bloggkommentatorerna

Hur mycket vill ni äta?
Foki har fått en 21-rättersmiddag i present (av sin katt (!) (har aldrig saknat en emojismiley som tittar MENANDE i bloggen mer än just nu)). 

Vad tycker ni är det optimala antalet rätter man kan äta? Själv vet jag inte mer än att jag tycker tre är värdelöst. Tre rätter är inte jättemycket, så därför lagar man normala portioner. Vilket gör att jag blir proppmätt av förrätten. Då orkar jag inte varmrätten som oftast är den som lagts mest krut och pengar på. Sen är det som att man alltid har en extra mage åt desserten, eftersom den har helt annan smak, så den orkar man oavsett och mår därefter lite illa. Tvårätters är alltså att föredra, för då äter man en ordentlig varmrätt följt av en lagom avrundning i form av dessert. 

En enda gång har jag ätit flerrätters. Har för mig att det var sex stycken (på Thorskogs slott där de spelat in Stjärnorna på slottet, eller något liknande slottsprogram en gång). Det var helt ok, för då var rätterna pyttesmå (plus att en del var konstiga, för mig som är bonde, så jag åt inte anklevern eller vad det var) så jag blev behagligt mätt. Men Foki åt alltså 21 rätter. Även om varje rätt består av tre tuggor så blir det alldeles för mycket. Det är vad jag tror i alla fall. Hon orkade inte ens bada efteråt, vilket tydligen är ett dåligt tecken. 

Jag skulle gissa att sju rätter är perfekt. Med små små portioner av allting. Då får man med de viktigaste smakerna. 

//Mia
#1 - hanna

Jag åt åttarätters häromdagen som var helt fantastiskt gott, och där kände jag mig verkligen perfekt mätt lagom till att efterrrätten kom. rätterna var ganska små, men jag äter hellre många små och får smaka på mycket än bara en stor :)

#2 - Sara

Jag tycker nästan alltid förrätterna är godast på restaurang så ibland tar jag två såna istället för huvudrätt! :)

#3 - Safira

Ljuva Julia, tala för dig själv, jag hade gärna ätit 21 mellanstora rätter och då hade det funnits lagom med rum för efterrätt. 👌

#4 - Happy

Jag har ätit både 7, 9- och elvarätters. Jag tycker mer att man knappt minns vad man åt efter - kanske helhetsintrycket men ingen enskild rätt. Det är lite fail ju, jämfört med att ha ätit typ en sjukt god kantarelltoast eller något annat minnesvärt.

#5 - Lina

21 rätter låter som en dröm! Gud så underbart och spännande.