bloggkommentatorerna

Svåra relationer
Isabella Löwengrip ska träffa sin pappa igen. Hon sa upp kontakten med honom för sju år sedan och nu ska de ses. 

Ingen annan än Isabella kan bestämma om det är rätt eller fel. När man själv blir förälder och får ett föräldraperspektiv så måste det mycket till för att man inte vill ha kontakt med sina egna föräldrar. Jag tänker att hon har omvärderat sitt beslut. 

Hoppas att de kan få en bra relation efter detta.

//Anna-Maria

(null)

Bild härifrån
#1 - Hondjuret

Att man får barn behöver inte ändra på den synen. Jag har inte träffat min mamma på snart två år och jag hoppas att jag för alltid kommer kunna slippa det. Men det är klart att det är individuellt och jag hoppas verkigen att det går bra för Isabella och hennes pappa!

#2 - Anonym

Det kan också bli tvärtom. Lite så kände jag (även om jag inte brutit helt men i perioder tagit avstånd från min mamma) då jag mindre kunde förstå hur hon kunde behandla sitt eget barn på det vis hon gjort. Mina egna barn påminde mig om att det ju faktiskt aldrig är barnens fel, något jag inte lika självklart förstått innan.

#3 - Jossan

Håller med #2. Trodde jag skulle få bättre relation med min pappa när jag själv blev förälder men så blev det inte. Kan inte alls förstå hur en som förälder kan uppföra sig som han gjort.

#4 - Anonym

Jag förstår inte heller varför det skulle ändras för att jag själv får barn? Som övriga skrivit så får man ju tvärt om ännu mindre förståelse för hur ens egen förälder betett sig och jag känner bara att nej, denna person får inte vara en del av mina barns liv. Hen förtjänar det inte och de behöver skyddas från hen!
Överlag kan jag bli rätt så irriterad på förståsigpåare som bara inte kan förstå hur man kan bryta med en förälder. Alltså. Att bryta med en förälder är ju knappast nåt man gör i en hast och att man ens överväger det betyder ju att nåt är fel! Tro fasen du inte bryter om allt är bra och stabilt men tyvärr ser inte verkligheten ut så för alla. Hur vore det med lite förståelse ist? Att man förmodligen gått igenom nåt jävligt jobbigt, utsatts för nåt, blivit felbehandlad som lett fram till beslutet, och att det för vissa är en lättnad att äntligen vågat ta steget och för andra kanske en enorm sorg eller kanske både och för en del. Det sista man behöver är folk som måste säga att de inte förstår eller som tjatar om förlåtelse. Nej, allt går inte att förlåta!

#5 - A-M

Ja vi ser ju Isabella här som ett exempel på en som har ändrat sig. Jag menade om man har sagt upp kontakten av en anledning som inte är så grov så hittar man tillbaka till varandra. Speciellt efter att barn kommer in i bilden eftersom det gör att man omvärderar situationen. MEN om det föräldern har gjort är oförlåtligt så hittar man så klart inte tillbaka till varandra. Det var så jag menade.

#6 - Diana

Hoppas att det blir ett givande möte och att det blir bra för deras framtid och barnens. Det är trist att inte ha en förälder i sitt liv, det ska väl vara väldigt allvarligt tänker jag, för att man inte ska ha någon kontakt med sin far/mor. Men bara hon och ingen annan vet om det är värt eller inte.
Hoppas det går bra i alla fall

#7 - Maria

Jag tycker att det är intressant hur hon bröt med honom kort efter att O kom in i bilden och sedan, 1 år efter skilsmässan så tar hon upp kontakten igen. Sammanträffande? Could be, men jag har svårt att tro det.

#8 - Stina

#4 Tack. Du satt ord på precis det jag känner och tänker när jag läser det här inlägget. Ibland är det bäst att inte ha sina föräldrar i sitt liv och det är förbannat jobbigt så det ska ifrågasättas och skuldbeläggas stup i kvarten.

#9 - ab

#4 Håller helt med dig. Har haft någon släkting som har försökt medla och påpekat att jag kommer att ångra mig när föräldern har dött men jag känner inte att ev framtida ånger är en tillräckligt bra anledning för att fortsätta utsätta för mig för förälderns beteende och att må dåligt.