bloggkommentatorerna

Svar på tal
Läste en väldigt bra ledare på siten ETC. Den var som ett svar på Lotta Lundbergs text i Svenska Dagbladet den 8/10 om att kvinnor överdriver sin utbrändhet. 
 
Det här tycker jag var extra bra och jag och Mia pratade om det här för bara ett par veckor sedan: 
 
För tio år sedan kallade tjejers bloggintresse ytligt och utseendefixerat, medan männens bloggande ansågs driva fram en kulturell revolution enligt media. I dag kallar vi tjejers Instagrammande för självfixerat medan manliga Youtubers listas i Forbes.
 
Exakt! Det är ingen skillnad i hur viktig man är för världen om man spelar spel som man kommenterar, om man skrikande härmar tjejer i peruk eller skelande fotbollshulliganer eller om man tar bilder på sminkningar eller kläder. Det är samma sak. 
 
Så tack Hanna Gustafsson för en bra text. Jag håller med dig!
 
//Anna-Maria
 
 
#1 - Tove

Skrev Lotta Lundberg verkligen att unga kvinnor (eller unga tjejer som en del envisas med att kalla 24-åringar.....) överdriver sin utbrändhet? Jag förstod hennes text, som jag iofs läste först innan jag läst massa svar, som att hon skrev att man själv kan/ bör sätta gränser och ha rimliga krav på sig själv för att inte bli utbränd. Inte att de överdriver, utan att de som dokumentären gestaltar faktiskt hade ett val, inte var hårt slitande ensamstående småbarnsmammor som ju inte har något val. Citatet om att ha ett instagramkonto, 3 jobb, plugga och skriva en bok samtidigt kommer ju direkt från dokumentären.Man har inte så många sysselsättningar för att man måste överleva.

Sen håller jag iofs inte med Lotta Lundgren, arbetarklasskvinnor i medelåldern med småbarn blir ju i allra högsta grad utbrända, trots att de inte var huvudfokus i just den dokumentären (iaf inte första avsnittet). Och visst är det enda vettiga att göra i sin egen situation att ta ansvar själv, men varför har kvinnor så sjukt hårda krav på sig själva? Det är ju knappast en slump.

#2 - Josefine

Jag tolkar inte alls Lotta Lundbergs text som att unga kvinnor överdriver sin utbrändhet, utan hon säger ju att unga kvinnor ska sluta att ställa så höga krav på sig själva. Det är helt orimligt att plugga, ha tre jobb och driva ett IG-konto på heltid.

#3 - Jessica

När ska ni kommentera Fredrik Virtanen?

#4 - Frida G Svensson

Jag tror att eftervärlden kommer anse den svenska bloggvärlden som en kvinnlig revolution! hoppas det! och coolt att man får vara en del av det!