bloggkommentatorerna

Gnällspikar
Det börjar gnisslas och gnällas överallt i stugorna nu på värmen. Men nästa vecka är det över. I november kommer hälften av er ångra att ni gnällde. När det ska köpas dyra vinterkläder till hela familjen, vinterdäck ska på, rutor ska skrapas, man fryser hela tiden och det är mörkt och vi måste betala svindyra elräkningar med mera. 

Sen har vi de som åker utomlands och gnäller. Det är ju inte klokt. Jo om man har blivit medtvingad att åka, då förstår jag att man kan gnälla, men inte om man har betalat och bestämt själv att man ska åka. Vi vet ju alla hur galet varmt det är vid medelhavet i juli/augusti. Var i Alanya i juli ett år och det var galet varmt. Men så gött ändå!

Ta er samman nu folk! Jag ska njuta av det sista. 

Jag säger som Åse: Detta är dagarna man minns. 

//Anna-Maria

Sommar i Varberg:


(null)

(null)#1 - Åsa Aabakken

Bra sagt, själv har jag jobbat en vecka utan AC det är inte att leka med.

#2 - T

Jag är höggravid och det här har varit sjuuuuuukt! Min hud bara strålar värme konstant. Vet såklart att du inte syftar på mig, ville bara lufta (hehe) min åsikt i frågan. Ge mig november för fan

#3 - A-M

#2 Lider med dig. ❤️

#4 - L

Nej, jag längtar och hoppas att det här eländet tar slut på en gång. Jag försöker bokstavligen hålla mina äldre och sjuka släktingar vid liv.

Är så innerligt trött på alla som "önskar" att det här onormala, hemska vädret ska fortsätta.

#5 - S

Ja fast har man inte ekonomisk möjlighet att ta någon semester utan måste få och jobba på ett fysiskt krävande jobb, men arbetskläder, utan ac, hela sommaren, så är det inte så himla kul. Vad är problemet med att folk klagar? Klart men klagar i november när det är svinkallt och klart man klagar nu när man inte orkar göra nånting för man är sjukt trött pga värmen, har huvudvärk och svettas konstant. Så nä jag tänker inte ta mig samman. Låt folk ogilla värmen om de har problem med det. Det hindrar ju inte er från att njuta av det.

#6 - M

Längtar till november när jag kan gå ut utan ett konstant svettblankt ansikte och svettringar i armhålorna (har inga havsvindar i närheten nämligen)! Är en av få som faktiskt är mycket gladare på vintern eftersom min kropp inte hanterar värme som andra tydligen gör. Så, ja, jag är en jäkla gnällspik! Låt mig få gnälla lika mycket nu som majoriteten av Sveriges befolkning gör andra halvan av året. Så som du känner nu om mig, känner jag varenda jäkla vinter om folk som du. ;)

#7 - Katja

Fy fan på alla som förstör mina underbara höstar och vintrar med att gnälla på kyla och längta till sommaren, tråkigaste årstiden av de alla typ? ;)

Är så less på alla som tror att vi som mår piss i hettan mår lika piss i kylan sen. Det gör vi inte! Vi njuter. I våra snygga, varma, underbara kläder <333

#8 - Mila

Katja: Här är en till höst- och vinterälskare! :)

Blir galen på tramset om att man inte "får" klaga på värme, när man från oktober till april är omgiven av folk som gnäller över hur kallt och hemskt det är. Jag älskar mörka kvällar, kyliga vindar, tjocka tröjor, varma drycker, hemmakvällar, att aldrig svettas... Längtar till höst. :)

#9 - Alice

Håller helt med Katja och Mika!
Finns inget som jag hatar så mycket just nu som att få höra att man inte får klaga på värmen!
Mår sjukt dåligt av den här värmen! Har visserligen semester men den känns helt bortkastad för orkar och vill ingenting och känner mig allt annat än utvilad. Om jag får välja mellan november och 30 grader varmt väljer jag november varje dag i veckan! Älskar vår och höst, det är mina favoritårstider.
Här så svårt att förstå varför en del inte kan fatta att alla gillar inte värme. Jag förstår att alla inte gillar kyla. Vi är alla olika.
Men att i det här landet säga att man inte gillar värme är tydligen värre än att svära i kyrkan...

