bloggkommentatorerna

Två instagraminlägg som sticker ut
Två instagramkollage som förvånade mig en del idag var följande: 
 
Nummer ett var Josefin Crawfords bild där hon jämför Gina Dirawi med Alexis i Dynastin. Lite magstarkt kanske? Eller? 
 
Nummer två var Lulu Carters jämförelse mellan Martin Timell och Harry Weinstein. Mycket rimligt om det är sant. men modigt. 
 
Vad säger ni?
 
//Anna-Maria
#1 - Jaana

Magstarkt? Vadå? Va? Varför det? Två vackra kvinnor varav en ser ut att inspirerats stilmässigt av den andra? Nu förstår jag inte alls vad du menar faktiskt :) var det inte en komplimang? Känner förvisso inte till karaktären, hon kanske är fruktansvärd, men nu är det väl ändå looken som Crawford syftar på? :)

And Timell så känner jag inte till vad han anklagats/dömts för, vill någon berätta på vilket sätt det makes sense att jämföra de två männen? Hört rykten om hustrumisshandel för flera år sedan men vet inte sanningshalten i det, det är ju, om det är sant, illa nog det, men tänkte bara om han även är sexualbrottsling av någon grad då han jämföra med just den mannen?

#2 - Lisa

Såg någon mer på sociala medier göra samma liknelse, och jag hejade på, tänkte att det är ju grymt att vara lik tidernas ärkebitch Joan. Uppenbarligen menade personen som jag kommenterade hos att det var något negativt. Go Gina, hon är ju grym! Glömmer aldrig hur hon ledde Melodifestivalen, ung men sjukt säker och sig själv.

#3 - Jaana

Alltså, det är ju en förolämpning mot den äldre kvinnan att mena det som en förolämpning mot Gina? Jag hade blivit ledsen om folk sa "du ser ut som jaana", och menade negativt?? Haha.

Men varför tolkar folk det negativt ens?! Fattar inte? Det ÄR ju en vacker kvinna? Lite äldre men ja, inte så att man säger att fina ser ut att vara sextio år? Fattar inte ?

#4 - Jaana

Gina, inte fina

#5 - Hanna

Jag förstår inte heller vad du menar med att det är magstarkt att Gina liknar Alexis. Utseendemässigt är de ju lika.

#6 - A-M

#1 Ja karaktären är en bh. Men jag tänker att det är känsligt att jämföra på det sättet. Det är ju bara Gina som kan svara på om det är kränkande eller inte.

#7 - Diana

Jag reagerade också på Josefines inlägg. Men inte så mycket för att den liknelsen var magstark för Alexis är en vacker och stark kvinna så inget fel med det. Men det är tonen man inte kan uppfatta, är det ett hån eller är det menat på ett fint och bra sätt? Jag tycker att Gina liknar henne men på ett välment sätt, de är båda vackra, starka kvinnor. Men sen kom kommentarerna, som Josefine egentligen rullat ut röda mattan för med sitt otydliga inlägg.. hånet om Ginas näsa, liknelsen med Michael Jackson som står för onaturliga operationer och utseenden etc. DET är ju fan inte okej.
Det enda som sker med inlägg som dessa och tillåtande av dessa kommentarer, är att våra barn och nästa generation bara fortsätter och fortsätter med sitt hånande, mobbande, nedtryckande av andra barn bara för att de ser "konstiga" ut, annorlunda, klär sig "konstigt", går konstigt, har annorlunda hår etc.
När kommer vi kvinnor stötta varandra istället för att bädda för bråk, backstabbing och svek? När?

#8 - Anna

Hört mycket rykten (hustrumisshandel, sexistiska kommentarer, trakesserier) om martin timell och tyckt att han är obehaglig, men vet inte vad som är sant. Var ju nån artikel för något år sedan om någon skandal bland programledarna i äntligen hemma, och antog att det gällde martin men tror aldrig de skrev ut det.

#9 - Lollo

#1 Jaana. För några år sedan gick Lulu och några till ut med att det pågick mobbing/trakasserier på Äntligen Hemma där Timell pekades ut som huvudorsaken till problemen. Flera andra kändisar har ocksä vittnat om att Timell skällt ut dem på ett hotfullt sätt. Så det kan vara den sidan av Weinstens personlighet hon syftar på

#10 - Sonja

Nej inte ett dugg magstarkt tycker jag, hon i dynastin ser fab ut ju (har aldrig sett dynastin kanske var hon en gräslig karaktär?) det som oroar mig är kommentarerna till inlägget. Att vuxna människor använder den tonen om en annan människa. Det är inget fel att undra om hon gjort nåt med näsan, men det är nåt när många samlas och ojar sig så där i kör på ett rätt kyligt sätt. Jag hoppas verkligen att Gina mår bra och kan ta sånt väl. Jag hade mått jätteilla av det.

#11 - Charlotte

Om Lulus jämförelse stämmer så hoppas jag verkligen att den föregåtts av ngn typ av polisanmälan.....annars är det ett jäkligt konstigt utspel!

#12 - Lina

Märkligt att antyda att du misstror Lulu istället för att backa upp henne.

#13 - yasmine

Tråkigt att behöva säga det men jag har alltid känt nån "konstig" känsla över Timell... :( Såg nåra intervjuer också i tv där han inte verkade speciellt sympatisk eller trevlig... Jag tror dom