bloggkommentatorerna

Lilla Barbro
Jag var inte redo för att Lill-Babs skulle dö. ❤️Hon var för pigg och hon har alltid funnits. För många känns förmodligen hennes död som att någon har dragit undan mattan för dem. Chock! Kan Lill-Babs dö så kan alla. Som en människa som funnits i de flestas liv utan att de tänkt på det. Utan att fatta vad den betydde. Bara för att någon alltid har funnits så betyder inte det att den alltid kommer att finnas. Vi vet det, men vi fattar det inte förrän det är så. 

Livet blev nu med ens lite skörare och världen lite fattigare. Lill-Babs var hela Sveriges mamma på något sätt. Den där snälla, trygga och omhändertagande som alltid finns där. Nu är hon borta. 

Finns det någon som kan axla hennes mantel? 

//Anna-Maria 

(null)

#1 - Anna

Jag kände precis så! Hur kan någon som alltid funnits nu inte längre finnas? Blev riktigt ledsen av detta besked, Lill-Babs kändes som en människa som hade så mycket kvar att ge och så mycket mer liv att leva. Vila i frid, och vilken fantastisk skatt av minnen hon lämnar efter sig.

#2 - Annica

Hon var så betydelsefull för så otroligt många. Sveriges mamma, precis som du sa. Det såg man inte allra minst i "Så mycket bättre", hur hon och Petter verkligen fann varandra. Nästan som mor och son - relationen de fick. Men tänker även på att hon var den enda av artisterna där den veckan som tänkte på bandet som spelade i bakgrunden, hon gick till dem för att serva dem med dryck (det var då hon snavade över kabel och föll, därmed fick hon det blåmärket o det i ansiktet). Så otroligt kärleksfull mot alla hon mötte.

#3 - Helena

Det är märkligt, hur jag reagerade så starkt på beskedet att hon gått bort. Jag har aldrig ens sett henne i verkligheten, men det kändes ändå som att en fin nära vän eller släkting försvunnit. Som en varm famn jag aldrig fick en chans att krypa upp i.
Tänk vad mycket kärlek och värme en enda människa kan sprida, bara genom att finnas till.

#4 - Anonym

Jag blev riktigt ledsen. Barbro verkar ha haft det största och varmaste hjärta man kan tänka sig. Artist ut i fingerspetsarna men ändå alltid mänsklig och varm. Ja hela Sveriges mamma.

#5 - XoX

Vill tipsa om den här krönikan. Själv visste jag inget om Lillbabs, men tyckte den här var intressant. Kanske inte helt passande i samband med att hon gått vidare, men när annars kommer det tillfälle

http://hymn.se/2017/11/29/lill-babs-medverkande-i-har-ar-ditt-liv-var-slutshaming-pa-basta-sandningstid/

#6 - C

Jag grät en skvätt på tunnelbanan.... För att det va så många som skrivit så fint om henne på Instagram.
Lil-babs skulle ju leva föralltid.

#7 - Line

När jag var liten på 90-talet brukade mitt fritids anordna Småstjärnorna nån gång om året. En gång skulle en tjej, Malin, uppträda som Lill-Babs. Innan låten körde igång sa fritidsledarna att de hade en överraskning och ur högtalarna strömmade plötsligt en välbekant röst. ”Hej Malin, det är Lill-Babs här! Jag är så stolt att du ska uppträda som mig och önskar dig stort lycka till. Jag hoppas att du vinner tävlingen!” Jag minns förstås inte ordagrant, men ungefär så lät det. Alla, såväl barn som föräldrar, var väldigt imponerade. Och Malin blev förstås jätteglad. Hennes föräldrar är/var skådespelare, så jag antar att de antingen kände Lill-Babs personligen eller hade gemensamma bekanta med henne. Det var hursomhelst väldigt fint att Lill-Babs hade tagit sig tid att spela in en hälsning. Det är något jag aldrig glömmer <3

#8 - Hanna Karlsson

Jag blev också chockad. Hon har alltid funnits och jag förväntade mig att hon skulle leva hundra år till.
Det känns overkligt och sorgligt.

#9 - Åsa Aabakken

Lill-babs har alltid funnits det känns ledsamt och sorgligt att hon är borta. 😢

#10 - J

Det känns som en del av min barndom har dött typ 😭