bloggkommentatorerna

Man väljer inte vem man är
Mia Skäringer gjorde en parodi på Isabella Löwengrip häromdagen och hon fick en massa skit för detta på Instagram och även Bella skrev att hon tyckte att det var illa för systerskapet. Mia svarade då att hon inte kan hålla med en kvinna bara för att den är kvinna. 
 
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta. Tabita är min favoritkaraktär och jag gillar Mia Skäringer jättemycket. Men just det här klippet kanske var lite onödigt och inte lika roligt som Mia brukar göra.
 
Sen skall jag inte skticka under stol med att jag också blir provocerad av Bellas liv. Men det är för att jag själv inte är lik henne överhuvudtaget. Jag har skumgummiarmbågar när det gäller jobb och jag kan inte lämna barnen längre än ett dygn typ. Det har inget med vad som är rätt och fel att göra. Vissa är mer som Bella och andra är mer som jag. Sen kan säkert Bella längta ihjäl sig efter sina barn på en resa och jag kan längta ihjäl mig efter en resa när jag är med mina barn. :D :D :D
 
Hur är ni? 
 
//Anna-Maria
#1 - Linn

Jag tycker att den Bella som figurerar på bloggen nu är så annorlunda mot den Bella som varit. Alltså allt känns så fejk och att de marknadsför lcc med Bella som produkt. Dvs Bella måste vara på ett visst sätt så de kan sälja mer produkter. Hon har ändrat åsikter och så under åren men inte helt ändrat livsstil. Gått ner massor i vikt, har en som klär henne och en som stylar. Har svårt att se att de är viktigt för generell framgång, utan ngt hon måste för att marknadsföra lcc. nej jag håller helt med Mia här. Och bellas reklamvideo för vagnen var ju verkligen pinsam. De måste väl alla hålla med om.

#2 - Linn

En som stylar med kläder och en som sminkar menar jag. Inte glöma håret och naglar osv osv osv

#3 - Emma - På Smällen!

Bra att ni skriver om detta. Jag är också tveksam till vad jag tycker för jag uppfattar det som att Bella är sitt varumärke och då är det hennes person som man gör paraodi på. Jag gillar också Mia jättemycket, men jag gillar inte när man gör sig rolig på andra människor. Jag gillade inte heller det där tv-programmet "hej babariba" eller vad det nu hette där komiker gjorde parodier på kungafamiljen. Jag tycker inte att det är roligt och ger mig bara en illa smak i munnen samt att jag tänker på hur dom som blir "härmade" upplever det. Däremot så hade det varit roligt om det hade varit en charmig igenkänningsfaktor på det så att till och med Bella hade skrattat och sagt "det är mig hon härmar ju". Så tycker jag.

#4 - Solisen

Det klippet var ju inte ens roligt. Kändes bara småsint och bittert från Mias sida. Inte sådär "charmigt bittert" som hon ändå burkar försöka vara, utan bara typ ruttet.

#5 - I min Bipolära karusell

Jag har sett Mias grej på Insta, samt Bellas reklamgrej med vagnen. Och jag tycker ärligt talat inte att Mias video är så mycket att gnälla om. Hon har ju en poäng i det hon skriver om Bellas barn varannan vecka i samband med en reklam om en random vagn. Sen beror det nog lite på hur man är. Om någon skulle driva om mig på den nivån Mia gjorde med Bella kring den videon, då skulle jag bara skratta - för det där reklaminlägget Bella gjorde var .... väldigt udda och konstigt måste jag säga. Alla repliker och olika faser i livet med olika vagnar kändes så ... tillgjort. Okej att reklam ingår i bloggvärlden för bloggarna att tjäna pengar, men man kan ju försöka hålla de lite äkta i alla fall. Sen tycker jag inte att mobbning är okej, verkligen INTE. Men jag personligen tycker inte att Mias inlägg var mobbning.

