bloggkommentatorerna

Trendensers nyhetsbrev
Trendenser har börjat med ett nyhetsbrev som man kan prenumerera på. Jag kommer att göra det av ren nyfikenhet. Sen är det inte säkert att jag kommer att använda mig av alla tips för i så fall hade jag fått köpa ett helt nytt möblemang. 
 
Hur tänker ni kring det här med nyhetsbrev genom mail? Jag tänker att det är ett smart sätt att knyta an folk till sig. De företag som skickar ut mail till mig har så mycket lättare att få mig att köpa saker än om jag ser en reklambanner på en blogg. Så annonseringsmässigt är det smart och man kan nog ta rätt bra betalt om man salar ihop ett helt gäng som prenumererar på ett nyhetsbrev. 
 
//Anna-Maria
#1 - Hanna Karlsson

Nyhetsbrev fungerar inte för mig. Majoriteten har jag lagt över i skräpposten för om jag inte gör det kommer jag ha en översvämmad mailkorg. Så kul är det inte med reklam/nyhetsbrec. Är det något jag ska köpa eller är intresserad så googlar jag istället.

#2 - Line

Enig med Hanna. Jag avregistrerar mig från alla nyhetsbrev som hamnar i min inbox.

#3 - Christina

Väldigt stor trend i bloggvärlden just nu att börja skicka ut nyhetsbrev med ännu matigare innehåll. Det har varit på g i USA rätt länge. Precis som du säger är ju syftet är just att knyta läsarna närmare till sig. Att till en sammarbetspartner kunna säga att man har x tusen mailadresser är ju enormt mycket mer värt än att ha x tusen läsare som är ganska flyktiga. Men som användare avskyr jag nyhetsbrevsmail! Fler mail är det sista jag behöver. Jag får redan så mycket skräp-nyhetsmail från alla möjliga ställen som jag inte ens minns att jag har signat upp mig på. Blä.

#4 - AC

Blev besviken på Trendensers nyhetsbrev, det var intetsägande.

#5 - Frida

AC: Vad tråkigt att höra. Vad saknade du? Är det något jag kan förbättra till nästa gång? Av tusentals anmälda är det ännu inte en enda som har avregistrerat sig men jag vill självklart ha feedback.

#6 - AC

Frida, jag har heller inte avreggat mig - är nyfiken på de kommande breven (tyvärr inte för att det första väckte nyfikenhet, utan snarare pga allt annat du gjort som verkligen tilltalat mig). Jag kanske hade fel förväntningar på nyhetsbrevet, men jag hade nog förväntat mig ett mer personligt tilltal. Kanske lite som Underbara Claras brev. Matigare, kanske ett brandtal om ngt intresseväckande/kontroversiellt. Nyhetsbrevet var lite som fyra-fem instagrambilder på rad.

#7 - Frida

AC: Då förstår jag, kommer utveckla formatet eftersom men under min föräldraledighet måste jag hålla det mesta jag gör lite kortare än vanligt. Hoppas på förståelse för det tills jag är tillbaka i de normala gängorna igen :)

#8 - Anonym

Tycker att det är skitstörigt att ALLA sidor man går in på har tusen pop-ups om att man ska signa upp sig. NEJ, nej, nej, varför skulle jag ge er min mailadress så jag kan få tusen-miljoner reklambrev? Aldrig i livet.

#9 - Fridah

Mitt bästa lifehack: Jag har gjort en gmail-adress som jag bara använder för att ta emot nyhetsbrev! Jag signar upp mig på alla nyhetsbrev jag vill ha men min vanliga inkorg behöver inte svämma över. Livet blev mycket lugnare men jag missar inga dealer! Ett tips till alla som inte heller orkar få hundra erbjudanden varje dag.

#10 - Sandrina

Lifehack2:
Man behöver inte skaffa en annan gmail-adress. Använd Inbox för Gmail och bunta ihop alla nyhetsbrev under just etiketten "nyhetsbrev" - gör en inställning som gör att de inte syns i inkorgen och så kan man gå och läsa dem när man vill istället för att de "skräpar och stör". Själv har jag inställningen att de lyfts fram i inkorgen varje kväll och då tittar jag igenom och eller slänger dem.
Fiffigt och bra!

#11 - johanna

Fridah: Förlåt för att jag är nyfiken men VAD mer får du i din inkorg än just nyhetsbrev? Det är verkligen allt jag får i min privata inkorg, förutom nån bokningsbekräftelse från SJ eller så ibland. Finns det folk som använder mejl i andra privata syften? ;)

#12 - Fridah

Johanna: Haha, jag är egenföretagare - inom PR dessutom - och jag har samma mail för både jobb och privata grejer! :D

#13 - Petra

Hej! Hur kommer det sig att ni inte länkar till Trendenser eller nyhetsbrevet så man enkelt kan hitta det? Kanske bara missats? Men hade underlättat då jag helt missat Trendensers nyhetsbrev och blur väldigt nyfiken på stt testa :)

Svar: Jag hade missat det. //Anna-Maria
bloggkommentatorerna

#14 - Erika

Som kommentar till #11 och #12. Jag förstår inte varför man använder jobbmailen (även egenföretagare) för privata mail som jag faktiskt får en hel del mail till. Dels så blir det ju ingen gräns mellan privatliv och arbete för om man måste kolla mailen på kvällen ser man ju på en gång alla jobbmail Men det ställer till det på andra sätt också. Jag jobbar i en idrottsförening och mailar ut information och fakturor till föräldrar med jämna mellanrum och en del arbetsplatser har så kraftiga brandväggar att våra mail inte kommer fram. Dessutom så är det då många som inte kollar mail på kvällar och helger och dom går då miste om akut info om att det t.ex är inställt eller så.
När man sen byter arbetsplats så blir det ju så himla jobbigt att byta mailadress överallt (det slipper du ju som egenföretagare såklart).

Kan någon ge mig en bra förklaring till detta fenomen?

#15 - johanna

#12 Fridah! Jahaaa, det är ju du! Kände igen ditt namn men kunde inte sätta fingret på var men insåg sen att det ju är från din tid som Metro-kolumnist.

Kul med svar i alla fall! Fattar att det blir trassligt när jobbet och privatlivet ska samsas om en och samma mejlkorg ;)

#16 - Fridah

Erika: Mitt är så enkelt som en helt vanlig gmail-adress! Det ger ju verkligen inte en hållbar livsstil men det handlar helt enkelt om att jag började som just frilansjournalist (yes Johanna det är jag, vad kul att du kände igen mig! :D) och inte hade varken ork, behov eller pengar till att registrera domän eller skaffa en annan mail. Sedan började jag jobba med PR och då hade jag redan alla uppdragsgivare och sånt på samma ställe, och hade redan vant mig vid den livsstilen att inte ha någon gräns!

Men håller med om att det är svårt med folk som bara ger sin jobbmail! Jag har också varit engagerad i olika grejer där man behöver vara säker på att alla kan läsa med kort varsel men där det inte går för att de inte är på kontoret! Grr.

#17 - Anonym

Undrar också varför ni slutat länka till vissa bloggare. Blir så jobbigt att googla och leta själv när man surfar på mobilen. Tacksam om ni orkar göra det!

Svar: Det har vi inte. Men jag hade missat det. //Anna-Maria
bloggkommentatorerna