bloggkommentatorerna

Påhopp på Paula
Jag har en nöt i kommentarsfältet. Hon eller han kommenterar nog i varje inlägg och det är aldrig något snällt. Den här personen har hakat upp sig på hur jag ser ut, eller framförallt hur min kropp ser ut.

Så inleds Paula Uribes inlägg. Paula ber människan sluta. Hon tycker det är skevt att kommentera andra människors kroppar. 

Jag önskar det vore nog så. Men Paula känner sig ändå tvingad att förklara att hon känner sig starkare än någonsin, att hon är muskulös och uthållig. Hon är i sitt livs bästa form. Hon spekulerar i om personen som kommenterar är avundsjuk. 

Alltså, det finns ju folk som är avundsjuka. Det finns också folk som bara är elaka, eller som bara stör sig på bloggande människor. Det finns folk som helt ärligt tycker att vissa bloggare är fula, eller tjocka, eller otränade. Någon enstaka väljer att hoppa på bloggare för att såra.  Jag tycker det är tråkigt att vettiga människor, som Paula, börjar försvara sig och sina kroppars rätt att se ut som de gör. "Jag är starkare än någonsin", eller "jag är nöjd och känner mig vacker", kan folk skriva.

Oavsett om man är ful som fan, klen som en sparris eller tjock som en saccosäck så har man rätt att se ut på det sättet, och alla som kommenterar är dumma i huvudet och ohyffsade. Det är bara så. Det är FEL att oombett bedöma folks kroppar, men det är inte fel att se ut som man råkar vara född. Man ska inte behöva rättfärdiga det med att man VILL se ut så. 

//Mia
#1 - B

Undrar vad som hänt Anna Hibbs?

#2 - Hanna Karlsson

Trist att hon ska behöva känna att hon måste försvara sig.

#3 - Hanna Karlsson

Nu postade jag för snabbt. Och ännu tråkigare är det att folk ska kommentera och inte kan låta andra vara. Det är precis som du skriver både fel och ohyfsat.

#4 - Dalle

Alltså det är inte så konstigt att hon försvarar sig..det är det som är och blir hennes lott. Att hon trots all press o tyckande tycker om sig själv.. det som är det sjuka är ju att ens värde förknippas med hur man ser ut och att man överhuvudtaget ska behöva förhålla sig till detta. Klart att man då säger jag tycker om mig själv!