bloggkommentatorerna

Grattis Gynning
Idag fyller Carolina Gynning 39år. Grattis! 

Laila Bagge och Roger pratade om henne på Rix Morgonzoo imorse och sa att hon en gång i tiden slog igenom i Big Brother och att de trodde att det inte var något som hon var stolt över i sin karriär. Varför resonerar många på det sättet? Hade inte Gynning varit med i BB så hade hon inte blivit känd. Inte känd=inga tavlor. Det var ju inte så att hon valde mellan att vara känd för tavlor eller vara med i BB och bli känd och sen måla tavlor. Hon behövde ju bli känd först. 

//Anna-Maria
#1 - Diana

Åh jisses, grattis Gynning till det sista året av 30 någonting. :/ Galet vad åren går. Så kul att se allas utveckling och framång.

#2 - Hej

Irrelevant till inlägget men visst är väl hennes man yngre än henne?

#3 - Carolina

Fast de flesta konstnärer som målar och säljer tavlor har ju faktiskt inte varit med i Big Brother... så det verkar ju som att man kan sälja tavlor ändå.

Det är ju som att säga att prinsessan Sofia inte hade blivit prinsessa om hon inte varit med i Paradise Hotel.

#4 - G.D

... Ja det hade hon kanske inte, Carolina, då livet är fullt tillfälligheter och alla val leder dit man står idag.

Nu vet jag inte om du, Carolina, är Carolina Gynning, eller en annan Carolina, men jag vill bara säga det att jag tror att du/Carolina Gynning också förstår sambandet mellan att ha en, redan upprättad, plattform att marknadsföra sina tavlor på, än att som en för allmänheten okänd person börja från noll. Det finns många fantastiskt duktiga konstnärer som aldrig lyckas göra sig ett namn trots mycket kämpande.

Jag säger inte att du/Carolina INTE hade fått sålt tavlorna om du/hon inte blivit känd genom TV först (som BK verkar anse), men jag tycker att du/Carolina nog iaf bör vara ödmjuk nog att inse att det faktum att du/hon är känd sedan innan har givit din/hennes konstnärskarriär en rejäl skjuts, då intresset för din/hennes konst var på topp redan från start. Med all rätt, må tilläggas. Jag missunnar dig/henne ej det.

Många som köper din/hennes konst, böckerna likaså, hade aldrig kommit i kontakt med dem om de inte vetat vem Carolina Gynning är, och säkerligen hade fler återförsäljare sagt nej till att köpa in och sälja vidare. Det hade helt enkelt varit en längre väg för att bli känd. Inte för att kosten är dålig på något sätt utan för att det alltid är en risk att ta in en konstnärs verk, och med en okänd, icke etablerad, konstnär är risken givetvis större.

Tycker verkligen att A-M är orättvis i sin bedömning ovan, då ingen vet hur det hade gått med tavelförsäljningen om inte Carolina varit känd. Det kan man ju bara spekulera i, men att ge ett definitivt "inget BB=inga tavlor" känns ju väldigt förminskande mot Carolinas konst. Men tyckte även "Carolinas" kommentar här ovan tyckte jag kändes något världsfrånvänd. Därav min kommentar.

Tycker båda parter är bra på det de gör, A-M på att blogga och Carolina på att måla. :)

Och A-M, bara för att man kommit till en viss punkt pga en viss händelse, och man kanske inte skulle vilja ha saken ogjord på grund av att hela ens liv ju är format utefter att den händelsen ägt rum, behöver det ju inte automatiskt betyda att man är stolt/inte skäms över händelsen i fråga. Carolina KAN ju (säger inte att hon GÖR) vara mindre stolt över sin medverkan i BB men ändå inte ångra det pga alla de möjligheter det givit henne, och att hon, om livet hade blivit annorlunda, inte hade haft sin man och sina fina döttrar, tex. Allt är ju inte svart och vitt. :)

#5 - Carolina

Jag är inte Carolina Gynning utan en annan Carolina.
Förstår också att det kan ha gett henne en bra "start" att ha en plattform att marknadsföra sin konst på.

Men tyckte att det va väldigt förminskade att hävda att hon inte hade sålt någon konst om hon inte varit med i Big Brother.

Därav min kommentar.

#6 - Caroline

Fast Sofia hade ju definitivt inte varit prinsessa om hon inte varit med i Paradise Hotell. Det var det sämsta försök till analogi jag sett. Sofia tillhörde inte direkt den sociala grupp som hänger med kungabarnen naturligt.

#7 - Grit

Nu är ju Carolinas mamma en känd konstnär. Jag tror att den "ingången" har varit viktigare än Big Brother.

#8 - Anna

Varför hade hon inte kunnat vara konstnär om hon inte varit med i BB? Dessutom vann hon ju BB just för att folk gillar hennes person och hennes öppenhet. Tror det är det som gillar i hennes konst också. Och Laila och Roger är ju båda rätt osköna personer, tror faktiskt inte vanligt folk är så dömande om någon varit med i BB för 15 år sen...

#9 - Krista

BB är väl ändå ett grymt program att vinna, som ovan kommentar så vann hon på att hon var rolig person. Inget att skämmas för idag när det dessutom snart är lika vanligt att ha deltagit i reality-tv som att ha tatuering. Känns som föråldrad inställning som 90-talet vill ha tillbaka att det är nåt fult att delta i sånt, är ju samma gamla vanliga att det som är nytt är läskigt o fel.

#10 - MorgonZOO är rätta bamnet

Gynning har inget att skämmas för. Vad jag minns så var hon enbart sig själv och trevlig och vettig i BB. Däremot har ju vissa radiopratare sagt en massa dumt och vissa, i alla fall en av dem, borde inte ens få jobba på radio... För övrigt är Gynning en bra konstnär som skulle slagit igenom förr eller senare i vilket fall som helst.