bloggkommentatorerna

När lyssnar ni?
Det startas nya podcasts hela tiden och nu skall Michaela Forni också podda. Det finns så många nu att det är svårt att hålla koll och svårt att börja lyssna på någon ny. Jag har inte alls lika mycket tid nu som tidigare när jag hade längre väg till jobbet. Det stör mig oerhört mycket. Jag skulle behöva lite tips på när man kan lyssna på poddar, för att hinna med alla jag vill lyssna på. 
 
När klämmer ni in en pod?
 
//Anna-Maria
#1 - Anna

Vid läggdags. Ställer in så att podden stänger av sig lite beroende på hur trött jag är, men somnar i princip alltid med pod i öronen. Sedan får man alltid spola tillbaka en bit när man ska lyssna vidare nästa gång, men det får det vara värt.

#2 - Harmagedon

Jag lyssnar oftare på ljudböcker än poddar men det är väl same same när det kommer till tillfällen:
Pendling, storhandling, sortera tvätt, all städning utom dammsugning, matlagning, insomning.

#3 - Hanna

Jag lyssnar på poddar eller Ted talls när jag:
- diskar
- plockar och städar
- tar en hundpromenad
- duschar (med högtalare igång då)
- när jag äter frukost själv

#4 - T

Nu är väl inte min kommentar till så mycket hjälp för din del, men, när jag tar promenader ensam, vilket inte händer jätteofta då jag oftast promenerar med min sambo. :) Så lyssnar nästan aldrig över huvud taget!

#5 - Jenn - forever abroad

Jag skrev nyligen ett inlägg om vad som fick mig att börja lyssna på ljudböcker. Och poddar faller ju lite in i den kategorin. Det här är mina bästa lyssnartillfällen:

* När jag promenerar eller cyklar. Antingen påväg till jobbet eller gymmet, eller om jag tar en promenad bara för promenadens skull.

* När jag städar. Förutom dammsugning då, svårt att lyssna på något när dammsugaren brummar i öronen.

* På lunchen. Som egenföretagare kommer det bli många luncher i min ensamhet framöver. Jag har inget emot att vara själv men däremot vet jag att jag vill/måste pausa från jobb och dator och därför behöver jag göra något helt annat när jag äter. Då är en ljudbok perfekt, antingen något business och inspirerande eller en roman för att bara koppla bort helt för en stund. Varvar såklart dessa luncher med luncher där jag gör ingenting i tystnad också.

* Innan jag somnar. Egentligen är det inte optimalt att somna till en ljudbok (säger sömnforskarna), men däremot att lyssna en stund innan du ska sova/somnar kan vara ett bra sätt för att komma ner i varv och finna lugnet. Potentiella problem här är om boken är så spännande att du inte alls kan slappna av utan bara vill fortsätta lyssna.

Inlägget i sin helhet: https://jennifersandstrom.se/2017/09/03/det-har-fick-mig-att-borja-lyssna-pa-ljudbocker/

#6 - Anonym

Jag lyssnar när jag handlar! Och vid städ/disk/tvätt såklart :)

#7 - Jenny

När jag lägger barnen. Alltså efter deras saga, när lampan är släckt och jag ligger bredvid och rullar tummarna.

#8 - Anonym

Vid alla potentiella hushållssysslor man kan tänka sig, samt under transportsträckor på cykel, buss eller promenerander.

#9 - Tove

Använder man hörselkåpor att lyssna med så kan man lyssna även när man gör stökigare grejer typ dammsuger eller klipper gräs :)

#10 - Johanna

När jag pendlar till o från jobb, 3 tim varje dag månd-onsd...

#11 - Ajlin

När jag kör konditionsträning på gymmet. Förut lyssnade jag när jag var ute och gick men har slutat med det nu eftersom jag vill vara liksom lite mer i nuet i naturen. Carpe diem and shit. Vill tipsa om David Batras podcast. Asrolig och bra och korta avsnitt. Hans sidekick Anna är ett komiskt geni.

#12 - Frida

När jag diskar och lagar mat och tvättar ansiktet (det är sssså tråkigt). Plus till och från jobbet då men jag brukar hinna med ett helt avsnitt enkel väg.

#13 - Johanna

Haha vad olika vi är! Jag skulle aldrig få för mig att sätta på en podd hemma och heller inte när jag går till jobbet, då vill jag hellre ha musik för att få lite power! När jag väl jobbar däremot vill jag gärna stänga in mig med en podd!

#14 - Charlotte

#13 - att stänga kontorsdörren, lägga upp fötterna på skrivbordet, laptopen i knät och en podd i öronen - bästa (nåja) som finns!

#15 - Marie

När jag klipper gräset.

#16 - Kamilla

Jag har problem med att jag inte kan lyssna på poddar och läsa samtidigt. Eller lyssna på poddar och se på TV samtidigt... Men annars typ alla tillfällen som redan nämnts. Disk, städning, dusch, promenader, gräsklippning, bilkörning, fönsterputsning, när jag målar, i tvättstugan, på flyg/tåg/buss, vid träning, när jag ska somna. Typ alla tillfällen som inte inkluderar läsning, tittande på TV eller att umgås med andra.

#17 - Sofie

Kan du inte skriva ett inlägg om vilka poddar ni lyssnar på?

#18 - Hanna Karlsson

Jag lyssnar på poddar när jag tränar. Det är enda tillfället jag kan fokusera på vad som sägs. Sitta ner och lyssna funkar inte. Jag blir snabbt rastlös.

#19 - ANNAWII

Jag är mammaledig så väääldigt ofta men främst på alla barnvagnspromenader ☺️

#20 - Christina

Lyssnar när jag städar, är i tvättstugan och när jag tar powerwalks. Har försökt lyssna när jag cyklar till och från jobbet, men blir distraherad då och blir därmed en potentiell trafikfara haha. Men sen när det blir för kallt/halt för att cykla så promenerar jag till och från jobbet och då kan jag lyssna ännu mer :D