bloggkommentatorerna

Egoinas två tips
Egoina tipsar om en app och en podd, och båda tipsen väckte mitt engagemang på ett nästan överdrivet sätt. På två HELT olika sätt. 

Appen Every step counts, är från skoföretaget (eller fotföretaget? Jag förknippar Scholl mer med fötter än med skor?) Scholl, som via Röda Korset skänker en måltid till behövande, varje dag du går över 10000 steg. Det är så fint! De tänker på vår hälsa, OCH på behövande. Jag blev rörd och höll på att börja gråta, men för egen del kan jag inte bidra med så mycket. Det är sällan jag går över 10000 steg på en dag. Ibland går jag under 2000 steg, och då skakar jag på huvudet åt mig själv, och suckar, men samtidigt ska man ju inte döma sig själv för hårt, så jag suckar med ett litet leende på läpparna, som att jag tänker åt mig själv: "Du har dina fina sidor, men du är HOPPLÖS ibland alltså".

Det andra av Egoinas tips är helt fasansfullt! Hon tipsar om podcasten P3 Dystopia. Den handlar om hur vi ska agera den dagen då kriget kommer, penicillinet inte längre biter, och översvämningen är ett faktum. Olika katastrofer i varje avsnitt. "Antidemokratiska krafter vinner mark runt om i världen." "Vi är på väg mot en ny värld där antibiotika inte längre hjälper - där vi alla riskrerar att dö av små sår och vanliga infektioner". "De flesta av världnens metropoler ligger vid kusten och vattnet har redan börjat stiga." "Du är övervakad på sätt du inte trodde var möjliga. Vad händer om övervakningsapparaten hamnar i fel händer." "Försvaret rustar upp, värnplikten är tillbaka, och nyss fick alla i Sverige information om vad vi ska göra om kriget kommer. Vad är det som händer?"
 
Jag vågar inte ens klicka på ett sånt avsnitt, för att jag vet att det enda jag tröstar mig med när jag blir sådär rädd är att man alltid kan ta livet av sig, och jag vill inte tänka så nu när jag har barn. Någon som har lyssnat på P3 Dystopia? Blir man stärkt av dem? Känner man sig bättre rustad? Eller är det sådär vidrigt som det låter?

Detta pajade min dag lite. Får försöka fokusera på stegräknarappen istället.

//Mia
#1 - Ida

Bor på Gotland och känner att oron över Ryssland ibland är stor. Tänker dock att en endast har ett visst utrymme för oro och att en kommer vara lite orolig oavsett omvärlden men att oron för att exempelvis råka ut för en bilolycka kan ersätta eller ersättas av oro över antibiotika.
Lever en i en krigszon gissar jag att en även kan finns glädje till samma nivå som idag, även om ens glädje då kan bestå av att äta sig mätt.

#2 - hanna

Jag tyckte P3 dystopia var väldigt intressant och bra. Antibiotikan var det som skrämde mig mest men det är inget jag går och ojar över dagligen. Tyckte ändå att podden var bra som ett wake up call!

#3 - Anonym

Så tänker jag med! När jag oroar mig mkt känns det alltid bättre tänka ok men då tar Jsg bara livet av mig. Men inte nu när Jsg har barn!! Faktiskt en stor tröst som ändå har försvunnit 🙃

#4 - Anonym

Men Gud, jag är likadan! Blir det krig så har jag alltid tänkt att jag alltid kan ta livet av mig! Klarar inte heller av att lyssna på sånt där!

#5 - Hannas krypin

Katastrofpodden vill inte jag heller lyssna på. Jag som redan har katastroftankar titt som tätt.....

#6 - Cornelia

Fy, den podden skulle jag ALDRIG lyssna på. Är rädd/orolig/har ångest över typ allt redan så det behöver inte bli värre. Appen verkar ju bra! Försöker gå minst 10000 om dagen så varför inte göra det till något ännu bättre. Jobbade med hästar för ett par år sedan och då gick man lätt 20-25000 om dagen så jag känner att jag måste få ihop åtminstone 10... Även om det ibland blir max 3000. Lite ångest över det också :))))