bloggkommentatorerna

Bara lite till
Den här boken ska jag läsa när jag hinner. Har börjat jobba igen och får inte till någonting. Det är därför jag inte har bloggat på ett par dagar. 

För mig är det verkligen så som det beskrivs i Bokhoras inlägg. Jag vill göra allt så bra som möjligt. Allt blir prestation och det känns som om jag är otillräcklig på alla punkter i mitt liv. Relationer, jobb, familj, hus, blogg, träning, läsning och så vidare. 

Jag fattar inte hur folk klarar av allt? 

//Anna-Maria
#1 - Lovisa

Grejen är väl att det inte är någon som gör klarar allt, men man tror att alla andra gör det.

#2 - Elin

Det är bara trams att man ska vara så jävla duktig och bra hela tiden. Du är duktig och bra om Du tillåter dig själv att inte vara perfekt. Om Du tillåter dig att ha skit i hörnen ibland, ha ett långt träningsuppehåll och bara cykla till jobbet och ändå kunna njuta av tillvaron. Ja, livet är jobbigt men alla har det så. Försök å inte tänka så mycket på hur allt SKA vara. Herregud, att vi jämför oss med alla är helt sjukt. Ha en bra dag!

#3 - A

Men vad hemskt att du känner så! Prova KBT? Det har hjälpt mig iaf 🙂 sen hinner man inte allt utan man får lov att välja. Läsa bok eller träna? Promenad med ljudbok är en bra kompromiss

#4 - Jennie

Alla andra klarar det definitivt inte men alla är väldigt bra på att framhålla det de gör bra och mindre sugna på att tala om det som går sämre. Men jag känner igen känslan av att vilja göra allt perfekt. Nu ska jag t. E.X prova att göra must av mina äpplen för att sedan kanske göra cider osv. Istället för att bara gå ut och prova att mosa dem och pressa dem och se vad som händer så tillbringar jag tiden med att läsa på exakt hur, hitta ett riktigt bra recept med exakt rätt mängd ingefära, köpa fina flaskor osv (det går tydligen inte bara stoppa ner dem i någon gammal PET-flaska). Det är så otroligt tramsigt av mig och tiden bara går så vi får se om det blir någon must alls.

#5 - johanna

Den här texten av Ida Östensson (och FB-tråden hon länkar till) är alltid skön att läsa när de där känslorna dyker upp, tycker jag: https://umea.etc.se/kronika/saker-jag-skiter-i-att-inte-branna-ut-mig

#6 - Linnea

Åh #4 Jennie.. känner så väl igen mig! För ett par år sen fick jag en full kasse med nyplockade äpplen. Hade så höga ambitioner och skulle göra både mos och must. Det slutade med att alla äpplen ruttnade och jag har aldrig mått så dåligt över att slänga något som då!