bloggkommentatorerna

Omgiven av olikheter
Det är många som läser böckerna "Omgiven av idioter" och "Omgiven av psykopater". Jag har inte läst dem. Kanske för att jag inte gillar att sätta in folk i fack. Det är något som skaver med de här böckerna. Vi är så mycket mer än de där färgerna som man kan placera in sig själv och andra i enligt "Omgiven av idioter". 

(null)

Sen tycker jag att det är helt galet hur det går att skriva en bok om hur man skall passa sig för psykopater. Finns det verkligen så många att en populärvetenskaplig bok är nödvändig? Ska man gå runt och analysera människor i sin vardag och sätta etiketter på dem? Undrar om han är psykopat? Eller hon? Det är obehagligt om något. Vad kallas det beteendet? 

Jag tänker att det finns andra sätt att komma överens med människor på än att dela in dem i fack. Och om man inte trivs med en människa så umgås man inte med den tänker jag. Men det är klart. En del umgås ju med folk bara på grund av status, pengar och för att vinna något på det. Då kan det vara tufft att stå ut med olikheterna. 

//Anna-Maria
#1 - Fredrika

På många jobb kan måste man hänga med folk man inte gillar, o det är det omgiven av idioter handlar om.

Svar: Just det. Jag har intervjuat författaren utifrån chefperspektivet, hur man som arbetsledare ska behandla olika människor beroende på hur de är. Författaren är för övrigt jätterolig, vilket gör att jag är lite sugen på att läsa boken även om jag håller med AM om att jag inte är så förtjust i att sätta in folk i fack.//Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Hiahia

Vilken färg skulle ni säga passar bäst in på er själva/varandra, om man ska generalisera såhär, Anna-maria och Mia? :D

Svar: Jag har inte läst boken, men min bror har gjort det och han sa att jag var klockrent grön. Själv hade jag gissat utifrån beskrivningen i detta inlägg gissat att jag var en blandning av gult och grönt. //Mia
bloggkommentatorerna

#3 - anonym

Kära du. Vilka män man kan råka ut för. Om du bara visste. Och även på en arbetsplats där mobbning får råda. Tror dom där böckerna är bra.

#4 - Anonym

Boken är jättebra! Kan även tipsa om boken ”Make it work” som är samma tema! Jag önskar att jag hade läst böckerna tidigare, nu förstår jag varför folk är som de är. Förut trodde jag att det var idioter men nej, så är det ju inte!

#5 - Emjo

Efter ett par kollegor har läst boken och (enligt mig) blivit helt besatta av färgsätta folk, så bestämde jag mig för att jag är lila, eftersom jag är min egen individ :).
Har försökt att läsa boken men klarar inte av hans sätt att skriva.

#6 - Sofia

Går ju inte att ta seriöst.
https://www.jonashjalmarblom.com/blog/2018/4/11/vad-du-br-vara-medveten-om-nr-du-lser-omgiven-av-idioter-och-katergoriserar-mnniskor-i-fyra-frger
http://faktoider.blogspot.no/2018/04/omgiven-av-idioter-ar.html

#7 - Spiderchick

Jag tänker att de som är skeptiska till boken är blå personer ;) Nä´rå, men jag har läst den och tycker att den är spännande och den har fått mig att se på vissa personer i min omgivning annorlunda. Obs! enbart på ett positivt sätt. Men håller med om att vi självklart är så mycket mer än en färg.

#8 - Anonym

#6 Jag känner minst igen mig i den blåa faktiskt. 🤪 Jag har lite från röd men mest gul och grön. Sen känns det som det varierar också beroende på vem man umgås med eller jobbar med. Jag kan vara mer strukturerad än någon annan och någon kan vara mer tävlingsinriktad. Därför blir det märkligt att dela in människor efter de här färgerna.

#9 - Cicci

Jag har inte läst boken men var på en föreläsning om modellen. Innan fick man göra en personlighetsanalys som talade om hur många procent av respektive färg man är.

Jag är 30 år och känner mig själv rätt bra by now så jag tyckte inte det gav ett dugg. Förstår inte allt väsen kring det här. Typ "News alert: Folk har olika personlighetsdrag!!! Och människor fungerar olika bra tillsammans eftersom de har olika personligheter!! Inga nyheter direkt.