bloggkommentatorerna

Lycka
Såg att det var en person som tyckte att Anna-Marias lista över hennes dag var sorglig. Jag undrar om ens förväntningar blir förflyttade av att man hela tiden läser vad professionella bloggare och liknande skriver på sina sociala medier. Det bör ju vara så. Om man hela tiden matas med vad alla it girls i Stockholm gör, eller utger sig för att göra, så tror man till slut att det vanliga är att man går upp och mailar lite, gör en ansiktsbehandling på stan, hämtar några paket, äter lunch i city, går ut och fotograferar sig i en park, och sedan hem för att göra sig i ordning för kvällens event. En vanlig människa går och jobbar och kommer hem och lagar middag. Nu var Anna-Maria sjuk, så då är ju inte humöret på topp, men jag kan intyga att gårdagskvällen var grym. Min familj var hemma hos hennes familj och vi hade sjukt kul. Mitt ena barn gnällde och krånglade lite, så vi stannade inte så länge som vi hade önskat, allt är inte perfekt, men fan vad vi skrattade. Det tycker jag är en lyckad helg. 

Vad krävs för att ni ska ha en lyckad dag?

//Mia
#1 - Josefine

Jag har haft en superlyckad helg. Har myst omkring hemma med funktionella kläder och påtat i rabatter, klippt träd och bakat bullar. Har haft sällskap av ledig man och nära och kära som spontant promenerat förbi. Känner mig nöjd och produktiv som både hunnit med "hemma-måsten" och umgänge

#2 - irl

Folk ljuger om att de är lyckliga och att allt är kul hela tiden. Man sitter med dem när de sover på föreläsningar och gnäller över tråkiga kurser. Sen på en fest blir de frågade om utbildningen och alla svarar jämt att det är JÄTTEKUL. Och allas jobb är så roliga, trots att folk på jobbet verkar längta efter helg. Jag tror det tar emot för alla att erkänna att något är tråkigt eller var sådär. Det är stauts att att ha Blondinbellas inställning till livet.

(sen finns det ju folk som alltid är glada även irl, men de är i minioritet).

#3 - Lisa

En hel lycklig dag tycker jag är att begära för mycket av livet. Där finns saker som första gången jag blev kysst, att vara bäst i klassen på ett skitsvårt latinprov, få ett eftertraktat jobb, föda barn som föds friska osv. En dag kan ha lyckliga moment men det är sällan jag är lycklig så väldigt länge. Solen går i moln, du får sand i kaffekoppen, barnen bråkar, du betalar för mycket för en sketen torr kanelbulle på det instavänliga österlenfiket. För mig är en lyckad dag när allt bara funkar, barnen är glada, vi hittar ett mysigt utflyktsställe, vi äter en god middag på kvällen. Enkla saker, värdefulla saker.

#4 - Anna

Tror iofs inte kommentaren handlade om att inlägget visade på en trist vardag eller ngt sånt utan kanske mer att A-M inte verkade så glad (pga förkyld).

#5 - Hanna Karlsson

Det krävs inte särskilt mycket för att jag ska känna lycka. Ett härligt träningspass, en snäll kommentar eller en morgon där allt bara flyter på med barnen kan göra att jag känner lycka. Inte hela tiden på en dag men varje dag.

#6 - anonym

Jättebra skrivet. Dessa unga bloggare hur blir det för dom när dom är äldre och ser verkligheten. Då livet plötsligt inte är en räckmacka längre. En klick verkar så verklighetsfrämmande . Det är inte bra får dom.

#7 - Anna

#2 fast du kanske tolkar in mer än vad det är. Jag älskar mitt jobb, men betyder inte att jag går runt och visslar hela dagarna. Det är tufft, fullt av utmaningar och problemlösning, ändå tycker jag att det är kul för att jag utvecklas så mycket. Det kanske är samma om man går en krävande utbildning. Man kanske tycker det är jättekul samtidigt som man gnäller på en tråkig föreläsning eller att man ligger efter med pluggandet o.s.v. Man kan vara lycklig i livet men ändå irritera sig på småsaker. Att vara lycklig är inte att befinna sig i ett konstant rosa fluffigt moln.