bloggkommentatorerna

Instagram är svårt
Kissie är ännu en influencer som har tröttnat på Instagram efter den nya algoritmen. Hon når inte längre ut till till närmelsevis lika många användare som hon gjorde förr. Själv vet jag inte detta eftersom jag nästan enbart använder mitt konto till att följa. Jag fattar inte ens var man ser räckvidden på sitt konto. Hon har 271000 följare men bara 84000 ser hennes bilder. 

Kan det inte lite bero på att fler än hon har tröttnat och därför inte använder Instagram lika mycket längre? Jag känner mig själv, som följare ganska irriterad på att det kommer upp en massa inlägg som är flera dagar gamla. "Avicii är död", really? "Gott med fredagsmys", ja men det är onsdag idag. "Härligt i solen", som gick i moln i förrgår. Alla verkar irriterade på detta. Vem vinner på det?
 
Algoritmen bär alltså det främsta ansvaret. Kan man inte påverka det själv, som instagrammare, på något sätt? Enbart genom att betala något? Jag kan så lite om hur Instagram egentligen fungerar. Och ännu värre lär det bli om jag ska behöva byta till någon annan app. Kissie och många andra hoppas nämligen att det snart kommer ett alternativ, där man kan få se de man följer i ett mer rättvist system. Det vill säga helt nya funktioner att sätta sig in i. 

//Mia
#1 - Jenn - forever abroad

Det kronologiska instagram-födet sägs ju vara påväg tillbaka.

#2 - Elin

De ser detta pga att de har "företagsprofiler".

Svar: Aha, tack för svaret. Då slipper jag leta mer. :)
//Mia
bloggkommentatorerna

#3 - Anonym

Eh, hur kan du förminska Tina död så? Folk sörjer - på riktigt. Allt från små barn till gamla människor. Respekt tack

Svar: Sjukt att du tar dig friheten att påstå att jag förminskar hans död. Jag blir lika förbannad på dig som jag blev när en närstående igår påstod att jag gjorde FÖR STOR GREJ av precis samma händelse. Du har ingen aning om hur jag reagerat på det här. Du vet inte om jag är en av de som du pekar ut som sörjande - på riktigt. Eller hur?
//Mia
bloggkommentatorerna

#4 - Anonym

Tina = tims.

Autocorrect...

#5 - Mindfulness

#2

Vad tråkigt att du väljer att tolka det som att Mia förminskar Tim's bortgång när hon använder nyheten om hans död som ett EXEMPEL to prove her point.
Väldigt osannolikt att Mia skulle vilja förminska hans död.
Frågan är varför du väljer att tolka det så? Varför är du så negativ och tror ont om andra människor? Kanske du borde jobba på din attityd lite grand. .. Tips from coachen!

Svar: Tack. Man behöver inte utgå från att någon är ond bara för att den använder ett annat språkbruk än vad man själv hade valt att göra.
//Mia
bloggkommentatorerna

#6 - Hej

#4 Valde att tolka det som du tolkat det, men förvånades ändå över lättsamheten och skämtsamheten i tonen.

Tror inte bloggkommentatorerna hade skrivit "Lady Dahmer/Kenza/Alex Schulman/Blondinbella/Engla/Petra Tungården är död, really? Old news. Detta bara någon dag efter en tragisk nyhet. Tänker mig det iaf. Kanske för att de har en känslomässig "connection" till de de bloggar om så det kanske var dåliga exempel, men skulle ändå önska lite respekt för dem som har en känslomässig connection till Avicii och hans person och musik. Det var väl lite väl tidigt för lite råa skämt kanske. :)

Svar: Det var inget "rått skämt", det var inte ens ett skämt, det var ett exempel på nyheter jag nåtts av, med början på fredagkväll och fortfarande igår. En brutal mening i en pushnotis och på ett instagraminlägg, men jag citerar rakt av.
//Mia
bloggkommentatorerna

#7 - Hej

Med skämt menade jag ditt "really?", Jag förmodar att det inte var en del av rubriken du citerat?

Rått var kanske fel ord, men ganska kallt uppfattade jag det. Men som jag skrev i början av mitt svar så valde jag, trots att jag uppfattade det så, att inte tolka det på det viset.

#8 - Hej

Vad jag försöker säga är, tror inte att du skrev så för att du är en ond människa eller för att provocera med flit, men det kanske blev lite klumpigt med ett "really?" där. Det är trots allt, uppenbarligen, ett känsligt ämne för många. :)

Men jag tror faktiskt inte heller att ni hade skrivit "Kenza har dött", really?

Svar: Nej, jag hade inte skrivit så om Kenza, men jämförelsen är inte heller relevant, eftersom det inte är samma person och samma kändisskap runt henne. Jag hade inte fått en massa pushnotiser om att Kenza var död. Jag hade kunnat skriva så om Lill-Babs.
Men vi är båda två ledsna över att Tim är död, så vi är överens på någon punkt i alla fall.

//Mia
bloggkommentatorerna