bloggkommentatorerna

Bloggare som är varandras motsatser
Igår när jag gick in på Insta så möttes jag av den här bilden av Lady Dahmer:

(null)


En sån cool bild! Jag studsade till av något som jag inte kunde placera i ett annat fack än respekt. Håret, minen, kläderna som signalerar "jag har på mig vad fan jag vill".

När jag sedan läste ett inlägg av Isabella Löwengrip så såg jag detta: 
(null)


Hon älskar att gå runt i lyxiga kläder, smink och stylat hår. Hon nätverkar bättre i märkeskläder av rätt sort. 

Lady Dahmer gör sig känd på sitt sätt och Isabella på sitt. Inget av det är fel. Men de är verkligen varandras motsatser i bloggvärlden. Speciellt när det gäller hur man ska tjäna pengar och att de går åt två skilda håll när det gäller yta. På en punkt är de lika dock och det är att de står upp för kvinnor. Även om Isabella inte kallar sig feminist så gör hon också bra saker för kvinnor. 

Jag trodde aldrig jag skulle lägga det töntiga och överanvända ordet i min mun men Lady Dahmers bild här ovan är en power woman för mig. Allt annat har hittills varit fejk. 💪

//Anna-Maria


#1 - SunnyG

Jag älskar LD, hon är fantastisk och klok. Jag lär mig och får nya insikter typ varje gång jag läser hennes blogg.

#2 - Sara

Håller med. Power woman känns annars som ett ord jag aldrig skulle använda.

#3 - Anonym

Alltså, hade jag stött på nån med den outfiten hade jag nog ärligt talat blivit lite skraj 🙈

#4 - IA

"Blivit lite skraj"...ja kanske..Här är en som är redo för våren kan man säga..varmt ena minuten och kallt i nästa.. *S* Det som borde uppmärksammas och oroa mest är väl ändå att det ser ut som chemtrails i himmelen.

#5 - Leah

Förstår faktiskt inte hur man kopplar den bilden till power woman. Det har ju isf att göra med din tidigare bild av LD. Hade man sett någon annan, vem som helst, gå omkring så där hade ingen sagt "Åh vilken power woman". Och för att man klär sig "fint", rakar benen och fixar håret behöver man inte vara fejk. Du kanske inte menar det så, men det låter lite så.

Svar: Jag tycker att man är en jävligt stark kvinna om man på sociala medier vågar visa upp sig på ett sådant sätt som strider mot alla de ideal vi har i samhället. Vart jag än scrollar så möts jag av bilder som mer eller mindre följer det idealet. Man kan för övrigt bortse från kroppstyp och klädstil och ändå haja till över hur ovanligt det är att se bilder på kvinnor med bistert ansiktsuttryck, tagna underifrån.
LD och andra feminister kan skriva hur mycket som helst om genus, patriarkat och barnuppfostran. För egen del tror jag faktiskt att min värld skakas om mer när jag får se bilder på tjejer som inte anstränger sig för att se fina ut på bild. Själv vågar jag inte det, men jag är otroligt tacksam för de få som vågar.

//Mia
bloggkommentatorerna

#6 - JUNITJEJ

Vilka motsatser!

#7 - Academic Text

Snälla jag ber dig innerligen! Ta dig tid att läsa och sedan bilda en egen uppfattning genom att göra en research. Tänk på dina nära och kära och läs det jag har skrivit. Jag är inte ute efter att tjäna pengar eller efter att tjäna en agenda, utan efter att väcka folket med faktabaserad sanning. Academictext.se

#8 - Mirjana

ser inget power woman på LDs bild. Ser inte henne alls som någon som har makt. För mig är hon så passiv, maktlös och beroende att jag önskar att ingen kvinna någonsin följer hennes exempel.

#9 - Sara

#8 du har fel.

#10 - Jenny

#8 Unket.

#11 - Henny

#8 Kan du snälla utveckla vad du menar? :)

Och ni som tycker tvärtemot, kan ni snälla göra detsamma? :)

Skulle gärna höra båda sidor.

#12 - Teresa

Jag tycker inte heller att bilden förmedlar nån slags power. Snarare tvärtom. Det ser ut som en person som mår dåligt, både fysiskt och psykiskt. Om ni nu kör igång med snacket om att vi är "itutade" att tro att någon som är fet/oduschad/sur mår dåligt, så säger jag nej. Oftast är det tecken på att någon inte alls mår så bra. Jag tycker däremot det är starkt av LD att försöka intala sig själv och andra om att hon mår SÅ bra. Trots att massor av det hon säger och skriver vittnar om motsatsen. När ni hyllar LD på det sättet som i er text ovan så signalerar ni att människor som "gör sig till" är fejk och alltså inte är lika bra/modiga/coola/häftiga.
Jag tycker det är asskönt och befirande att människor visar att det är ok att synas på bild o s v oavsett hur man ser ut. Kanon! Men det måste göras utan att uppmärksammas så in i he-e för att det ska vara "naturligt" plus utan att racka ner på motsatsen.