bloggkommentatorerna

Mer skilsmässa
Asså vad är det med folk varför skiljer sig inte fler fattar inte. Allt det här jävla missnöjet och gnället man hör överallt och hela tiden Guuuuud låt mig slippa utsättas
 
 
Vad svarar ni på det?

Mina tankar: jättemånga skiljer ju sig för det första.

De som skiljer sig skaffar oftast en ny, och för en del verkar allt kännas jättebra i några år, men sedan svalnar förälskelsen och en massa vardagsirritation tar allt mer plats och man börjar gnälla igen. Då kanske ett tvivel sätts in, och man tänker att en ny skilsmässoresa är väldigt jobbig att genomgå om man ändå står på ruta ett om tre år igen. 

Anledningar till att inte skilja sig är väl att det finns en grundkärlek, även om omständigheterna är så jobbiga så att man behöver gnälla. Missnöje kan ibland lösas med annat än skilsmässa. Ibland kan det inte det, men en förhoppning om det finns, vilket gör att man fortsätter. En annan anledning är såklart att man har barn ihop och vill vara med dem så mycket som möjligt. Minns att Katrin hade väldigt svårt att lämna bort Falke i början, när han fortfarande var bebis efter separationen. Får man barn i flera olika förhållanden, med partners som också har barn sedan innan, så är det till slut väldigt svårt att få ihop pusslet med att alla behöver bo i närheten av varandra och att umgänget ska passa ihop. 

De allra sorgligaste fallen är de som inte vill skilja sig för att de inte vågar lämna bort barnen till den andra föräldern hälften av tiden, för att man misstänker att barnen skulle fara illa. De som allra mest skulle behöva göra slut på förhållandet. 

Det är så himla lätt att döma folk, men det är heller inte så svårt att tänka lite längre och inse att alla har olika förutsättningar. Sedan fattar jag faktiskt inte hur jobbigt det kan vara att lyssna på en kompis som gnäller över sin kille. Relationer är ju alltid intressanta. Mycket tråkigare att höra folk klaga på jetlag, sömnbrist eller olika typer av träningsskador. 

//Mia
 
#1 - Anonym

Tycker precis tvärtom när det gäller folk som gnäller över sina partners. De har valt en idiot. Det är 100% deras fel. Sluta tråka ut mig med det.

#2 - Anonym

Tycker precis tvärtom när det gäller folk som gnäller över sina partners. De har valt en idiot. Det är 100% deras fel. Sluta tråka ut mig med det.

#3 - Cami

Har i Peru ar det manga som resonerar att barnen far illa av en skilsmassa och darfor bor ihop tills ungarna ar typ 13-14 och under den tiden ar man otrogen och allmant missnojd. En slakting till min partner har varit less pa sin fru i flera ar nu och var pavag att lamna henne nar hon blev gravid, men efter patryckningar fran ovriga familjen om hur syyynd det kommer att vara om barnet sa stannade han kvar hos frun. Nu ar dottern nyfodd och de brakar redan konstant och han flyr huset och satter sig nagonstans och super eller reser bort med sin nya... Tror det hade varit mycket battre for alla inblandade om de valt att separera innan barnet kom in i bilden, jag ser ju hur illa min partners vuxna son har farit av att han stannade kvar med sonens mamma trots att det inte funkade och nu flyger anklagelserna fran sonens sida at alla hall om otroheter hit och dit och det marks verkligen hur hart han tagit deras standiga brak och avsky.

#4 - Anonym

Tycker synd om alla som har gnäll på sin partner som främsta samtalsämne. Herregud, gör slut och var med någon som inte irriterar dig så mycket, tänker jag då. Man har bara ett liv och det är värt att spendera med någon som gör en lycklig!

#5 - Hanna

Gud vad jag håller med. Har rent generellt svårt för att förstå när personer har enkla lösningar på andra människors problem (det är väl bara att ..... äta mindre, röra sig mer - göra slut - sluta dalta med barnen - säga upp sig - osv). Jag fattar var känslan kommer ifrån, det kan vara frustrerande när nån person gnäller över samma problem år ut och år in. Men lösningen är ändå sällan så enkel..

#6 - ...

Alltså, se norska serien DAG om parterapeuten som tipsar de flesta om skilsmässa...

#7 - Etg

Mmm, jo om det är så bra att vara utan en relation undrar man ju varför typ alla som skiljer sig ouuups hoppar in o en ny inom 6 månader. Som också tar slut. Och sen gärna en ny igen. Vill se lite längre sig singelskap eller lite fler uppbyten efter separationer för att svälja dessa hyllningar av skilsmässor.

Sen tror jag gnäll på partner i vissa kretsar betraktas som typ underhållning. En gammal skola egentligen, den dör nog snart, idag ska man inte gnälla utan berätta att allt är toppen. Tror igen av mina vänner gnäller om sina partners? Dumpar dem gör de dock friskt ändå.