bloggkommentatorerna

Fortsätt vara Cissi
Cissi Wallin står tydligen i kvalet om hon ska sluta blogga eller om hon ska lägga i en ny växel. Lägg INTE ner, tänker jag! Hennes blogg är precis en sån som jag skulle sakna. Håller inte med henne om allt, men tycker hon är jättebra på att komma på varierande och spännande ämnen att tänka kring. Cissi Wallin är ju en åsiktsmaskin och såna är perfekta att ta avstamp ifrån när man själv behöver fundera över olika val i livet. 

Hon undrar vad läsarna vill ha av en bloggare just nu. Hon är själv ointresserad av de dagliga rapporterna om folks vardagsbestyr. Jag håller med, på ett sätt. En bloggare som varje dag lägger upp en bild på sin frukost och sin outfit, lämnar hemmet några timmar och kommer tillbaka och rapporterar om vad som hänt, dekorerat med ett par bilder på outfit i utomhusmiljö och en lunchtallrik, för att sedan sammanfatta dagen i ett kvällsinlägg tillsammans med en bild på tända stearinljus framför soffan håller inte i längden. Det håller inte mer än tre dagar i rad, och då krävs det att det är en rejält snygg och gärna känd bloggare med ett vackert hem och trendig garderob. 

På ett annat sätt är det vardagsbetraktelser jag vill ha. Mina favoritbloggar är (tyvärr, men av förklarliga skäl) väldigt transparanta och reflekterande. En kvinna som återger ett samtal som skedde vid frukosten. Hur hon reagerade på vad hennes man sa, och hur barnen påverkades av det. Beskrivning av ett förhållande. Reflektering över föräldraskap. Det kan vara så JÄVLA intressant, om det är välskrivet. Men dessa människor blir inte proffsbloggare. 

En blottad själ alltså, som Cissi skriver, det funkar. Och om innehavaren av den blottade själen även har en fin och härlig lägenhet så står man lätt ut med att se lite bilder från fredagsmyset då och då. 

//Mia
#1 - Christina

Vilka är era favoritbloggar då? Har själv saknat just den typen av bloggar med mer reflekterande vardagsbetraktelser.

Svar: Jag tänker specifikt på ett par nu som är helt anonyma. Vissa inlägg är lösenordskyddade och så. Det känns inte rätt att göra reklam för dem här. Men det finns säkert tusentals liknande.
//Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Anonym

Kolla in enligt ellen! Mkt bra blogg!