bloggkommentatorerna

Inspiration
I något av de första avsnitten av Englas podcast Inspopodden så talade hon och Johanna om den här bloggen och sa att den inte är inspirerande. 

Huvudet på spiken! Den här bloggen är inte en inspirationskälla. Vi har absolut inte det syftet. 

Det är precis som om allt på sociala medier skall vara inspirerande och det skulle vara galet om det skulle vara så. Visst är det så att inspiration säljer och därför är de flesta som bloggar om sina liv, kläder, barn, smink, inredning och så är inspirerande och positiva i tonen. Annars är det svårt med samarbeten och annonsering. 

Men jag kikade på Englas podlista och jag fattar inte riktigt varför hon kallar alla de där poddarna för inspirerande poddar? Intervjupoddar lyssnar man mer på för att man är nyfiken på personen tänker jag. Inte för att få tips. 

Sen undrar jag vad som skulle krävas av en pod eller en sociala media-person för att jag skulle bli inspirerad i betydelsen nedan? Jag känner bara noll komma noll inspo. Min drivkraft har oerhört svårt att komma igång. Den dör snarare när bloggare beskriver hur jag kan leva ett härligare liv samtidigt som de ler själlöst mot mig i en uppstyltad pose. (Jag tänker på boken Astarte av Karin Boye.)

Hur är det med er drivkraft? Kommer den igång när ni ser ett snyggt hem eller en fin outfit?

//Anna-Maria

(null)#1 - Frida

Jag blir ofta inspirerad av just intervjupoddar och av skönhetspodden som Camilla eleonora har - den har fått mig att testa en massa bra produkter jag inte ens visste fanns vilket gjort min hud mkt bättre.

Inredning är det klurigare med och mode pga hur jag bor och hur min kropp ser ut kontra de stora bloggarna i dessa branscher. Mer verklighetsflykt än pepp där för mig.

#2 - Anonym

Det har gått inflation i att alla vill inspirera. Jag orkar inte mer. Helt seriöst. Det går inte att göra nått med alla tips o inspo som skrivs i bloggar eller instagram. Förstår tanken bakom att bloggare skriver att de vill inspirera. Men flödar över, hjärnan blir översvämmad.
Vad ska man göra med all inspiration? Ännu fler to do’s på sin att göra lista?

#3 - Anonym

inspirera att göra vad? konsumera? tänka? prata?

#4 - Elsa

Känner att jag har så himla lite gemensamt med Engla. Inspirerad av en pod om lyxliv i Los Angeles? Haha va?

Som någon ovan skrev "Inspiration till vad? Konsumtion?" Jepp verkar mest så... :/

#5 - Anonym

Måste allt vara inspirerande? Vad är det för fel på förströelse?

#6 - Sofia

Jag har insett att när jag blir "inspirerad" så är det snarare en tankeprocess av "oj, sådär snygg är inte jag/sådär fint är inte mitt hem" och sedan "om jag också blir sådär snygg och får sådär fint hem så kommer jag att bli lycklig". Om jag t. ex. är inne på en träningsinstagram så blir jag påmind om att jag inte är lika vältränad som den personen, och så får jag energi att gå till gymmet och bli det för att kunna känna mig nöjd med mig själv. Så jag är hellre utan inspiration nowadays, och jag försöker vara nöjd med nuet istället. Jag försöker släppa känslan av att "allt kommer bli bra" om jag förändrar mig.

#7 - Katrin

Kräks på ordet "inspo".
Och vad är det vi ska inspireras till? Konsumtion?

#8 - H

Det här inlägget fick mig att tänk efter på vad inspiration egentligen kan innebära... inser att jag nästan bara blir positivt inspirerad, som i taggad eller uppfylld, när jag läser en text jag tycker är intressant. Händer oftast i dagstidningar men ibland i böcker.

Blir aldrig inspirerad på det sättet av livsstil varken i bloggar eller på instagram. Tror inte prestation i sig hör mig inspirerad, och inte vackra bilder på vackra saker heller, . Det är kul att titta på, och jag kan känna att oj sådär fint skulle jag också vilja ha, men det tillför inte mig själv någon energi eller lust. Ibland lite ångest dock.

Blir mer inspirerad på ett positivt sätt av den här bloggen, när ni är som bäst, än av någon av livsstilsbloggarna. Då blir jag inspirerad av era tankar, och kommentatorernas. Älskar den där känslan när man liksom lyfter lite!

#9 - Hanna Karlsson

Jag blir inspirerad av framgångshistorier oavsett område. Kläder, smink och så vidare inspirerar mig inte i den bemärkelsen även om jag tycker det kan vara kul ibland att skriva och läsa om. Andra saker jag blir inspirerad av är träning. Särskilt pilates, det inspirerar mig till att vilja lära andra, instruera och ge något av mig själv till andra.

#10 - Anonym

Men alltså, har ni lyssnat på Englas podd Inspopodden. Det är det minst inspirerande jag någonsin hört. De talar lite ytligt om nåt och håller sedan med varandra, alltid. De tycker samma sak hela tiden och det är bara ordbajseri. Hon tycker säkert att hennes egen podd är inspirerande så det säger väl allt...

#11 - Anonym

Läser ni bara för att reta upp er då?

#12 - A-M

#11 Nej absolut inte! Jag läser för att lära mig saker, för att få reda på saker som jag funderar på och för att det är roligt och intressant. Jag slutade att lyssna på Fredagspodden för att jag blev irriterad av den och retade mig. Det var ingen härlig känsla alls och jag hatar att känna så.