bloggkommentatorerna

Mammahetsen och dagens middag
Anna Mannheimer och Mia Skäringer pratar delvis om pumpor och svamp i deras senaste podd. I slutet av podden så pratar de om hur man skall vara för att vara den perfekta höstmamman och att det mammahetses om det också. När det gäller pumpor så skall man ta vara på ALLT i pumpan när man har gröpt ur en pumpa till en lykta. Det skall göras pumpasoppa och rostas kärnor och så vidare. Anna säger att hon tycker att pumpa är så äckligt och jag håller med. Det hade behövt sväljas ner med lika delar socker om man skulle äta det. Mia är så sjukt trött på alla svampar som läggs upp i alla sociala medier och att man själv knappt har fått in dynorna innan folk har höstpyntat satan. 
 
Jag var ute och plockade svamp för en vecka sedan ungefär. Det var nära att jag la upp kantarellerna på Instagram, men jag hejdade mig i sista sekund och tänkte, fy fan vad ooriginellt och trist. #svamphets hade varit det enda alternativet. Men jag dissade även det. Orkade knappt äta upp kantarellerna när jag hade förvällt och stekt dem. Jag var redan proppmätt på svamp innan jag ens hade smakat på dem. Allt detta på grund av svamphyperinflation i sociala media.
 
För att vara lite mer originell så hittade jag under min svamprunda en påkörd grävling i ett dike och den var så fin. Låg där på rygg med tassarna som stela stolsben rätt upp. Inget blod, utan bara en tjock grävling som såg ut att ha lagt sig för att sova i ett dike. När jag såg grävlingen förstod jag genast varför den där berusade mannen hade tagit med sig grävlingen på fyllan in på McDonalds. Man ville liksom bara ta den under armen som en fotboll och stolt traska hem med kantareller i ena handen och en grävling i den andra. Dagens middag. Lite mer sånt på Instagram tack! :D :D :D
 
//Anna-Maria
 
 
 
#1 - Hannhanna

Jag är också kräkless på alla svampbilder! Men det grundar sig enbart i avundsjuka eftersom jag aldrig hittar några jävla kantareller när jag letar. Bor dessutom på helt fel ställe i landet.

#2 - Ifs

Åh vad ni är roliga! Fick genast bilder i huvudet på hur valfri influencer stegar fram med död grävling under armen. Jag tänker att Sandra Beijer skulle kunna göra det och komma undan med det?

#3 - M

Ni vet väl att Amandas pappa Bengan har en sån instagram: @bengansraodkills - skicka grävlingen till honom!

#4 - Hanna Karlsson

Jag är också trött på alla svampbilder. Både på instagram och på facebook. Nästa som postar en svampbild på IG kommer jag avfölja. Hur bra kontot än är i övrigt.

#5 - Emma - På Smällen!

Pumpa är faktiskt väldigt gott bland rotfrukterna när man gör rotfrukter i ugnen :) Jag vet inte om sån där Halloween-pumpa platsar som mat, men vi brukar köpa potatis, morötter, rödbetor och pumpa och rosta alltsammans i ugnen och äta det med en köttbit. Pumpan blir så god så att jag petar ut bara den :)