bloggkommentatorerna

Gulliga figurer
Linda Hallberg har fått hem smink med "Little twin stars". Hon kände inte till dem och det beror kanske på att hon är ung? Jag som är född 1980 växte upp med den här figuren. Det fanns en liten avdelning i leksaksaffären med typ pennor och sudd. Oerhört eftertraktat! Men det var även Hello Kitty, grodan Kerokerokeroppi och My Melody bland andra. Själv hade jag inte mycket av detta men det lilla jag hade vårdade jag ömt. 

När jag gick på högstadiet hittade jag en butik i Göteborg som hade enbart söta saker som Sanriogrejer. Tror att den hette Lollipop. 

Någon från Göteborg som minns? Någon i min ålder som minns hur eftertraktat detta var?

//Anna-Maria

(null)

#1 - Linda

Minns butiken väl men osäker på namnet! Samlade på allt med hello Kitty och blev överlycklig när någon varit utomlands och hittat någon liten pryl till mig. E
Samlingen skänktes bort för ett par år sedan dock, blev inte samma sak runt 2005 (?) när hello Kitty började poppa upp överallt.

#2 - Frida

Jag är från Umeå och även dit spreds hypen om Little Twin Stars. Man tävlade om vem som hade flest grejor och i Stockholm fanns en hel butik inredd i rosa med de grejorna. Drömresemålet😀

#3 - Anonym

Japp! Lollipop hette butiken! Den låg på en tvärgata till avenyn, mot Vasparken till. Tror den försvann någon gång tidigt 2000-tal, men är osäker på den detaljen.

#4 - Ellen

Är född 82 och känner förutom Hello Kitty igen den rosa och den blå figuren men inte resten eller namnet. Jag hade figurerna på ett sånt där pennfodral-set med fodral, suddigum, vässare och penna om ni minns :)

#5 - Cissi

Lollipopp va min absoluta favoritbutik! Lycka när mamma tog med en dit och man fick gå runt å klämma på alla grejer hur länge man ville!

#6 - Elin

Minns den! Men har för mig att den låg mer vid kungsportsplatsen/grönsakstorget?

#7 - Sara

#6 japp den låg på vallgatan, är helt säker. Kanake flyttade den närmare avenyn senare men på 90 talet låg det iaf ingen sådan butik där.

#8 - Ida

Ja! Vallgatan låg den på! ÄLSKADE den butiken! Men kommer avsolut inte ihåg namnet. Ska fråga mamma - jag hängde där en del så hon kanske kommer ihåg :’D

#9 - Louise

Det fanns ju två! En som hette Lollipop och en som hette Okey! Jag hängde mest i Okey som låg precis bredvid Biopalatset vid Kungstorget!

#10 - Anonym

Åh, Little Twins! Jag är född 1980 och minns dem väl. Hade ett plastglas med dem på och det var typ det finaste jag ägde. Kan fortfarande känna vilken längtan som väcktes när man såg alla de där prylarna i affären. Dem och My little Pony.... Lite störande att jag numera vet att de sistnämnda innehåller så många läskiga ännen att de typ borde lämnas som farligt avfall.

#11 - Sonja

Det finns fortfarande en sån affär i Göteborg! Vet inte namnet men den ligget på en av mysgatorna. Eller den gjorde det för ca 4 år sen iaf

#12 - Jennis

Och jag som kommer från en liten stad högt upp i Norrland har såklart inte en susning om vad någon här pratar om... :)

#13 - Hondjuret

Kolla in www.kawaii.se
Super söt butik i Haga i Göteborg!

#14 - Jo

Minns Lollipop väl. Min mamma jobbade rakt över gatan från affären. Ibland fick jag följa med henne om jag hade en ledig dag från skolan till jobbet. Höjdpunkten var lunchrasten när man fick lov att gå dit o ibland fick välja nåt därifrån 😊.

#15 - Alina

Ooh, My Melody minns jag! Hade brevpapper som luktade, hehe :) Sen hade jag pennor, sudd och annat med Hello Kitty och Little Twin Stars.

#16 - Mariah

Är också född 1980 och kommer ihåg att jag hade en del av dessa, ett anteckningsblock med little twin stars samt en papperskorg och en pennvässare med hello kitty dök upp i mitt minne.

#17 - Lotta

Älskade denna butiken, helt underbar rosa och gullig

#18 - S.

Ja, Lollipop - alla kalaspresenter införskaffades där!

#19 - Anna-Lena

JAAA! :) Älskade Lollipop-butiken! Låg först på Kungshöjd och sedan flyttade den. Var lycka när man fick gå och handla något där. Jag har fortfarande (!) kvar klistermärken (mamma hittade i en gammal låda) med Twin Stars och My Melody. 😂