bloggkommentatorerna

Definitionen av att vara ett villebråd
Såg den här på Lady Dahmers instagram, och kan inte sluta komma med invändningar mot logiken.  En man menar att kvinnor visst innehar en del makt: 

Sedan är det faktiskt så att en kvinna har en makt i att bara vara kvinna. Ta världens 10 mäktigaste och starkaste män och den sista kvinnan på jorden. De kommer att döda varandra och offra allt för kvinnan. 

Vad säger ni, tjejer? Håller ni med? 

Hade ni också känt er mäktiga om ni hade varit ensam kvar på jorden med en man som lyckats slå ihjäl nio andra killar, och tydligen gjort det med avsikten att få vara ensam med er? Nja, jag tycker det låter lite som att vara motsatsen till allsmäktig. Jag tycker det låter som det farligaste någonsin. För visst är det så att när man ser en skräckfilm där en man dödar alla som kommer i hans väg, så får man aldrig känslan av att det är tryggt att vara med den mannen. För även om han enkelt kan döda alla hot och alla som hindrar honom från att göra något som han vill göra, till exempel knulla, så kan han ju döda en själv lika enkelt. Eller? Bara jag som inte blir kåt av tanken att sova bredvid killen med massmördarmasken på sig? 

Men det här med att förutsätta att kvinnans sexualitet är ett maktmedel är ju också att vara lite väl naiv. Den där kommentaren längst upp baseras ju på att kvinnan är attraktiv. Hade kvinnan varit för gammal och skröplig så hade de mäktiga och starka männen inte ens märkt att hon var en del av gruppen. De hade väl börjat beställa öl och korv av henne. Ingen hade dödat de andra killarna för att få vara ensam med ansvaret att byta inkontinensskydd på jordens sista kvinna. 

Men om den där sista kvinnan verkligen är vacker så innebär ju inte det någon vidare makt det heller. Särskilt inte om männen beter sig så som killen som skrev kommentaren förutsätter. Då dödas en massa män bara för att ingen ska hota förhållandet (eller? Jag är fortfarande inte med på varför alla ska dödas? Jag tänker inte som en man, tydligen). Och kvinnan är hänvisad till att vara ihop med den mannen som dödade alla andra. Har man som kvinna jättemycket makt över sin sexualitet då? Vad händer om man nekar killen som precis dödat nio killar för att få sex, sex? 

//Mia
#1 - S

Han menar ju uppenbart inte 'offra allt för kvinnan' som i 'offra allt för att hon ska ha det bra / få som hon vill' utan 'offra allt för att FÅ/TA/HA kvinnan'. Att någon ens tänker tanken att det är 'makt' att vara ett krigsbyte får mig att kräkas i munnen.
OM hon nu mot förmodan skulle vara intresserad av att leva med en av de där tio männen, så får hon alltså heller inte välja själv utan hålla till godo med den som då slår ihjäl de andra nio - ja, jättefräscht med massmördare, säkert den mest 'attraktive'. Sannolikheten för att någon av de där tio männen skulle gå att stå ut med är ju om man ska vara realistisk mikroskopisk - en man på ca 10 000 kanske.. Är helt övertygad om att hon får det absolut bästa livet som sista kvinna på jorden genom att göra sig av med samtliga snubbar illa kvickt.

#2 - Felicia

På tal om Lady Dahmer, kan ni inte skriva något om denna diskussion?
http://ladydahmer.nu/2017/september/inte-alla-man-men-precis-alla-kvinnor.html
Finns kanske egentligen inte så mycket att skriva mer än att det är vidrigt och hemskt, men det är så sjukt viktigt ämne och det räcker ju med att bara skriva en rad och länka för att bidra till att det sprids till så många det bara går. Man blir mörkrädd när man läser, men man måste orka tro att det går att skapa en bättre värld ♡

#3 - Jules

Genianalys 👌🏾

#4 - T

Så tokigt på så många sätt..... och som man inte hade fått makt också av att vara ensam man kvar? Men det förstår inte den där killen eftersom han inte ser på kvinnor som att det kan göra något så pass aktivt som att åtrå en annan människa.

#5 - Anna

Du tycker inte du överanalyserar en rätt korkad kommentar?

Svar: Kommentaren må vara korkad, men det är inte direkt första gången en man övervärderar kvinnans sexualitet som maktmedel. //Mia
bloggkommentatorerna

#6 - Blomma

Finns det bara 10 människor kvar på jorden gäller det väl att hålla ihop om någon alls ska överleva. Inte den mest genomtänkta kommentaren jag hört.