bloggkommentatorerna

Den eviga sommaren
I måndags så tittade jag på väderappen och konstaterade att på onsdag tar sommaren slut. Det gjorde den inte! Idag har vi badat och solat. Imorgon ska det bli sol och varmt. Sommaren bara fortgår. Inte mig emot när det är runt 27 grader och havet har samma temperatur. Allt är liksom bara ljummet och mysigt. Inget obehag. Så härligt ändå. 

Jag ser att vissa galningar har börjat tjata om nystart i bloggarna. Nej! Jag nystartar aldrig längre. Det är så mycket ångest i det. Det betyder nämligen att man lever ett liv som inte är i balans. Jag höll på så mycket förr men det mådde jag inte bra av. Nu lever jag på samma sätt året om och det är så skönt. Då behöver man inte nystarter och slipper den ångest som det för med sig när man inte lyckas upprätthålla de nya ambitionerna eller vad det nu kan vara för något som rubbar satsningen. Lev hållbart. Annars faller du och det är knäckande att behöva ta nya tag igen och igen.

//Anna-Maria #1 - Anonym

Bra för dig. Men många andra känner nog att man ibland slirar väl långt bort från hur man vill leva och hur man verkligen lever. Då kan en nystart vara precis det man behöver.

#2 - Hanna

Word. Helt rätt. Det är ju väldigt jobbigt om man ska börja om hela tiden. Jag fortsätter också leva på som jag har gjort.

#3 - Lina

Det finns väl ändå inget ”mysigt” med den här värmeböljan? En akut klimatkris är vad det är! Så för mig bidrar den till ett enormt obehag. Jag hoppas hela västvärlden snarast gör en nystart, där koldioxidbantning står högst på schemat.

#4 - Anonym

Håller med Lina. Fattar inte folk som hurrar för denna "underbara" sommar! Dels pga klimatförändringarna, såklart, men jag undrar även HUR man kan kan njuta av att känna att man i princip kokar av värme, inte kan sova på natten och knappt kan vara ute på dagarna?! Vari ligger njutningen undrar jag?

#5 - A-M

#3 #4 Jag kan bara svara för mig själv men vi bor vid havet och det är nog lite svalare här pga havsvindarna. Sen gör vi inte så mycket annat än att vara vid havet och bada. Träna gör jag också iofs och jag har inte några problem att göra det i värmen heller. Är nog gjord för varma klimat helt enkelt. Det här med klimatförändringarna är givetvis hemskt. Men jag kan inte göra något åt det mer än det jag redan gör. Typ flyger sällan och jobbar nära mitt hem. Cyklar mycket. Köper inte en massa onödiga saker osv. Så jag njuter av värmen så som jag skulle gjort om jag hade köpt en charterresa. Att stänga in mig i mitt hus och ha ångest hjälper INGENTING. Det sänker inte temperaturen alls. Ni behöver inte få dåligt samvete och lida bara för att det är klimatförändringar på vår jord. Ni kan inte ta på er det personligen. Så viktiga är vi inte. Tyvärr.

#6 - Mila

Jag hatar värme och sommar. Bara längtar till hösten nu! Håller med någon som undrade hur man kan njuta av denna värme?! Är det skönt när svetten blöter ner linnet inom 5 minuter? När svetten droppar från näsan?! Jag har aldrig varit så "lat" som denna sommarn och jag hatar det! I lägenheten är det konstant 32 grader, så det enda jag och sambon gör är att leta skuggiga ställen utomhus och sedan sitta där och glo. Så sjukt tråkigt. Saknar att träna, promenera långt, sitta på balkongen utan värmeslag... Men jag är nog extremt känslig för värme, får huvudvärk, helt matt, näsblod, m.m. Älskade höst kom nu!!!

#7 - C

Jag hade inte haft något emot värmen OM vattnet hade svalkat. Men det gör det inte det är varmt.
Jag ogillar starkt när vatten är varmt eller ljummet. Det SKA vara kallt. Blir besviken varje gång vi badar och tror att jag ska kunna svalka mig kyla ner mig i vattnet...

Jag gillar kyla och vantrivs när det är för varmt så nej. Hösten får gärna komma med kraft snart.

#8 - Anonym

Jag älskar värme och tror att jag egentligen är menad att bo vid Medelhavet. Denna sommar har varit magisk om jag är självisk. Ljumma bad varenda dag vid badplatsen 5 min hemifrån och kunna sitta ute på kvällarna utan att frysa. Men tänker jag på klimatförändringarna känns det olustigt och skogsbränder, en så nära att vi såg röken från sovrumsfönstret... ja verkligen obehagligt. Men jag tänker att ökad omtanke om miljön kan ske ÄVEN om en njuter av värmen.

#9 - Pethra

”Lev hållbart. Annars faller du och det är knäckande att behöva ta nya tag igen och igen.” Så må det vara för dig men alla känner ju inte så. Själv älskar jag när hösten kommer, skärper till mig med träning och kost (utan att falla/misslyckas) och startar upp nya projekt och sååå härligt det är.

#10 - Julia

Alltså jag ÄLSKAR nystarter, och det har inte alls med att göra att jag lever obalanserat. Snarare att jag älskar att byta "liv", inriktning och rutiner med jämna mellanrum. Våren har sitt tema, sommaren sitt, hösten sitt och vintern ett annat. Finns ingenting jag gillar mer än pirret i magen när jag kommer på en förändring jag vill göra, och långsamt förbereder mig och preppar, och sen kör igång med nystart en måndag, eller den första en månad. Bästa som finns! (För mig).