bloggkommentatorerna

När man känner sig helt lost
När jag gick i skolan så fanns det alltid någon tjej i klassen som var så himla självklar. Som visste allting, och levererade alla åsikter som om det var allmän kännedom. Så när hon pratade om något så kände man sig alltid som en idiot för att man inte redan visste vad hon snackade om. 
 
Fattar ni vad jag menar? 

Exakt sån är House of Philia-Petra. Jag tror att det är därför hon har en massa copy cats. Hon skriver saker och får det att låta helt rimligt, som något man redan borde känna till, och instinktivt vill haka på. Idag ger hon ett litet tips till söndagsmyset (som man tydligen ska ha): "ha alltid nötterna i kylskåpet så blir de så där “flygplansgoda” ni vet"

Och jag vet ärligt talat inte. Jag har inte tänkt på att nötterna som serveras på flygplan är godare än andra, och jag tror inte att jag gillar kalla nötter bättre än ljumma, men ändå blir jag sugen att testa. 

Mer: 

Vill ha det lite ombonat, klassiskt och nytt och ja myysigt. Typ ha lite den där Walles & Walleskänslan.

No clue, men jag googlar genast och NU fattar jag! Helt rätt, håller med. 

...nästan inget original var kvar sen trettiotalet förutom stavparkettgolven och så de fina gamla fönster som t u r var. Gamla fönster och glas är väldigt svårt att få till igen

Puh! Fönster och glas som är SÅ svåra att få till igen.

Till efterrätt blev det påskig Pavlova! Lite Pavlova är ju också ett sånt där enkelt och säkert kort

Alltid det säkraste kortet, precis vad jag tänkte säga.

Vi kommer bo i byn Sainte Maxime och har således nära till Villa Mirage och då till kungabarnen och kungabarnbarnen om de är där och vill “hänga lite”

Klokt val, skulle aldrig åka någon annanstans än till Sainte Maxime.
 Jag fattar verkligen att folk härmar henne. Hade jag haft mer pengar och ork hade jag kanske också gjort det. Jag tror hon har rätt till hundra procent.

Och så blir jag så imponerad av framtoningen. Om jag var tvungen att leva om mitt liv, så skulle jag försöka ta rollen som den självklara när jag gick i skolan: "OLW:s sourcreamchips är de bästa. Ihop med holidaydip från Estrella." "Det ÄR ingen skillnad på Bombays gin och Gordons. Alla bara tror det, för att Bombay är dyrare och har snyggare flaska." "Det första tre säsongerna av The Americans är fantastiska, men efter det kan du lika gärna sluta kolla." Det spelar ingen roll om det är sant, folk dubbelkollar inte det den självklaraste tjejen i klassen säger. Man tänker att hon har rätt och att man själv är en förbannad idiot som inte redan har formulerat allt det hon levererar. 

//Mia
#1 - Anonym

Haha, spot on som alltid Mia. Älskar dina spaningar!

#2 - Johanna

Inlägg som detta är anledningen till att ni har den bästa bloggen om bloggar. Roligt, välskrivet och smart.

#3 - T

Bästa inlägget på länge. Roligt och så sant.
p.s. OLW:s sourcreamchips ÄR de bästa

#4 - Lisa

Haha vi ska också bo utanför Sainte Maxime i sommar och tillhör en helt annan socioekonomisk klass än den här bloggaren. Gött iallafall att den franska solen är gratis för alla och att det finns helt ok kommunala stränder för pöbeln som oss.

#5 - Linda

Haha men ja verkligen så sant! Jag avskyr dock den typen av människor och väljer snabbt bort dem ur mitt liv. Hade därför inte önskat att jag själv var sådan. Eller så är jag det och det är därför jag inte tål likasinnade? Hjälp.

Svar: Det känns som att jag borde avsky såna, men jag gör verkligen inte det. De har en stjärnglans som jag vill vara i närheten av. De är så himla coola, och vet så mycket som är bra att veta. Jag vill vara sån och jag tror att det är enklare än vad jag trodde när jag var ung, att bara ta iklä sig den självklara rollen. Men nu är jag för gammal. //Mia
bloggkommentatorerna

#6 - Hanna Karlsson

Älskar det här inlägget! Jag har heller ingen aning om hur "flygplansgoda" nötter smakar. Hade hon sagt något om att biopopcorn är godare än hemmapopcorn.. Det hade jag kunnat skriva under på.

#7 - hl

haha, älskar det här inlägget <3

#8 - Line

Haha jag är banne mig den där självklara tjejen 😆 Jag har åsikter om det mesta och uttrycker dem som om de vore fakta. Min mamma var likadan (till pappas förtret).

#9 - Harmagedon

Men åh! Jag tror att jag kan framstå som sådan. Inte för att jag hänger med kungabarnen eller lever något jetset liv i övrigt. Men ibland är jag så i min egen bubbla att jag glömmer att andra inte tänker som jag eller har samma erfarenheter. Så det andra tolkar som någon slags självklarhet är bara helt vanlig social klumpighet.

#10 - Anonym

Så märkligt, jag har alltid tolkat Hop Petra som tvärtom🤔. Tycker att det mesta med henne tyder på osäkerhet.

#11 - Anonym

Omg... när det går upp för en att man är ”en Petra”.... jag har chipsen i kylen och ”vägleder” alla om allt. Klart jag vet allt, bäst (emojin som håller för munnen)

#12 - S.A

Är inte det bland annat det här beteendet som kallas mansplaining om det är en kille som sysslar med det?

Svar: Det går väl in i varandra, antar jag, men när jag tänker på mansplaining så ser jag massa förklarande framför mig. Killar som läser fakta innantill (eller påhittat) och förklarar hur saker och ting fungerar. Den självklara tjejen levererar bara åsikter egentligen, men de låter som allmän kännedom eftersom de sägs med sådant självförtroende.
//Mia
bloggkommentatorerna

#13 - Ellie

Jag kan nog vara lite på det viset fast oftast om konstiga saker. Har lite märkliga intressen typ andlighet och så, skiter ofta i andras åsikter och liv. Men sa på jobbet både "Man kan inte dejta veganer som köttätare." Och "Ingen tror ju att Trump blev vald på riktigt". Då kommenterade en kollega "du får så knäppa åsikter att låta normala?" Haha..

#14 - Sofie

Haha, så roligt! Jag har nog aldrig sagt någonting sådär självsäkert. Vore härligt att våga!

#15 - Katja

Det enda JAG förknippar HOP med är den jobbiga cykelbacken inte långt från hennes - mycket fina självklart! - hus 😫😀

#16 - Elin

Men alltså jag skulle verkligen vilja att ni tar upp att HoP kallar staden där hon bor (dvs Västerås) för SMÅSTADEN? Alltså det är så märkligt. Det är en av Sveriges största städer. Varför kallar hon den för småstaden??? Fine om hon bott i någon mångmiljon stad utomlands men alltså det här är vad vi får i Sverige. Känns lite som att hon nedvärderar Västerås...

#17 - Denise

#16 Elin, tycker mer det känns som att försöker höja sig själv, ska verka världsvan och *elit*, och genom att förminska Västerås till betydligt mindre än vad det är, så vill hon framstå som jordnära som säger det på ett *kärleksfullt* sätt.. om ni förstår hur jag menar?

Lite som när chefgubben klappar 35åriga kvinnan på huvudet och säger *lilla gumman*, eller någon typ köpt en snordyr lyxvilla och kallar den för *torpet* eller liknande.