bloggkommentatorerna

Mäns ansvar
Lyssnar jättemycket på Linnéa Claessons sommarprat just nu, i många olika klasser i skolan, och om man gillar det så gillar man också Underbara Claras krönika om att det är män en är rädd för. Det är samma budskap. Underbara Clara menar att pojkpappor skall ta sitt ansvar och uppfostra sina pojkar på ett bra sätt.
 
Här finns den krönikan att läsa. 
 
En av alla tankar som jag får av detta är att Anna Book fick så sjukt mycket skit när hennes son blev dömd för sexualbrott. Varför var det ingen som undrade vad pappan Roberto hade gjort åt detta eller hur han hade uppfostrat sin son? Nej, Roberto låg och sjöng och solade och var glad i hågen hela sommaren i Spanien. ;)
 
//Anna-Maria
 
 
#1 - T

iofs skrev ju Anna en del skit om offret. MEn visst även om hon inte gjort det hade hon antagligen fått en hel del mer skit än Roberto.

#2 - Mari

Jadu, antagligen för att Anna var inne på offrets instagram och kommenterade att hon var smuts, fattig och hade hittat på alltihop. Att hon skulle passa sig och att hennes son var och är totalt oskyldig, trots domen. Kan vara därför, eventuellt.

#3 - A-M

#2 Jo det är sant men många skyller på Anna här. Att det är hon som har uppfostrat sin son. What? Är det inte hon och Roberto som har gjort det? Eller är pappor så usla att vi kan bortse från dem och tänka på dem som små barn som inte fattar någonting? Nej, papporna borde få stå mycket mer till svars än mammorna när det gäller deras söners uppträdande.

#4 - sahara

Som det redan påpekats. Anna och Felicia var dom som gick loss på instagram och anklagde offer, vittnen och typ hela rättsväsendet för att hittat på alltihop

#5 - Anonym

Har han ens instagram? Hade han varit den offentliga och skrivit så som hon hade gjort så hade han nog också fått samma bebötande.

#6 - Fanny

Alltså, ni två...
Hur fan kan ni skriva om en icke-officiell person som är UNDER 18 på det här viset?! Till och med Bloggbevakning har så pass mycket moral i kroppen att inte tillåta kommentarer kring honom och så skriver ni ett jävla inlägg om det! Skäms! Han är varken offentlig eller myndig!

#7 - Susanna

Det är väl helt rimligt att kommentera ett sexbrott? Domen är en offentlig handling. Om man inte vill bli kritiserad och granskad går det, som en generell regel i livet, bra att låta bli att begå brott. Det är inte jättesvårt att låta bli att våldta en ung kvinna. Jättemånga lyckas med det varje dag!

#8 - Lima

Bra svar Susanna!!!

#9 - Charlotte

Susanne; Exakt! Om man är nog mogen att veta hur man våldtar en redlöst berusad tjej så är man (antagligen) också medveten om att det är sånt som folk kommer "prata om"!

En helt annan sak som gjorde mig så himla stolt idag var att min sons lärare mailade och skrev att idag hade de pratat om hur tjejer kan tänka och skydda sig när de är ute sent på kvällen, alla hade gett förslag såsom kampsportsträning och att prata i telefonen....min son hade räckt upp handen och sagt "Fast egentligen borde alla elaka killar lära sig att vara snälla mot tjejer istället"😭 Han är 13år och jag blev så stolt att jag började grina!

#10 - Anonym

#2 nu försvarar jag inte Annas beteende alls, men det var inte offret hon kallade för smuts. Det var en annan person. Inte acceptabelt såklart, men det känns viktigt att påpeka att det inte var offret.