bloggkommentatorerna

Bevara
Ser att Alexandra Bring har gjort om hela sin lägenhet. Det ser likadant ut som i alla andra lägenheter och hus just. Marmor i olika nyanser och guld. 

Tanken slog mig, när jag såg Alexandras före och efterbilder, att det hade varit så skönt om någon kunde strunta i att renovera sina fullt fungerande kök och toaletter. Tänk om vi kommer dit någon gång? Mitt hus är tio år gammalt nu och jag börjar fundera på att göra om för att inte skämmas inför folk som kommer och hälsar på. Men jag ska vara stark och stå emot. Dessutom är det varken moraliskt, ekonomiskt eller ekologiskt försvarbart att renovera ett tio år nytt hus.

UnderbaraClara är ett föredöme i det fallet och min farmor. När hon hade fått en ny granne efter 40år så tyckte hon att det var helt förskräckligt hur någon kunde slänga ut det "nya" (50-tals) köket. 😂 Jag ska bli mer som farmor och Clara. 

//Anna-Maria 

(null)


#1 - Erika

Men eller hur! Det råder ju en helt galen renoveringshets. Så ohållbart på alla sätt.

#2 - Vanja

Håller med! Så onödigt! Trots att alla vet och ser vad denna överkonsumtion gör med vår planet!

#3 - Sandyinthesun

Jag undrar hur länge marmortrenden kommer hålla i sig...? Kommer det alltid se lyxigt ut, eller kommer det vara "såååå 2017" snart? Som med andra inredningstrender som man förut tyckte var det fräschaste som finns men som nu känns smaklöst eller bara "förbi".....? Även dyra saker. Haha.

Tanken har slagit mig eftersom det verkligen vore på tiden att göra om vår 40-talstoalett med oranget plastgolv, men man ju vill satsa på något hyfsat tidlöst.

Just marmor har väl alltid varit ganska inne, och något man hittar på t ex lyxiga hotell osv, men i och med att gemene man nu för tiden smäller upp det vart än det går så kanske statusen droppar fortare än kvickt så snart trenden dött ut?

#4 - Flipp

Håller på att renovera massa hemma, här är dock ingenting yngre än 30 år, det mesta äldre (och tyvärr dåligt, inga fräcka 50-talskök direkt...). Genomgående tema har varit stt ha det så tidlöst som möjligt för stt förhoppningsvis slippa vilja göra om det om 10 år :) Hoppas jag kommer ihåg då hur evigt jobbigt det är att renovera...

#5 - Sara

Ja förutom att det första clara och jacob gjorde var ju att just riva ut ett fullt fungerande 80-talskök och sätta in ett i äldre stil. Så jag vet inte riktigt faktiskt. Det är så jäkla lätt att klaga på andra, men glömma sig själv.

Svar: Men de köpte inget nytt kök. Second hand är ju det bästa. ✌️
bloggkommentatorerna

#6 - Marie Bergman

Så himla fint tycker jag :)

#7 - S

Håller med dig! Önskar att människor kunde sluta tävla med varandra och lägga av med att förnya fungerande hus. Vi har bara en jord och varför måste allt vara tipptopp bara för att bo och trivas? Mest ledsen blev jag nog över Elaines hus som var i bra skick och som de totalrenoverade bara för att. Bytte t.o.m ut fungerande fönster för att de ville ha smidesrutor, som bara försämrar sikten. Och sedan har hon klimatångest över världen... Nä nu ska jag sluta ondgöra mig, blev bara så himla upprörd ;)

#8 - Alexandra

Jag fattar inte hur man ens kan tänka sig att riva ut fullt fungerande kök när man kan byta köksluckor så enkelt. Med tanke på att köksstommar håller mycket längre än köksluckor och gångjärn borde en total makeover i kök inte existera i den utsträckning vi ser numera. Däremot kan jag fatta att man vill byta ut gamla vitvaror för att få mer energisnåla.

#9 - Anonym

Det är galet och stor skillnad mot när vi var små. Kände typ inga som slängde ut sina kök utan de fick se ut som de gjorde när man flyttade in. Vi har kvar kök från 78. Otänkbart för de flesta. Vi målade om luckorna (inte alla för vi tröttnade halvvägs) för de var gulnade. Någon trodde t om köket var nytt pga det plus nya handtag, så det gjorde en hel del! Nu börjar lådfronter gå sönder så visst behövs ett nytt kök men skönt ändå att det åtminstone är slitet och använt när det görs.

#10 - Bella

#8
Vi ville byta köksluckor men Ikea har bytt ut sina mått och vi har haft svårt att hitta luckor i rätt mått (har därför inte blivit nått omgjort i köket) men ibland kommer det en liten sur gubbe inom mig som ba ett kök får inte haaaa andra mått än xxx (att det ska finnas bara en sorts kök typ)

#11 - Anonym

Och jo jag tror marmor blir trendigt sen. Ofta blir det ju så med nåt väldigt hajpat. När rusta har marmor på allt blir det trist för den trendkänsliga skaran. Dessutom tror jag att på sent 90tal så var marmor inte så eftertraktat. Folk var less på 80 och tidiga 90talets marmorbord och hela den lite flådiga inredningen och ville ha annat. Tror faktiskt det var en hel del gedigna marmorfönsterbrädor som byttes ut till andra i plast eller trä.

