bloggkommentatorerna

Jag vill rysa
Jag följde en del konstnärliga sminkbloggar förr, men jag har glömt av de flestas namn. Minns förstås Linda Hallberg och henne besöker jag minst en gång i veckan. Och nu när Halloween stundar så blir jag sugen på att hitta fler än fantastiska Linda. Kasta gärna hit bästa sminkbloggtipset! Helst med några skräckinjagande Halloween-sminkningar. 

//Mia
#1 - Lotta

Isastar på Damernas Värld

#2 - Johanna

Ni får välförtjänt kärlekspepp från Magdalena Graaf:)

Svar: Åh! Vi blir så glada. Tack!//Mia
bloggkommentatorerna

#3 - Petra igen

Jag är helt enig med dig. Givetvis har hon lika rätt att synas som alla andra, och jag tycker, likt dig, att man bör sluta kräva att alla (offentliga) tjejer och kvinnor ska vara någon form förebilder hela tiden.

Jag tycker att man ska välja noga vem man väljer att betrakta som förebild.

Unga tjejer må behöva starka och sunda kvinnor att se upp till, men iaf min känsla och uppfattning (som givetvis inte behöver vara rätt) är att Alexandra inte mår så bra. Hon verkar väldigt svag i sig själv, och jag tror att hon, mer än någon annan, dömer sig själv och värderar sig själv utefter sitt utseende.

Jag menar inte att det på något sätt gör henne till en sämre människa, eller ger henne mindre rätt att vara offentlig, jag tror bara inte att hon är en sund person att se upp till, som ung kvinna. Hon är ett offer för detta, precis som så många andra kvinnor. Vilket i och för sig kanske har sina naturliga förklaringar i och med det yrke hon växt upp med.

Det är sorgligt om det stämmer, men jag tror inte att Alexandra vet sitt värde, utöver det värde andra tillskriver henne genom beröm och uppmärksamhet. Igen, jag säger inte att det gör henne mindre värd än någon annan, men det hon utstrålar kanske inte är hälsosamt för unga tjejer att ta efter. Man kan tycka hur mycket man vill om henne som person, men jag tror inte att hon är en sund förebild. Jag tror att hon ger osäkra tjejer bekräftelse på sina känslor av att "man inte alls duger som man är", oavsett vad hon skriver.

Och jag har inget emot plastikoperationer, smink osv, bör tilläggas. Och jag tror att man kan vara en bra förebild oavsett ytliga attribut, givetvis. Känns ju fånigt att tillägga men vill inte att det ska finnas utrymme för missförstånd. Det är inte konstigt om unga kvinnor vill ha henne som “goals”, hon är allt det samhället säger åt oss att vi ska vara, och det känns som att det viktigaste för henne är att fylla den rollen. Både vad som förväntas rent fysiskt och "mentalt"/politiskt . Det är inte ovanligt att unga ofta dras till att ha destruktiva vuxna som sina förebilder, jag tror att vi måste hjälpa unga tjejer och killar att se bakom de uppmålade fasaderna och hjälpa dem se vad som ofta gömmer sig bakom. För yngre är ju som bekant inte alltid kapabla till att se bortom ytan och läsa mellan raderna. Jag hoppas att mina döttrar kommer välja kvinnor med en sund självuppfattning (både kroppsligt och mentalt) som förebilder. Jag ska försöka stärka dem i det, och hjälpa dem hitta en sund väg genom all yta vi matas med.

Jag vet att hon använder "ursäkten" kvinnokamp som någon form av "berättigande" av sina "utvik" osv, men jag tror mest att det är ett svepskäl för att fortsatt kunna få den uppmärksamhet och den bekräftelse hon tror att hon behöver. Ingen kan ju shamea henne för att hon “är stark” och går sin egen väg genom att visa upp sig, "för sin egen skull", och för att "hon vill." Igen, gör ingen bedömning av det ur moralsynpunkt, jag tror bara inte det är sunt för flickor att matas med att det är det ytliga som är det viktiga. För det känns uppenbart VARFÖR hon vill, och behöver göra det för sin egen skull. Jag menar, även om hon säger en sak, så utstrålar hon en annan. Jag tror att hon, i feminismen, funnit en ursäkt för sitt destruktiva tänk. För det man som kvinna gör i feminismens namn kan ju bara vara starkt, bra, modigt, och få framförallt inte ifrågasättas, för "alla kvinnor ska få göra som de vill." (Vilket alla givetvis ska få göra, det handlar inte om det.)

Naturligtvis är hon mer polerad än vad hon var innan. Hon är väl ändå över 25 nu, och inte ett barn längre. Sedan vet jag inte om hon är så “klok” som hon själv och många tror, jag tror hon är smart nog att skriva det som får henne att framstå som sund, vettig och feministisk, men jag tror att hennes inre är ett kaos och att det hon skriver egentligen går emot allt hon känner och tycker om sig själv. Möjligtvis om andra också.

#4 - Petra Igen

Hoppsan skrev under fel inlägg.

#5 - Bella

Hej! Har ni hört att Ebba Von Sydow nämner er blogg som sin favoritblogg i senaste Säkerstilavsnittet?
Jag håller med henne, ni håller år efter år och blir bara bättre och bättre.
Tack för det
Bella

Svar: Tack för att du meddelade det! Har inte hört på de senaste två-tre avsnitten av Säker stil, men jag ska göra det nu. Och tack för berömmet!
//Mia
bloggkommentatorerna