Kring min son så har jag honom på heltid bortsett från varannan helg, och skulle aldrig vilja byta bort det.

#6 - Kim

Ang Mia/Bella gav Mias film mig en dålig smak i munnen. Sen känns i mina ögon Bella lite som en karaktär mer än en person men det är ändå inte rätt att drivs hur som helst.

Jag är nybliven mamma, bebis är 5 veckor och jag kan inte tänka mig att vara utan henne i mer än någon timme. Samtidigt som jag i huvudet planerar inför vår bröllopsdag som förvisso är många månader bort men jag ser den ändå som ett dygn utan bebis.

#7 - Sonja

Kanske blev Isabella L så upprörd just därför att den här kängan visste var den tog. Annars har jag sett att hon påstår sig inte bli berörd av "elaka kommentarer" (något som i sig verkar udda). Men helt plötsligt nu tog det tydligen hus i helsike och det så praktiska "systerskapskortet" fick komma ut på promenad och lufta sig. Löjligt. Självklart måste en kvinna få kritisera en annan kvinna, hur skulle det annars se ut. Skulle alla kvinnor försvara en kvinna som förgripit sig sexuellt på ett barn? En kvinna som mördat och misshandlat? Var ska gränsen dras?
Mia Skäringer träffar mitt i prick därför att hon driver med den sjuka konsumtionshets Isabella L står för, en livsstil som håller på att göra vår planet obeboelig. Vore det rätt kom det ett videoklipp à la Skäringer varje dag - så att Isabella L:s aningslösa följare (för jag antar att åtminstone en del av dem är äkta) kanske började fundera och förlorade sin fascination inför en person som lever som ingen av oss har råd att göra längre. Och kan man tänka sig - då tänker jag inte på pengar.

#8 - Anna

Håller med i allt som #7 skrev!

#9 - Lisa

#Sonja: håller helt med!
Ställer snart inte upp på systerskapet längre, om en komiker inte får driva med andra kvinnor som sprider löjliga citat som "olika perioder i livet kräver olika vagnar". Oh really.

#10 - Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek!

För varje Bella finns det en armé "jordnära rediga" kvinnor som hatar/hånar såna som Bellor. Tack och lov så är inte kvinnor nåt slags minoritet där alla måste älska varann. Tråkigt bara att det är just kvinnor som Bella, som förvisso inte lever enligt jantenormen men som eg. inte gör nån större skada, som får mer skit än de som baserar sina middagsdiskussioner på att snacka skit om såna som Bella och därmed sprider om än mer skit. Det är okay, men det är synd. Den verkliga feminismen borde vara tvärtom, att se bortom sin sin egen trygga världsuppfattning om saker och ting och stötta även de kvinnorna som inte lever som en annan.

#11 - Lina

Bella hämtar sina barn samma tid eller tidigare än vad de flesta gör. Hon påpekar ständigt din saknad över barnen när de är hos Odd. Ändå beskriver ni henne som om hon valt en karriären endast, när så inte ens är fallet?

#12 - C

Jag tycker aliaset Josephine kommenterade Isabellas inlägg "Systerskapet" rätt klokt:

Det är reklamfilmen hon drev med. Inte dig. Du vet, se skillnad på privatperson och jobb som du berättade om i DV-intervjun. På samma sätt som du vill att dina medarbetare ska se skillnad när du kritiserar dom så är det för deras jobb, inte de som privatperson. Se den skillnaden här också.

#13 - ab

Håller inte med om att kvinnor inte får kritisera andra kvinnor men videon var bara meh.

#14 - L

Jag tycker att Blondinbella gör mer för att förstöra "systerskapet" än vad Skäringer gör när hon publicerar en harmlös parodi. Jag menar, att som Blondinbella försöka pracka på sina (främst kvinnliga) läsare onödiga prylar, nuförtiden endast visa upp ett översminkat ansikte, välfönat hår och en smal kropp hon bantat sig till, känns inte direkt som något feministiskt arbete...