bloggkommentatorerna

Biggest loser VIP
Jag följer Biggest loser VIP för att det är oerhört intressant med program där man får följa människor. Att programmet är vidrigt ur många aspekter förtar inte allt med det. Programmet vill inte bara hjälpa kändisarna att hå ner i vikt. De vill ha tittare och därför förnedrar de deltagarna emellanåt. Programmet förmedlar också tjockförakt och allt det sjuka som det står för. 

Men det intressanta är att när man börjar att kolla på ett program där man får lära känna människor och följa deras kamp, så hade det kunnat vara vilket tävlingsmoment som helst för min del. Jag bryr mig inte om de går upp eller ner i vikt. Det är inte därför jag kollar. Jag är intresserad av människorna och hur de mår, agerar, utvecklas och hur de är som personer. 

Det är nog ett av mina största intressen. Människor. Jag har inte tänkt på det tidigare på det här sättet men det är såklart därför jag jobbar som lärare, läser bloggar, läser böcker, tittar på reality-tv och så vidare. 

Oftast börjar man att gilla nästan alla människor man hör, ser och läser om. Ger man bara folk en chans så ser man bakom fasaden. Inte så att man vill umgås med dem, men man får en respekt för folk som man inte får annars om man inte ger dem en chans. Sen är ju vissa så älskvärda att man inte kan låta bli att tycka jättemycket om dem. Ullareds-Morgan tillexempel. 

//Anna-Maria
(null)


#1 - Johanna

Åh kan inte riktigt sluta titta på detta! Gillar inte alls programidén men blir alltid fast ändå. Och Morgan är ju bäst!⭐️

#2 - Johanna

Haha jag är så trött på Morgan. Som Hallänning har jag sett Ullared, en stark resa och nu Biggest loser och känner allt mer hur irriterad jag blir på karln. I Ullared har jag mer ömmat för alla tokiga situationer som uppstår (eller de som klipper gör det klar också tokigare än vad det är) men nu i Biggest loser känns han nästan missklädsamt kaxig.
Får uppfattningen om att det aldrig ställts krav på Morgan varken privat eller i yrkeslivet och därför tror han att han står sig över "barnsligheter" som att springa efter en tennisboll eller hänga i en stock.
Är nog mest avundsjuk på Morgan för att jag stressar runt som jag gör på mitt jobb och ändå aldrig kan känna mig 100 nöjd och han står lugnt och gör sitt utan att någon vad det någonsin verkar kräver att det ska gå fortare eller med bättre resultat.

#3 - Anna

Boktips: Tjockdrottningen av Moa Herngren. Drypande satir över denna sortens program (och medievärlden i stort) men även ett varmt och fint porträtt av en kvinna som kämpar.

#4 - Anonym

Jag tycker mest synd om Morgan. Tycker man gör narr av honom. Får vibbar av lyteskomik, tyvärr.

#5 - L

Foki är gravid!

#6 - Annelie

Jag håller verkligen med - är exakt likadan. Människor och relationer är superintressant!