bloggkommentatorerna

Vad använder ni Snapchat till?

Jag använder det på precis samma sätt som Maggan Graaf. Jag håller min yngsta unge sysselsatt med det när det är

viktigt att hon håller sig stilla. Och hon ser lika bedårande ut som Louie gör, dels när hon gapskrattar åt alla tokiga filter, och dels när hon knäpper en bild på sig själv som något litet gulligt djur. 
 
Annars har jag inte klurat ut vad jag ska ha det till. Följer typ Dessie och Hanapee och en jag känner. Älskar Instastory istället.
 
//Mia
 
 
Jag mobilbloggade här, för att testa hur det funkar med bild. Bilden blev ju sjukt stor. Någon som vet hur man väljer hur stor en mobilbild ska vara i bloggen?
#1 - Tove

Jag använder det för att småprata med kompisar under dagarna. Är rätt dåligt på hur man sköter sociala relationer, pga feg samt lite svårt att läsa olika koder. Sen jag började har det verkligen revolutionerat mitt sociala liv. Alltså inte att mitt sociala liv sker via snapchat utan att jag träffar vänner mer och håller igång relationer. Det är så begripligt, man kan lätt ta intiativ ötill att ses, posta små saker några dagar senare om något man pratat om når man sågs, samt när man ses fråga och kommentera om saker man fått se på snapchat. Jag tror att det hjälper mig att liksom bekräfta att jag ser mina vänner/ bekanta och ha ett pågående utbyte (+ odramatiskt sätt att fråga om man ska ta en aw) Det är mycket enklare att förstå hur man gör det via snapchat. . Kanske det här låter heltokigt men det fungerar för mig iaf....

#2 - Hanna Karlsson

Jag har också märkt att bilderna blir jättestora när man mobilbloggar. Så störande att jag inte kan välja storlek. Angående snapchat så använder jag det för att ha kontakt med äldsta grabben. Han svarar inte alltid på sms men snapchat är bra i det syftet.

#3 - Fnulan

Hahah samma här. Mina följare får följa min åttaåriga Mira på mitt konto har jag märkt. När jag helt plötsligt får en massa snapchat aviseringar har hon varit igång och skapat kommunikation med flöjlarna i mitt flöde.
Jag får skylla mig själv som lånar ut telefonen och VÄGRAR låta min unge ha snapchat själv =)

#4 - johanna

Jag har gått över till Instastory mer och mer sen det kom, men jag använde Mystory snapchat för samma syfte i säkert två år innan det. Men privat-delen av snapchat använder jag fortfarande mycket och skickar snabba bilder på roliga saker som händer i livet till mina vänner. Det behöver inte vara så tillrättalagt och präktigt utan man bara kör. Vi är ett rätt stort tjejgäng som ses och fikar/festar/hänger ett par gånger i månaden men jag tycker att det är så mysigt att man i och med vår snap-grupp får små glimtar från varandras vardag också! Samma med gruppchatten på FB - shit vad det har revolutionerat mitt vardags-snackande med vänner!

#5 - Emelie

Vi använder snapchat på på jobbet. Kollegor emellan. Vi är ofta ute och reser två och två så då snappar vi till övriga. Roligt och vi får bra sammanhållning!
Kan lägga till att de flesta kollegorna är i 40-50 års åldern.

#6 - Ajlin

Tycker att det är intressant hur snapchat fått oss att förändra vad vi delar och hur ofta. För fem år sedan när bilddelning till annan part skedde via mms hade ju folk tyckt att man var bindgalen om man hade skickat 20 mms på en dag liksom.

#7 - Anonym

Har börjat använda snapchat mer nu. Innan förstod jag verkligen inte poängen. Det kändes meningslöst. Men det är ju just DET som är grejen! Älskar att dela meningslösa saker med andra! :D

#8 - Aiia Bohlin

Du kommer kunna välja hur stor bild du vill ha i den nya blogg-appen som just nu testas, och andra funktioner såklart. Den är mycket bättre än den som finns nu 👍