bloggkommentatorerna

Bevara
Ser att Alexandra Bring har gjort om hela sin lägenhet. Det ser likadant ut som i alla andra lägenheter och hus just. Marmor i olika nyanser och guld. 

Tanken slog mig, när jag såg Alexandras före och efterbilder, att det hade varit så skönt om någon kunde strunta i att renovera sina fullt fungerande kök och toaletter. Tänk om vi kommer dit någon gång? Mitt hus är tio år gammalt nu och jag börjar fundera på att göra om för att inte skämmas inför folk som kommer och hälsar på. Men jag ska vara stark och stå emot. Dessutom är det varken moraliskt, ekonomiskt eller ekologiskt försvarbart att renovera ett tio år nytt hus.

UnderbaraClara är ett föredöme i det fallet och min farmor. När hon hade fått en ny granne efter 40år så tyckte hon att det var helt förskräckligt hur någon kunde slänga ut det "nya" (50-tals) köket. 😂 Jag ska bli mer som farmor och Clara. 

//Anna-Maria 

(null)


Möten
Det är väldigt olika hur man tolkar saker, beroende på om man är andlig eller inte. Det måste ske en massa missförstånd och feltolkningar hela tiden, när folk pratar, på grund av att en del menar precis det de säger, andra tolkar tecken, och en del gör omskrivningar för det de egentligen vill säga. 

Carolina Gynning berättar om ett meningsfullt möte hon haft med en man för många år sedan. Han såg på henne med en speciell blick, och sa att hon var en free spirit. Det tolkade Gynning som att hon behövde göra slut på en destruktiv relation, som hindrade hennes fria själ från att få det spelrum den behövde. Hon är väldigt tacksam att den här mannen kom i hennes väg (som utsänd?) för att ge henne detta budskap. 
 

Jag hade tagit det som 100 % raggning. Nu hade ju den här killen en flickvän, men det ena utesluter ju inte det andra. En sak som talar för att det kan vara fråga om raggning trots förhållande är just valet av komplimang: "free spirit". Men, det kan ju lika gärna vara så att den här killen också är andlig och på riktigt går runt och berömmer både män och kvinnor för deras aura och sånt. Varpå det tas emot på helt olika sätt. 

Gynning är fascinerad av det där med möten med folk som återkommer. Hon undrar om det betyder något. Någon svarar att det finns en mening, men att man ibland är för upptagen för att se. Jag tycker snarare att man är lite väl upptagen med sig själv om man tror att andra människors närvaro vill säga en något. Varje gång man träffar på en annan person så är man ju själv också med. Ska den andre personen då tolka ens närvaro som något sorts tecken, fast man kanske bara står och väntar på bussen som man alltid tar till skolan. 

Men jag tolkar också. Skulle samma person dyka upp överallt där jag är så skulle jag se det som stalkning eller i alla fall ett överdrivet intresse, om hen inte har flyttat till samma kvarter som mig. 

//Mia
Skryt är grejen
I senaste Lilla drevet har Ola Söderholm en spaning om att skryt inte längre är skamligt. Om det för några år sedan bara var totalt gränslösa personer som retweetade beröm om sig själv så är det fullt normalt idag. Visst är det så?

Så som Blondinbella håller på, i den här nya fasen hon är inne i, skulle alla se som galenskap för fem år sedan. Nu provoceras somliga, absolut, men det är ju också meningen. Bella jobbar alltid med att provocera vissa och attrahera vissa. Men även hon surfar på skrytvågen och kan ta det mycket längre än vad hon hade kunnat för några är sedan utan att ses som psykiskt instabil. 

För det är skrytfasen som ersatt mammafasen i Bellas marknadsföring. Det är faktiskt inte lyx som ligger i fokus, för lyx kan framgå på ett annat sätt än att i varje inlägg beskriva hur oerhört bekvämt, härligt, dyrt och speciellt ens liv är. Om det bara hade varit den lyxiga livsstilen som skulle hjälpa till att sälja skönhetsprodukter så hade den kunnat säljas in på ett annat sätt. Nu är det skrytet som framhålls och det är en perfekt dragningskraft i tiden då det är töntigt och omodernt med jante, samtidigt som det av gammal vana sticker i de flestas ögon när en person är ohämmat belåten med allt. 

(null)

Bella på extra soligt humör när hon och en assistent flög ner till Italien för att prova kläder som hon ska ha när hon ska flyga iväg och se en modevisning. 

//Mia