bloggkommentatorerna

Inte ännu en mammablogg
Jag tycker det är konstigt att Kissie får bebishetsarkommentarer. Dvs tjat om att hon borde skaffa barn. Bortsett från att det är otroligt ohyfsat och märkligt att försöka övertala någon till en så privat grej, så är det också lite oväntat att läsare så gärna VILL se Kissie få barn. 

Jag vet att jag själv har varit likadan, och verkligen blivit till mig över när någon storbloggare blir gravid för första gången, men det är länge sedan nu. Vi har följt hundratals blogggraviditeter. Vi vet dessutom att de flesta förändrar sitt liv till det mindre spännande efter ett graviditetsbesked. Och sedan har vi en mammablogg. Några anstränger sig visserligen för att hålla sina bloggar kul ändå, men många handlar ju till stor del om barnaskötsel i några år. Det är ingenting att längta efter. Det finns redan hur många såna bloggar som helst att följa.

Men huvudrådet till läsare är såklart: lägg er inte i det där. Kissie svarar själv att hon inte är någon bebismaskin, och tänker inte låta läsarna bestämma hur hon lägger upp sitt privatliv. 

//Mia
#1 - g

Tyckte mer de lät som de ville sätta åt henne än att de önskade läsa om bebisar.

Svar: Ja, så är det säkert. Det finns knappast någon välvilja i såna kommentarer. //Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Li

Håller med G.

#3 - C

Det slutar alltid med att jag slutar följa bloggar ett tag efter de fått barn.

Jag som inte har några barn tycker det är urtråkigt att läsa om och kan inte identifiera mig överhuvudtaget.
Vill desstutom inte ha några egna.

Blir för min egen skull alltid besviken när någon av mina favoritbloggare ska ha barn. Även om jag givetvis är jätteglad för deras skull.

#4 - Emma

#3 Samma här! finns inget mer ointressant än att läsa om barn och allt som rör det. Vill dock gärna ha barn själv men inte på ganska länge, trots att jag är 28. Kanske det förändras senare men tror inte det. Är inte intresserad av andras vardag oavsett nu när jag tänker på det. Vill bara läsa om outfits och inredning mm. 🙄

#5 - johanna

Håller med C. Det finns väl några få som har lyckats få barn med finess, dvs hålla sina bloggar roliga även efter, men vardagsbloggandet om ridskola, nya skor till barnen och kalas-söndag är verkligen totalt ointressant.

Tycker Knivlisa och Spiderchick sköter det snyggt! Kanske funkar det bättre i humorgenren än för tex Engla och Bella?

#6 - Josefine

Håller med alla föregående. Är gravid och har barn själv men att läsa mammabloggar som ger endera prestationsångest eller ångest för att de hänger ut barnen går bort.

#7 - Anonym

Kan ni som har barn förklara för mig hur man tänker när man skriver sådana saker? För jag förstår verkligen inte.