#12 - Anonym

Otrendigt skulle det stå..

#13 - Anonym

Vi köpte lägenhet nyligen och jag blev/blir bombad med frågor som ” ni ska väl renovera innan ni flyttat in?”, ”ska ni göra om mycket?”. Har svarat nej på det, vi är nöjda som det är. Badrummet är 3 år gammalt liksom, måste vi göra om det bara för det byter ägare? Så galen hysteri.

#14 - Åsa Aabakken

När vi flyttade in i vårt 50-talshus budgetrenoverade vi köket. Vi bitte golv, bänkskivor och kakel. Vi förstärkte känslan i vårt 50-talskök och jag är mer än nöjd. Vi har snyggaste retrokök Evert 😀

#15 - S

Det är fint nu den stilen men då den också är väldigt speciell och prålig så kommer den kännas så tacky och ute om några år. Ska man renovera ta klassiska val.

#16 - Anonym

Känns inte den där looken väldigt... 5 år sedan?

#17 - C

#3 tycker faktiskt redan nu att marmor/metall trenden känns förbi...

#18 - UNDERBARACLARA

#sara nejdu! Det var verkligen inget fullt fungerande åttiotalskök. Det var ett fuktskadat sådant där luckorna bågnade, det var vattenskador bakom diskbänken så att vi tom fick byta väggen bakom. Självklart satte vi in ett begagnat (som annars skulle kasserats) när vi renoverade. Läs på lite till nästa gång vettja!

#19 - Förvirrad själ

Hur ska man renovera för att göra det "tidlöst"....? Vitt kakel? Haha. Så otroligt svårt. Är verkligen lite orolig för att marmor varit inne så länge nu, liksom vad är nästa grej? Man vill ju inte att det man renoverar ska vara ute DIREKT. Hade man satt marmor för 5-10 år sedan hade det ju ändå känts som att man varit fräsch ett tag. Att välja att sätta in det NU är väl typ som att plötsligt komma på såna där silver- och guld-gnuggis tatueringar är snyggt och täcka sig med sådana några år efter att alla andra gjorde det..... Inte helt fräscht.

#20 - Jossan

# 19 förvirrad själ.
Vi valde vitt kakel med grå fog (praktiskt) och bänkskiva i ek när vi gjorde om köket för fyra år sedan. Hade gjort samma val idag. Känns både tidlöst och neutralt utifall att vi skulle flytta.
Känns dock son ingen väljer bänkskiva i trä längre.

#21 - Ida

Vi bygde hus för fem år sedan och för oss var det jätteviktigt att inreda så neutralt som möjligt. Inget trendigt. Dels eftersom vi hade rätt låg budget men även eftersom vi inte ville tröttna och behöva känna iss tvugna att renovera inom åtminstone femton år. Vi har därför en ljust beige bredrandig tapet med lite glans i på de flesta väggarna och ett laminatgolv i ek i nästan hela huset. Kaklet i köket är egentligen ett mullvadsfärgat badrumskakel och i badrummet har vi sandfärgat kakel. Möblerna köpte vi begagnade, eftersom vi har småbarn och vet att det kommer slitas på soffor, stolar och bord. Köket är begagnat och fönstren också. Vårt hem skulle aldrig passa in i ett inredningsmagasin, men det kommer heller aldrig få stämpeln "Sveriges fulaste hem" om tjugo år.

#22 - Jessica

Jättebra att ni lyfter detta på ett så fint sätt, håller med er på alla sätt och vis!

#23 - Linn

Tror de handlar om att visa upp status, att man är rik. Ex blondinbella, hade ett superfint hus i Lidingö, ny renoverat men inget anmärkningsvärt. Köper därför värsta flådiga villan för att bevisa att hon kan. Sluta ex följa elaine när dom köpte sitt nya hus som var renoverat men allt skulle ut bara för att. Känns som folk som bajsar pengar måste visa allt och alla de. Lägg de på minskad arbetstid och res med ungarna. Blir galen på denna hets.

#24 - Helena

Helt övertygad om att marmor kommer bli 2010talets furu om några år

#25 - Emme

Man ska väl ändå trivas hemma?! Måste man ha kvar skitfula rum bara för att det funkar?? De flesta är hemma så pass mkt, och om man gillar marmor & mässing - so what? Det är ju ingen annan än en själv som ska trivas i ens hem, och definitivt inte ha åsikter om hur det borde se ut. En del tkr ju faktiskt om trender för att det är fint, inte för att det är trendigt.. Har själv bott i en svinful hyreslägenhet, typ en sån ni alla verkar tycka att man ska ha och den gav mig sån himla ångest att jag faktiskt flyttade hem igen..