bloggkommentatorerna

Ytterligare ett hem
Isabella Löwengrip behöver inte sitt hem för att ladda batterierna längre, för hon är hemma på många platser. Jag tänkte först instinktivt att så känner man när man har planer på att flytta, men jag vet att det är individuellt. Man man kan ju slappna av på semesterställen man verkligen trivs på också.

Men Bella har i alla fall planer på att utöka sina ställen där hon kan lägga sin hatt och kalla hem. Hon tänker ha flera boenden framöver. Var någonstans tror ni att det blir? Jag har svårt att tänka mig ett lantställe, eftersom hon redan har hus. Jag föreställer mig någon lägenhet i en storstad, men vet inte var som passar bäst för hennes arbete? I vilken metropol är det mest praktiskt för Bella att ha ett boende? 

Var skulle ni vilja ha en lägenhet/hus? Jag och min man har flera gånger pratat om det, eftersom han alltid drömmer om att vinna 86 miljoner, och vi kommer alltid fram till samma sak. Jag tycker att det är dumt att ha ett extra boende som man känner sig skyldig att åka till så ofta man kan (en annan sak med övernattningslägenhet där man alltid jobbar etc), medan min man tror att om han hade ett till hem någon annanstans så hade han inte behövt längta hem till oss efter fem dagar, som han alltid gör annars när han är bortrest.

//Mia 
#1 - Line

En vän till familjen är god för en kvarts miljard och skulle med andra ord ha råd att ha flera extra bostäder utöver villan han bor i med sin fru. Men han och hans familj vill inte ha fler ställen som behöver tas hand om, utan hyr hellre nåt ställe när de har semester. Jag tycker att det låter klokt :)

#2 - Erica

Orättvist att kunna slappna av varsomhelst. Jag är jätteberoende av att göra det i min lgt, hemma själv. Är så grymt oharmonisk och stressad under resande.

#3 - Cassandra

Tror hon skaffar något på franska rivieran och kanske även en lägenhet i new york?

Jag själv hade gärna haft ett boende i Grekland. Drömmer även om en sommarstuga i Småland.

#4 - Sanna

Har sedan jag var liten alltid sagt att jag vill ha tre bostäder.

- Ett hus i min nuvarande stad, Norrköping, där jag kan bo permanent och ha nära till familj och vänner.
- En lägenhet i eller strax utanför Stockholm, som kan utnyttjas fritt av mig och familj. Resterande tid hyrs den ut.
- Ett hus alt en lägenhet utomlands i något varmt land. Detta hyrs ut den tid jag inte är där.

Än så länge har jag dock ingen av dessa tre, utan är kvar i min hyreslägenhet. Men en dag så kanske.

Kram Sanna

#5 - Emma

Jag tror hon köper en lägenhet centralt i Sthlm. Där kommer hon bo barnfria dagar/veckor och sen bo i huset när hon har barnen :P

#6 - Tove

Jag känner inget som helst behov av att äga ett extra boende. Så härlig känsla att känna att man är nöjd med det man har faktiskt! Det känns så mycket friare att kunna åka var jag vill och hyra utan att ha några underhållskostnader.

#7 - Josefine

Jag tippar på lägenheter i storstad!

#8 - C

Tänker lägenhet på typ franska rivieran.

Tycker för övrigt att din man har en poäng, att semestra i sommarstugan är ju som att komma hem. Där har man sina egna saker, helt annan sak än att hyra. Sen är det skönt att kunna spontant åka dit när man vill. Behövs inte samma planering som annan semester. Plus att packningen blir mindre eftersom allt redan finns där.

Dock är det ju roligt att åka till nya ställen istället för att se samma ställe år efter år. Fast vår stuga är ändå universums bästa plats!

#9 - elina

Jag hade lätt köpt en lägenhet i London och haft som bas. Sen hade jag bott på hotell/hyrt hus/lägenheter när jag reste. Kanske i ett annat liv... (usch det är så hemskt att tänka att de dagarna man lever nu aldrig kommer tillbaka).

#10 - Hanna Karlsson

Jag drömmer om ett sommarhus på Gotland.

#11 - Sandra

Jag drömmer om en liten fjällstuga. :) varje gång jag är i fjällen blir jag helt lugn i själen. Sambon och jag funderar på att flytta till större lägenhet men med Sthlms bostadspriser innebär 10-20 kvm till sån sjuk höjning i månadskostnad att det inte känns värt det. Så istället lockar det sååå mkt att bo kvar litet och köpa fjällstuga för att månadskostnaden skulle bli samma som en större lgh i Sthlm och då får man ju två boenden!!
Skulle inte känna mig stressad över att inte vara där hela tiden pga skulle försöka hyra ut så mkt som möjligt.
Men är än så länge lite för feg - läskigt med hus där man måste ha koll på underhåll samt tänk om det inte går att hyra ut så mkt?