bloggkommentatorerna

Hugo utmanar ödet
På Facebook kommer det ibland upp klipp med folk som klantar till det. De gör något riktigt dumt och håller på att slå sig fördärvade på köpet. Det är nästan alltid killar som gör det. Eller, det kan vara en tjej som till exempel är på ett gym och misslyckas med någon övning så att stången välter över henne. Ren olycka alltså. Eventuellt lite klåpighet, men ändå en normal situation. Killar gör såna här saker: cyklar ner från taket och hoppas landa på barnens studsmatta nedanför. Gör en volt genom en dörr som leder in till en trappa och maximerar risken att både slå i huvudet i dörrposten och ramla 25 trappsteg ner. 

Men det är trots allt inte så ofta man träffar såna killar, och får höra hur de resonerar. Så det var kul att läsa hur Hugo Rosas har tänkt när han har ställt till det för sig. Han är självklart den typen, eller var det kanske framförallt när han var yngre. Det handlar väl i första och sista fallet om olyckshändelser, men dumdristigheten och risktagandet finns ju där. Han väljer att testa sin pappas cykelskor som gör att fötterna sitter fast på pedalerna, för första gången i trafik, utan instruktioner: "Jag satt alltså fast med cykelskorna på pedalerna och hade inte en jävla aning om hur man ”klickade ur”. Det gjorde inte så mycket tänkte jag, det är ändå landsväg nästan hela vägen." Resultatet är att han inte bara ramlar, utan även välter en tant med hjälp av sin hockeyklubba. Eller hur han tänker när han målar: "Det hade regnat och jag visste att det var halt på marken, men trodde ändå att det var lugnt att klättra upp för stegen." Spoiler: det var inte lugnt. 

Jag förstår det inte! Det finns inte en chans att jag skulle ta en sån risk. Det kanske är därför jag faktiskt skrattar rejält åt såna klipp. Jag skrattade högt åt Hugos historier också. 

//Mia
#1 - Sonja

Nåt jag verkligen inte kan förstå och som verkar rätt vanligt är människor som håller yogabollar i famnen och springer rätt mot varann i full galopp. Såna klipp finns alltid på failvideo. Har nån nånsin gjort så och genererat en win-video?

#2 - Anonym

Hoho! Hugo och Paula-paus och skriva om mer aktuella saker, Timell och Virtanen? Eller iaf fenomenet efter hurricane Harvey som drog igenom världen över? Kan tex tipsa som Henrik Bastins twitter. Eller Cissi Wallins instagram.

#3 - Lina

När jag kollar på såna failfilmer brukar jag tänka att det här måste vara svaret på varför kvinnors medellivslängd är högre än mäns :p

#4 - Jenn - Forever abroad

Hahaha den med bollen i hissen var ganska rolig. Karma liksom. Jag är nog för försiktig och feg för att råka ut för sånt där jag också ;)