bloggkommentatorerna

Vlog måste vara något extra
Kenza frågar läsarna om vad de vill ha mer av. Och jättemånga svarar, som alltid när Kenza frågar något. En del svarar outfits. HUR kan man önska mer outfits av Kenza? Det är ju det enda man får. Ska hon börja byta om flera gånger om dagen och rapportera varje klädbyte för att folks behov av inspiration ska mättas? 

Men allra flest önskar fler vloggar. Kan förstå det. Kul att se en vacker människa visas i rörlig bild visa upp sin omgivning. Hon har ju härlig röst också, och gör en massa kul grejer som hon kan rapportera från. Hon lovar att göra en vlogg, men väljer då att göra den som A&Q, vilket jag starkt avråder alla från. Frågor besvaras bäst i textformat (eller i en kraftigt redigerad och klippt video, men det är sällan vloggar), för det blir onödigt långdraget annars. En vlog används för att visa hur något ser ut, inte för att sitta i ett soffhörn och prata rakt in i en kamera. Det där är ett format som lämpar sig bättre för podcast/radio! Eftersom det krävs en del uppmärksamhet av tittaren när något visas i videoformat, så måste det vara värt att titta. Det ska inte bara ersätta en text. 

//Mia
#1 - Sydney

Personligen så gillar jag Q&A vloggar - att kunna se den som pratars ansiktsuttryck ger något extra tycker jag. Men då ska det vara lagom kort/långt. Sandra Beijer och Underbara Clara har gjort bra inom detta - en handfull frågor och inte superlångt. Jag tycker 5-10 minuter kan vara lagom, perfekt för en paus. Skulle inte orka med en 30-45-60 minuters Q&A podcast, personligen. :)

#2 - Anonym

Ja, ska en vlogg intressera mig så måste den vara riktigt bra. Det får absolut inte vara som Englas enstaka vloggar. Stelt och obekvämt, eller så får man inte se henne alls utan nåt barn, hotellrum eller något annat oväsentligt.

#3 - Hanna

Håller med! Personligen avskyr frågestund i form av vlogg. Hoppar alltid över de inläggen, vilket är synd för man missar ju mycket då. Frågestund i textformat läser jag dock alltid!

#4 - Hanna Karlsson

Jag gillar inte heller frågestund i videobloggar. Det blir för långt att titta på.

#5 - Sandra

Håller med! Har sjukt svårt för sega vloggar när personen bara pratar rätt in i kameran. Hade dock vart najs att köra A&Q i vlogg format när typ en annan person läser upp frågorna och det görs i en avslappnad miljö. Typ ute på en promenad eller i myskläder i soffan. Hade gjort hela det stela läsa och svara på frågor grejen mer intressant. Enligt mig då :)

#6 - Frida

Håller verkligen med! På tal om något annat så har Tess Montgomery (hon som var med i den där förlovningsvideon som blev så sjukt viral för något år sedan) skrivit en förlossningsberättelse! http://tessm.metromode.se/2017/10/02/my-birthstory/

#7 - E

Håller med! En vloggare som är bra är Elin Johansson, frisören... man får följa med henne under dagen, på hennes jobb, m.m.... Tycker hon varierar sig i vloggen och gör sig bra i film, bra röst osv :)

#8 - Elina

Jag följer en amerikansk lärare på YT. Hon vloggar varje dag och lägger upp en video i veckan där hon sammanställer sin arbetsvecka. Låter sjukt, men det är riktigt roligt att titta på hennes vecka tycker jag. Jag riktigt längtar till helgen när hennes nya video ska komma. Nu är jag själv lärare så det är säkert därför jag tycker hennes kanal är så bra. Jag hade förmodligen inte tyckt att en modebloggares vlogg vore så skoj ;-)

Hennes kanal: https://www.youtube.com/channel/UCf4ktrnK_jWG1mC7U7fNphA

#9 - Louise

Lite ot kanske men som hörselskadad själv kan jag ibland önska att Kenza vågade testa hörapparater, tror det skulle minska stigmat kring det mycket! Många verkar tro att man är korkad tex eller har andra problem och så behöver det inte vara, och det skulle nog hjälpa henne med tanke på vad hon skrivit om sin hörsel. Jag hade blivit glad i alla fall!