bloggkommentatorerna

Foki har blivit lurad
Foki har blivit utsatt för ett bedrägeri. Det är advokaten som hon har haft i Thailand, som hjälpt henne att driva sitt företag, som samtidigt har tagit en massa pengar som Foki trott har gått till andra personer som utfört uppdrag åt henne. 

Det känns som att det inte är första gången Foki skriver att hon blivit lurad. Har man inte läst det förr? Hon beskriver sig som naiv. Hon har trott gott om den här mannen, och sett honom som en vän. Hon har gett hans bebis ett startkapital i form av pengar. Nu vill hon inte anmäla, av omtanke för just bebisen. Advokaten kommer bli av med sin licens. Och han kanske behövde pengar nu när han precis har fått barn, han kanske aldrig kommer göra det igen. 

Spontant är ju känslan att Foki verkligen ÄR jättenaiv. Att hon verkligen borde anmäla, så att inte andra människor drabbas av den här advokatens bedrägeri. Men vad vet jag om hur det funkar i andra delar av världen? Om man har det svårt, och om mycket runt omkring en är byggt på korruption, mutor, fiffel så behöver det ju inte vara ondska att själv utnyttja de möjligheter som finns. Jag kan nog ändå förstå Foki om hon väljer att inte anmäla honom. Som hon säger, hon har nu ett kort på handen mot honom, som hon kan plocka fram om han bråkar. Det kanske kan vara värt mer. Men man önskar ju att allt var enklare. 

//Mia
#1 - Joanna-livet med psykisk ohälsa

Herregud man måste ju anmäla hur många andra personer kan den här personen lura annars

#2 - Hamlet

Påtal om att bli lurade... Dessie är inte förlovad med den där tjejkompisen som ni (och många med er) trodde. De har inte haft ngt romantiskt dem emellan alls vad det verkar.

Däremot har hon haft en kille i Paris som hon träffat och tydligen haft en *sjuk dragningskraft* med. Historien med tjejkompisen var väl bara ett *roligt* prank från hennes sida. Zzzzzzzz.

#3 - Emma

#2 Så himla respektlöst, det underminerar verkligen lesbiska kvinnors relationer att skoja om sånt. Känns extremt omoget

#4 - Hanna Karlsson

Jag tycker också att hon borde polisanmäla. Det är så många fler som kan råka illa ut om det inte kommer fram.

#5 - Hmm

Mia: Du har helt rätt för dig. Det här med korruption mm är så lätt att ha starka åsikter om i Sverige och tycka det är plätt lätt att man ska anmäla.
Alla världsdelar fungerar inte på samma vis.