bloggkommentatorerna

Vad är meningsfullt?
Jag och Mia var på #semst i Göteborg igår. Det var sjukt bra! Ahmed och Jonatan Unge är bara så roliga. Skrattade högt. 

På vägen hem i bilen pratade vi om drivkrafter. Jag har inte längre några. Inte på det sättet att jag känner eufori inför saker jag skall utföra eller att jag har mål att uppnå. Men vet ni varför?

Jag har allt. Det måste vara det. Annars hade jag fortsatt kämpa mot något. 

Som Bella skriver så har självkänslan med det att göra också. Jag gör sällan saker enbart för att andra ska tycka att jag är duktig längre. Prestigen lade jag undan för ett tag sedan också. Nu gör jag saker för att jag måste eller för att det gör gott för andra. 

Det jag ville ha när jag var 20år:
  • En familj.
  • Ett hus.
  • En utbildning och ett jobb som är meningsfullt. 
Det lilla räcker förmodligen för mig. Jag är nöjd. Pengar driver mig inte heller. Bara vi klarar oss okej. För er andra låter det kanske märkligt. Men så här kan det också vara. 

Jag har svårt att förstå hur siffror kan vara meningsfullt och drivande. Att andra tycker det är inte fel så klart, men för mig är det noll inspiration. Att se människor växa är större och därför har jag hamnat på den plats i livet där jag är just nu. 

//Anna-Maria


Jonatan och Ahmed. #semst

(null)#1 - Sonja

Det enda jag har velat ha är kunskap om o meningen med livet. Och nu när jag vet vad meningen med livet är så är det vad jag brinner för, det jag tänker på om dagarna , det som får mig att kliva upp på morgonen, som ger mig kraft.

#2 - Anna

Man måste ingenting. Du har fri vilja.

#3 - Anonym

'Nu gör jag saker för att jag måste eller för att det gör gott för andra. ' Gör du aldrig saker för dig själv? Låter jättekonstigt för mig, men är väl egoistisk.

#4 - Topless

Det är en intressant blogg.
Besök min blogg http://nysolabadatopless.blogg.se/?tmp=594093

#5 - C

”För att jag måste eller för att det gör gott för andra”

Missförstår jag när jag tolkar det som att du aldrig gör saker för din egen skull? Bara för andra?

Den här bloggen har du väl bara för ditt eget höga nöjes skull?

Du tränar väl ganska mycket? För vems skull är det?
Eller du kanske har slutat med det iofs...

#6 - Hmm

C

Bloggen ger inkomst till familjen, tränar gör kanske Mia för att vara frisk för sin familj etc.

Men visst allt hon gör för sin familj är ju för att det får henne att må bra. Det finns inget vi gör som inte drivs i viss mått av vår egen egoism.

#7 - Hmm

Förlåt. Inlägget är skrivet av Anna-Maria.

#8 - C

Hmm, ja bloggen ger inkomst. Men tror inte den ger så mycket att Anna-Maria hade haft den om hon inte tyckte det var roligt att blogga. Tror inkomsten bara är ett plus.
Jag har uppfattat det som att både hon och Mia jobbar heltid och har bloggen vid sidan.

Men jag vet ju inget om deras ekonomi. Känns dumt att spekulera.

Det är nog mer så att jag verkligen hoppas och vill att de driver bloggen för att det är roligt och inte för att de måste.

#9 - Anonym

#5-8 Det är inte mycket jag gör enbart för mig själv om jag ska vara ärlig. Det som är enbart för min egen skull är när jag läser en bok som jag vill läsa eller surfar på mobilen, umgås med någon jag valt att umgås med, äter något gott eller går och lägger mig tidigt. De flesta av ovanstående saker får jag skit för när jag gör så det är inte lätt att få till.

#10 - E

Men gud, vad har ni för liv? Klart man måste göra saker för sig själv också. Annars blir ju livet ett enda långt lidande.

#11 - A-M

#10 Det är svårt att hitta tid till sig själv när man har familj, ett krävande jobb och hus. Sen handlar det om hur man definierar att göra saker för sig själv. Vissa tycker att de sminkar sig för sin egen skull medan jag ser det som att jag gör det för andra. Fast sen undrar jag om livet blir ett enda stort lidande om man gör saker för andra? Jag hade lidit mer om jag inte gjorde de där sakerna. Om jag inte haft det jag har om jag inte hade varit uppoffrande.

#12 - Hanna Karlsson

Jag har också allt. Man, tre underbara barn och ett jobb som jag trivs med. Men det finns en sak som jag brinner lite extra för. Jag vill ha min egen pilatesstudio. Det är min drivkraft till att fortsätta kämpa för det jag brinner för. Att fler ska upptäcka det fantastiska med pilates. Jag tycker att Isabellas självsäkerhet och driv är inspirerande. Önskar att jag hade lite mer av den varan.