bloggkommentatorerna

Nödvändiga kläder
Petra Tungården har lanserat sin nya site Adoore där man kan handla hennes egen design. Än så länge är det enda plagget en skjorta som jag inte fattar hur man skall ta på sig eller komma ur för den delen.  
 
I beskrivningen av sidan står det: 
 
Launched in Fall 2017, ADOORE is for women who values what it means to be a woman today, who values pieces that are both timeless and necessary.
 
Den här skjortan är alltså för kvinnor som värderar vad det är att vara en kvinna idag och som tycker om kläder som både är nödvändiga och tidlösa. 
 
Jag måste säga att jag tycker att kläder är nödvändiga och det är oerhört bra om de är tidlösa också. Som en svart tischa. Det är fan det enda nödvändiga plagget ändå. 
 
Men jag önskar Petra all lycka och att hennes målgrupp inte är som jag för då kommer det inte att gå så bra. :D :D:D 
 
//Anna-Maria
#1 - Anna

Förstår mig inte heller på skjortan. Dock inte förvånad.
Fult, opraktiskt och dyrt. Nej tack.

#2 - Antagligen för gammal

Ännu konstigare: ett par byxor som det är omöjligt att förstå snittet på eftersom den slafsiga skjortan hänger ner och täcker delar av byxan!
(Och nej, man får faktiskt inte kalla skjortan för tidlös. Kreativt galen, modern, etc, etc, men verkligen inte klassisk på något sätt).

#3 - Anonym

OJ! Jag trodde verkligen först att skjortan var ett skämt?! Bananas! Tvångströjelooken är het i höst...?

Förstår inte heller varför man skriver en hemsidestext på engelska utan att se till att språket är åtminstone hyfsat korrekt. Det där är rejält dåligt skrivet.

#4 - Hahq

Alltså skjortan är ju snygg och modern så som modet ser ut just nu, ingen har väl missat alla dessa olika typer av knutna skjortor på alla möjliga kreativa vis som varit i ropet i sommar, men tidlös? Haha nej? Samma sekund som folk tröttnar på detta mode, som med alla andra lite tokiga modedetaljer kommer skjortan vara mer ute än utast.

Svårt att hitta en "tidlös" skjorta faktiskt, så många detaljer som skiljer sig i form av längd, passform, ärmslut, knappar, krage, att det alltid kommer vara något som anses ute vid någon tidpunkt. Att kalla plagg för tidlösa är typ ett skämt då knappt en svart t-shirt alltid kommer vara gångbar, det kommer komma en tidpunkt när något på den kommer anses vara "fel".

#5 - Tove

Är mer skeptisk till att skjortan är nödvändig.

#6 - Lisette

Tycker det är en cool skjorta och även de kommande byxorna, grymmt att kunna starta sitt eget klädmärke! :D

#7 - thesadbox

Det är en skjorta i stil med vad man har sett det här året, modern och snygg. Men alltså, kunde hon inte ha korrekturläst texten på "svengelska"? *tar fram skämskudden*

#8 - AnnaBananna

Nästan smärtsamt att läsa texterna på hemsidan, finns det verkligen ingen involverad i detta projekt som kan engelska bättre? Om dom nu väntat så länge på att plaggen ska komma borde dom kunnat fila liiite mer på texten. Eller så är det bara ett PR-trick att ha uselt språk ;)

#9 - Caroline

Jaa! "ENGELSKAN"????? Den som har skrivit den måste gå i typ fjärde klass?

#10 - Blomma

Skämskudde please:
"for women who values "
Women är plural. När objektet är i pluralform används inte -s på slutet av verb.

Pinsamt dåligt.

#11 - J

Inget som föll mig i smaken men önskar Petra lycka till!

#12 - Elsa

Byxorna med slits är väl snygga men synd att de täcks av skjortan. Och blir det inte kallt med slits på vintern eller ska man ha långkalsonger under?

#13 - Lisa

Pinsamt dålig engelska. Och företagsnamnet? Nästan så att det blir "aboore".