bloggkommentatorerna

Pengar före hälsa
Elaine skriver om Avicii och att hon har sett dokumentären om honom på SVT, som så många andra, efter det tragiska som hände i fredags. Hon skriver att hon anser att folk i hans närhet borde ha lyssnat på honom när han sa att han inte orkade. Det har hon rätt i men problemet är att det knappt går att stoppa ett sånt stort maskineri. Pengar är nummer ett i vårt samhälle. Människors hälsa är långt ner på listan. 

Det är inte bara våra superstjärnor som har det så här på grund av stressen i samhället. Folk mår skit på grund av att de måste jobba alldeles för mycket. Pengarna styr. De flesta arbetsplatser effektiviserar så att vi går sönder. Det går inte att säga nej för då är man besvärlig eller blir av med jobbet. Blir du av med jobbet ökar stressen ännu mer för att du inte kan försörja dig. 

Alla har inte heller lyxen att kunna säga nej. 

//Anna-Maria


Från Elaines blogg: 

(null)

#1 - Blondina

Så jävla bra skrivet

#2 - C

”Jag vet folk som har jättemycket pengar men är luspanka i nära relationer”
Känga till Blondinbella?

Svar: Tänkte också på det, men det finns förstås fler i den situationen. Det är dessutom som att slå in en öppen dörr om man pikar Bella med det, med tanke på att hon öppet flera gånger på sista tiden skrivit att hon aldrig släppt in någon, och att hon ska försöka jobba på nära relationer för att hon fått för sig att man blir lycklig av såna.
//Mia
bloggkommentatorerna

#3 - Ew

#2 tänkte samma

#4 - Åsa Aabakken

Hej jag tänkte precis på samma sätt när jag såg dokumentären. Varför fanns ingen där för honom, så himla sorgligt.

#5 - T

Men gjorde inte hans familj och nära det då, sa till honom att stoppa? Jag tänker mig att människors som är nära en alltid vill att man ska ta det lugnt, ta hand om sig, stoppa i tid, men att det är resten av omvärlden som får en att stänga av deras uppmaningar och fortsätta.

Vet inget om Avicii men jag tror inte det var hans nära och kära som var de felande, jag tror som ni, att problemet är mycket större och inte individuellt.

#6 - Katja

Get off your high horses Elaine, ofta det är lätt att ba "börja inse" när man är mitt i skiten, ung och har plötsligt fått tillgång till hela världen.

#7 - Anna

Problemet var väl att det var hans dröm att göra musik, och han var bäst i världen på det, det är inte lätt att säga NEJ till sin dröm. Och när man till slut säger stopp så mår man inte så bra - man har ju gett upp sin dröm på ett sätt. Är inte riktigt att jämföra med en vanlig arbetare som blir utbränd.

#8 - Anonym

Tycker det är så konstigt att folk höjer rösten först nu, dokumentären kom ju ut för flera månader sen. Tycker det blir lite äckligt när folk ska börja med sina pekpinnar nu när han precis gått bort.

Sen så sa ju Tim att han inte drevs av pengar, han drevs av att skapa musik. Han va en sällsynt talang och jag önskar att folk även kunde kommentera detta när de väljer att skriva om honom.

Tim lyckades ju sätta stopp för det som inte funkade för honom. Dessvärre slutade det ju på ett sorgligt sätt ändå. Och här tycker jag heller inte man ska spekulera. Så länge vi inte vet vad som orsakade hans död så tycker jag att vi får anta att han dog för att något i hans kropp la av. Det kan hända även om man är 28 år. Otroligt sorgligt så klart.

Sen så tycker jag att det är vidrigt när folk skriver ”var fanns folk i hans närhelst”? Han föräldrar måste ju plågas av den meningen. För även om den inte är riktad mot dem så blir det ju det.

Jag tycker man får ta det lite lugnt med var man skriver dagarna efter att någon har dött. Även om dokumentären visade att det va jövligt jobbigt för Tim för ett par år sen så får man ändå behärska sig lite.

Svar: Såg du dokumentären medan han levde? Jag skulle vilja höra hur man reagerade om man såg den för en vecka sedan. Jag såg den nämligen för första gången igår, och då kändes det som att den var gjord efter Tim Bergling gick bort. Det var liksom filmen om en katastrof, och folk pratade om honom i imperfekt, även han själv faktiskt, men då syftade de väl egentligen på den turnerande Avicii.
Men det är ju jättelätt att vara efterklok när man sitter på facit. Jag hade säkert reagerat helt annorlunda innan. Därför skulle jag så gärna vilja läsa vad folk tyckte då. Läste en gammal, ljummen recension på SR och han var inne på det jag tänkte på, att slutet kändes krystat och som att filmen "inte vågade ta konsekvenserna av vad den berättar". Men då hade jag som sagt facit, det hade dock inte recensenten.

Hur som helst så är det ju meningslöst att försöka hitta en syndabock som ska ta på sig ansvaret. Fruktansvärt sorgligt att det skulle bli såhär.

//Mia
bloggkommentatorerna

#9 - Agnes

# 8 Tack för många kloka synpunkter. De gav lite nyans i "debatten" som uppstått. <3

#10 - Anonym

Åh jag ska anställa nästa år i mitt företag. Jag vill verkligen vara bästa chefen jag kan, mina anställda (2 till att börja med) ska ha 6-timmars arbetsdag (på prov först, funkar det blir det permanent) och inget jäkla "jobba på kvällen" som blondinbellas anställda.