bloggkommentatorerna

Tågluff
Det nya svarta när det gäller resande verkar vara tågluff i Europa. I alla fall om du är miljömedveten som UnderbaraClara och Emmas Vintage

Sociala media-folk vi aldrig kommer att se på en tågluff:

Isabella Löwengrip
Amanda Schulman
Alexandra Nilsson
Petra Tungården

Fast det handlar nog mer om bekvämlighet och stil och att de reser med så mycket packning och grejer än miljötänk. 

Lilla Drevet pratade roligt om tågluff i ett av de senaste avsnitten. Min favoritpod just nu förövrigt. Det senaste avsnittet om det här var så roligt att jag skrattade högt och skrattar fortfarande. 

//Anna-Maria

(null)


#1 - Sara

Har tidigare tågluffat i Storbritannien och skulle gärna ge mig ut i Europa. Dock aldrig med två kids under 8. Alltså såå galet jobbigt. Men jag antar att det kan vara värt mödan om man får kalaset betalt som Clara. Eller förresten nej, inte ens då.

#2 - hanna

#1 Sara: Jag har inga barn men tågluffade med min sambo i en månad i somras och vi båda konstaterade helt lyriskt att "wow, detta måste vi göra fler gånger och TÄNK när vi har små barn om ett par år man kan släpa med sig, vilket äventyr, vad mycket vi kommer få se av Europa och vad kul och bekvämt att ha med dem på tåg istället för nån trång bil".

Vi tänker alltså helt fel? ;D

#3 - T

Tycker det låter mysigt och kul att Emma och Clara inspirerar! Hellre tåg än bil med barn alla dagar i veckan säger jag.

Men ang miljöperspektivet undrar man ju, åker UC verkligen genom hela Sverige först? Eller flyger de kanske typ till hennes syster, hälsar på och tågluffar därifrån? Och tågluffar de hela vägen tillbaka genom Europa och upp genom Sverige till hennes hem igen?

Läst så många miljömedvetna resereportage där de typ tar transsibiriska järnvägen till Asien, men sen tar de ju alltid flyget hem. Full förståtåelse för det. Och det är ju såklart mycket bättre än flyget åt båda håll. Men det är ändå så ledsamt att det trots att man anstränger sig fortfarande inte är hållbart resande....
#4 - Sara

#2 hanna: Det beror säkert på hur man själv är som person (och hur ens barn är). Vissa tycker kanske det är roligt och givande men man får ju räkna med följande:

bära bära bära (trötta barn, väskor, vagnar om barnen är riktigt små, barnens grejer osv), gå gå gå (till tåg, mellan tåg, till hotell, från hotell, bärandes trötta barn och packning...) eller packa in allt och alla i taxi från tåget, försöka lungna barnet som glömt något på tåget, själv glömma hälften. Nope, inte för mig.

#5 - Karin

#2 Och istället för att se Europa måste man hålla koll på barnet/barnen 24/7 så dom inte gör nåt sattyg (åtminstone om det vore min son)

#6 - Lisa

Plus: Behöva utsätta andra resenärer i vagnen (det är väl inte alltid man får en egen kupé hela resan) för mina skrikande, trötta och varma barn som inte vill se gamla ruiner i Rom utan bada, bada, bada. Jag åker gärna på tågluff med barnen men då ska de vara i skolålder och inte småbarn.

#7 - hanna

Hahah tack för era svar, fasen vad jobbigt livet med barn verkar vara ändå ;)