bloggkommentatorerna

Lite lite lite mat
Fick en sån otrolig aha-upplevelse nu på söndagskvällen. Carin da Silva har haft barnkalas, och visar ett trick från sin barndom. Det här funkar alltid, menar hon. Vadå, tänker ni. Mat på pinnar, är svaret! Pyttelite mat på en tandpetare, roligare än knark för en femåring! Jag minns det nu! Jag minns att jag övertalade pappa att köpa hem ett jättedyrt set med mingelmatstillverkare från TV3:s tv-shop när jag var liten. Jag fick min småsnåle och förnuftige far att köpa ett stort paket med plastsaker som stansar ut små bitar av formbröd, lagom för att fästa i en tandpetare för en garanterad succé på kräftskivan. Min drivkraft måste ha varit enorm den dagen. 

Mina barn är superkräsna. Jag läser om Lady Dahmers barn, och avundas att de är så otroligt positiva till all mat som finns, och tittar på mina barn som bara äter pommes frites eller pasta (obs, vi lagar bra och varierande mat varje dag. Dock inte lika bra och innehållsrik som Lady Dahmer). Men jag tror att de hade älskat att sätta små små saker på minimala pinnar och låta barnen äta dem som mingelmat. En ultimat grej till barnkalaset. 

Hoppas ni har haft en trevlig helg. I morgon kommer kanske ett mer innehållsrikt inlägg. 

//Mia
#1 - Sydney

Samma här - tjatade hem det där kitet från TV.shop för det såg så galet kul ut att stansa ut små små kuber med mat. Minns att jag innan jag fick kitet skar upp ostmörgåsen i små rutor och åt, mycket roligt. Allt miniatyr var otroligt kul. Minns med förtjusning när min mamma fick flyga till Stockholm med jobbet en gång och kom hem med miniatyrläskburkar. Och till och med idag så är det miniatyrspritflaskorna på flyget jag köper hem i taxfree (dricker i princip inte), de är ju så sjukt gulliga. Miniatyrgrejjer for the win!

#2 - Bee

Jag övertalade mamma att köpa det kittet med 😂 Samma här, min unge är kräsen som fan, och jag älskar all världens mat. Avundas såna som LD som har barn som käkar 🙏🏻

#3 - Anna

Jag har oxå otroligt kräsna barn! 1 st 8åring och 2 snart 6åringar. Ena 6åringen äter typ bara pasta, smör med lite smörgås, gurkstavar och digestivekex med mycket smör! Och ja (suck) även jag levererar välkomponerade måltider varje dag..
Men något händer när jag ställer fram plockmat, det händer tom så mycket att jag har infört "plockmat" som stående fredagsmiddag.
Tänk tandpetare med små bitar av tomat, korv, halloumi, melon, ost, tunna stavar av morot, hyvla långa tunna gurkskivor och rulla ihop och fäst med tandpetare, små smörgåsbitar med leverpastej och saltgurka.. Tja det mesta blir tydligen godare på tandpetare.. Eller tja små skålar med tapas lockar mina barn alla dagar, kanske något med att mat på tallrik kan upplevas som överväldigande?