så med dig!!
Älskar amerikansk "skräp" typ alla Real housewives och dylikt.
Alla kollegor blir alltid jätteförvånande över det, eftersom jag läser väldigt mycket och då enligt dem "svåra" böcker, och har ett ganska avancerat arbete (som jag är jädra bra på dessutom).
Men jag MÅSTE titta på det andra för att helt kunna koppla bort, för att rensa hjärnan.

Älska "skräp"!!! Mitt livselixir, det och vin.

#2 - johanna

Vilken bra lärare! Jag älskar också det som många skulle kategorisera som skräp-tv, är tex en av få på jobbet som öppet står för att jag ser på Paradise Hotel. Bonde söker fru hinner jag inte i år men det är också annars en favorit.

Men det som stör mig med de här programmen är att jag upplever att de blir allt mer utdragna och sämre producerade med åren. Känns som att det är en generell trend. Att man så hemskt gärna vill fylla ut sina 44 minuter men samtidigt vill få det tama innehållet att räcka till så många avsnitt som möjligt så att minsta lilla grej ältas i evigheter. Ofta med det lite apelsin-tv-aktiga där någon först berättar om en händelse i en synk, sen visas händelsen, och sen berättar en annan person om vad som hände i en synk, och vips har man hört samma sak tre gånger. Samma före- och efter reklampaus, EN minut går ju åt på varje sida pausen för att berätta vad som hände före eller händer sen. Eller? Är det en trend eller är det jag som blivit mer otålig mer åren? ;)

#3 - Anis

Varför kan ni inte skriva om mogis graviditet nån gång

#4 - Blomma

Älskar skräpkultur generellt men sist jag försökte se svenska dokusopor (åratal sedan) blev jag så illa berörd av all sexist att jag la ned. Har det blivit bättre?

#5 - Pernilla

Åh, Dag Hedman <3 Hade honom i litteraturvetenskap, helt fantastisk! Glömmer aldrig hans meddelande på telefonsvararen: "Jag är utsocknes i några dagar, återkommer på måndag!" Och när jag skulle återberätta det för en kurskamrat visste hon inte vad utsocknes betydde och jag kände mig så himla, himla gammal. Jag var 24...