bloggkommentatorerna

Slutar och börjar
Josefin Knave meddelar att hon slutar blogga, efter elva år. Hon lägger även av med YouTube och Instagram. Hon verkar väldigt trött på det. Jag förstår också att det måste vara ett låst sätt att jobba, om hon redan innan sommaren bestämde att detta skulle vara datumet hon lägger ner bloggen. På grund av samarbeten och avtal har hon inte kunnat komma till skott tidigare. Det är inte riktigt så man föreställer sig bloggandet. Man tror att det är ett friare sätt att arbeta. Skönt att Josefin verkar ha kommit fram till beslutet själv, och att det är genomtänkt och efterlängtat. 

Samtidigt skriver Dessie helt plötsligt ett jättelångt inlägg om hur trött hon varit på bloggen det senaste året (no shit!) och att hon länge funderat på att sluta, samtidigt som pengarna från bloggen lockat, och vetskapen att utan gymnasiebetyg är framtiden snårig. Allt detta har vi skrivit om flera gånger. Och Dessie meddelar också sin plan: hon ska utbilda sig till mäklare. Läs i inlägget hur man går tillväga för att bli mäklare om man inte gått gymnasiet. Detta är ju fantastiskt. Vilket driv hon har, och så skönt att hon tror på sig själv. Vem som helst hade kunnat bli nedbruten av klimatet som varit på hennes blogg de senaste åren. 

Men! Det konstiga är att samtidigt som hon meddelar allt detta, hur trött hon är på bloggen och hur skönt det är att hon hittat en ny väg och ser en ljus framtid, så bestämmer hon sig för att börja blogga igen. 

Jag fattar ingenting. Är det för att slippa studieskulder eller?

//Mia


#1 - Pia Svensson

Jihhaa!!! :) Vill tipsa om ett ögonfransserum som funkar. Nanolash. som ny får du 100 kr i rabatt ❤❤❤

Här är min länk: http://referme.to/9vACAme

#2 - Emma

.. eller så har det att göra med att när en ser en utväg så blir det genast lite lättare? (Plus antagligen att slippa studielån. :P)

#3 - C

Men studielån? Om man går en utbildning genom sin arbetsgivare, för att DE vill att du ska kompetensutvecklas, så får man väl lön? Hon är ju anställd och man tar ju inte tjänstledigt om utbildningen är för arbetsgivaren?
Så funkar det iaf för mig när jag går utbildning i jobbets regi.

#4 - Tove

De kanske känns annorlunda med bloggen när den inte äger en längre, när man känner att man är fri att kunna släppa den om man vill och hålla på med något annat, som känns rätt? Så hade nog jag känt iaf.

Sen ang pengarna så är det väl soft med lite extra om hon har en låg lön medan hon pluggar, även om hon inte behöver ta lån.

Blev glad av att läsa hennes inlägg iaf!