bloggkommentatorerna

Bästa tiden på dygnet
Jonna Jinton går upp kl 4.45, bara för att kunna äta frukost med sin kille innan han åker till jobbet. Hon uppskattar de mörkare morgnarna som kommit åter nu de senaste veckorna. Mysigt att äta frukost i stearinljusens sken. Hon tycker att det är kravlöst att vara vaken så tidigt på morgonen. Det kanske rent av är hennes favorittid på dygnet. Jag vet inte, hon verkar uppskatta alla tider. 

Men jag uppskattar inte alla tider. Jag har en favorittid och det tror jag de flesta har. Om ni bortser från era arbetstider (det blir ju väldigt individuellt om ni säger att mellan 10-10.15 är bästa tiden på dygnet för att ni då har kafferast på jobbet) så har ni säkert en tid som känns mer rätt än andra. 

Jag upptäckte det när jag var hemma hos Anna-Maria en eftermiddag i somras, och klockan drog sig mot 16, att hon och jag har helt olika känslor för tiden. Vet inte i detalj vad som är A-Ms bästa tid, men jag tycker det är bättre ju mer klockan är. 16 är inte bra, men det är inte långt kvar tills det blir det. 18 är ok! Det känns mer kravlöst för mig när det är kväll än när det är arbetstid, och det gäller även under helg och semester. Sedan är klockan 22 en magisk gräns när det börjar kännas stressigt. Även om jag inte går och lägger mig då så börjar jag känna att tiden för kvällen rinner ut.  

Förstår ni vad jag menar med favorittider? Vissa älskar nätterna. Alex och Sigge har pratat om det. De älskar att skriva när alla andra sover. Hannah och Amanda är precis tvärtom och får ångest av att vara vakna när alla andra sover. 

Vad föredrar ni?

//Mia
#1 - Anna

Jag kan uppskatta tidiga morgnar, till exempel att kliva upp för att se solen gå upp. När jag var student och skulle skriva hemtentor skrev jag helst mellan kl 23 och 03. Var så lugnt och skönt och sedan en lång sovmorgon dagen efter, förstås 👌🏻

#2 - Julia

Känner verkligen igen det där! Tycker mycket om morgnar och kanske kl 09 allra bäst! Då är man pigg, har hela dagen framför sig, känner sig fräsch och fixad. Har nyss ätit frukost och är mätt, och har lunchen kvar att se fram emot. ;) Min värsta tid är 16. Då är jag alltid svintrött, känner mig ful och ofräsch (sminket börjar ge upp, kanske lite svettig osv) och det är lite för långt kvar till kvällen, typ 18, då det känns mysigt igen. Så 16-18 tycker jag det bara är att härda ut.

#3 - Anonym

Har en 3 åring och en 5 månaders. Älskar dem djupt såklart, men ÄLSKAR tiden typ nu vid 20-21 när de har somnat, man har plockat undan hemma o kan slappa i soffan en stund innan man lägger sig. Är ett sådant lugn över kvällen och man får tid att ladda inför en ny händelserik dag.

#4 - Annika

Klockan 09 är en himla skön och bra tid. Frukosten är undanstökad, och man ligger liksom i startgroparna till dagen. Däremot så är kl 16 en skittid, inte mycket kvar av dagen, men inte kväll, inte tid för middag, men ändå lite snart. 18 är en mycket bättre tid, då är det liksom givet vad en ska göra - middag. Men det är klart, när båda barnen sover kl 20 är det jävligt gött.

#5 - Liv

kl 16 är ju gött! Är man hemma är det 16-kaffe o lugn innan middagsfix o sånt tar vid. Är man på jobb är det bara en timme kvar!! bästa njuttiden är runt 22 när övriga familjen somnat o det är tyst o stilla! Älskar att va uppe då o ha typ två timmar (lite beroende på hur trött man är förstås) helt själv! Kan plocka undan dagens stök utan att det blir stökigt två sekunder efter, kan smälta alla intryck o behöver inte va social. Kolla på vad jag vill, äta godis fast det bara är tisdag, slöslurfa utan dåligt samvete osv. Ibland kan jag bara gå omkring i huset och känna mig tacksam. För huset, för familjen, för livet som är rätt okej ändå. (Inget jobbigt att ha barn ju...när de sover...ni som vet, ni vet.) innan barnen var jag gärna uppe hela natten men det går ju inte längre. Däremot gillar jag att gå upp tidigt med barnen när vi är lediga för helgen el semestern känns så mkt längre då när man inte sover bort halva dagen.

#6 - Julia

Min bästa tid är mellan 23 och 02. Det är min kreativa tid som jag har helt för mig själv. Det är också då jag skriver merparten av mina blogginlägg (förväntar mig dock inte att någon ska läsa dem då, haha). Jag älskar att vara uppe sent när de flesta i staden sover, det känns tryggt på något vis. Min värsta tid är 14.30. Ingenting kul har någonsin hänt klockan 14.30, det är som ett enda vakuum och tråkighetshål.

#7 - W

Min värsta tid är kl. 13- 14.30 Tisdag kl. 14.00 är det värsta jag kan tänka mig. Däremot så älskar jag kl. 19 samt kl. 10. Bara en känsla. Vad veckodagar beträffar är måndag ok, tisdag HEMSK, onsdag härlig, torsdag trevlig, fredag- söndag underbara. :)

#8 - Tove

En ledig dag: tidigt, med känslan st roman har mycket framför sig.

En jobbdag kl 8 när jag har en halvtimme ca själv på kontoret innan någon kommer och får starta dagen med 100 % rofyllt. Och sen strax innan 11 Näe lunchen är p ge och kl 16 när arbetsdagen börjar kännas som den kommer ta slut någonsin.

#9 - Anna

#7: angående tisdagar håller jag med. Måndag är ändå lite nystart, ny vecka. Onsdag = snart torsdag vilket betyder fredagen är i antågande. Lördag gillar de flesta och även söndagar ( iallafall halva dagen innan söndagsångesten slår till). Men tisdagen, den hänger liksom bara i luften den dagen. Långt till helgen. Har någonting viktigt i mitt liv inträffat en tisdag? Jag tror inte det... Ingen i min familj är heller född en tisdag.

#10 - Anonym

Hatar morgnar och blir inte människa förrän bortåt 13. 16 är okej tid. Då är jag lite piggare. Favorit vette tusan men är nog alltid lite mer företagsam kvällstid.

#11 - M

Älskar första delen av förmiddagen kl 8-11. Jag är utvilad, dricker kaffe, har energi till arbetsuppgifterna om jag är på jobb, och energi till att planlägga dagen om jag har ledigt.

#12 - Elin

Bästa tiden på dagen är precis efter frukost då jag sitter med en kopp kaffe. Det har gått typ en timme sen jag vaknade (tar mig en timme att komma igång typ) och hela dagen ligger framför en. Underbart.

#13 - Julia

09-15. Älskar dagen!!! Älskar också kvällen, men endast endast om jag är ledig efter. 16-18 är mina hattimmar. För sent för dagen, men för tidigt för kvällen.

#14 - Elsa

Hatar lunchtid, är alltid trött då. Utom på helgerna då lunchtid är brunchtid. :) Men förmiddagen och kvällen gillar jag.