#10 - Anna

Folk som klagar på att människor klagar är det värsta jag vet ;)

#11 - Anonym

Enda anledningen att en står ut heta somrar och extrema vintrar är ju att det sen blir höst och vår. Jag kan gnälla på värmen, och lite på kylan, men aldrig på mörker och dåliga somrar. Det är tröttsamt om något. Hade aldrig velat leva i typ tropiskt klimat, det är fan mitt värsta. Fy!

#12 - Maria

Förstår att värmen inte är så påträngande om man bor vid vatten och kan ta ett svalkande dopp när andan faller på. Inte lika enkelt för oss som har minst 1 tim i bil till vettigt badvatten. Blivit många kalla fotbad hemma i soffan med AC på för att inte bli helt knäckt. Så innerligt glad nu när temperaturen börjar sjunka.

#13 - Gnällspik

Åh, har också fått panikkänslor hemma i värmen med svetten som rinner och bebisen som sitter klistrad i famnen och snart-3-åringen som ränner runt utan att värmen bekommer honom.
Jo, har grinat 1 och 2 ggr.
Vill jag ha sån här värme åker jag utomlands...

#14 - Karin

Det här här inlägget och HSP-inlägget är bara så dryga. Vad sägs om att försöka visa liiite förståelse för att människor är olika? Många av oss med småbarn har det kämpigt i värmen. Många gamla har det kämpigt i värmen. Gravida har det kämpigt, och sjuka likaså. Alla har inte ac, alla har inte nära till bad, alla kan inte vara lediga, osv osv. Jag kommer då inte klaga i november. Jag älskar höst. I februari däremot, när jag glömt hur jobbig hettan var, då kommer jag säkert gnälla lite. Men förmodligen inte lika mycket som du A-M.

#15 - Anonym

Karin: Dryga är ordet...! Vad har hänt med BK? Inlägg efter inlägg visar att ni verkar ha blivit 20 igen. Nivån närmar sig Bloggbevaknings. Fattar inte vad som hänt? Kanske dags att lägga ner bloggen?

#16 - Totes

Hahaha gud vad provocerad jag bleeeev.
Känns som om jag lyssnar på vädergnäll hela hösten, hela vintern och halva våren från folk som älskar sommaren. Men nu när ni har det ni önskat er kan ni inte ens vara bjussiga under EN KORT PERIOD och lyssna på lite av vårat jävla gnäll.
Fiiiiiifan alltså.

#17 - Anonym

#16 haha! De jävlarna kommer säkert gnälla även hela nästa sommar för att det är dåligt sommarväder. Låt oss andra klaga på värmen för sjutton!

#18 - T

Klar jag får gnälla! Nii bloggkommentatorer verkar gnälla på det svenska sommarvädret nästan varje år ju :p jag älskar det normala sommarvädret i Sverige, april - sept (och kommer inte gnälla i november heller, mycket hellre november än 30 C)

Det är väl helt rimligt att inte vara nöjd med sommarens väder när man bosatt sig i ett land där det typ aldrig är 30 grader. Om du själv åker på solsemester till ett varmt land, och det är 10 C kallare än normala år varje dag HELA 4 veckors-semestern, då hade ju du gnällt, och det med all rätt, jättetrist ju? Samma sak för oss solskeptiska fast tvärt om, jag trodde jag valde 20 C, mulet ibland, regn ibland, när jag valde att spendera semestern i Sverige.

Håller däremot med om att man inte ska åka till Grekland och sen gnälla om normaltemperaturen där. Jag HD aldrig åkt på en varm semester och kommer aldrig göra det heller (om det inte är för någon annans skull, typ om jag får en soldyrkare till barn... ). Väljer resmål efter väder, dvs där det inte är för varmt.

skapar fler och bättre minnen en normal sommar än den här sommaren, bada är tråkigt men typ nödvändigt.

#19 - Anonym

Haha men hjälp vad provocerade folk blev av det här inlägget. Det känns väl skrivet med glimten i ögat? Och även om det inte vore det så var det väl inte något att bli så provocerad av. Jag gnäller med på värmen, hemsk är den. Tror det är därför alla är så lättretliga. 22 grader och sol verkar vara det ultimata, "lagom" vädret för att flest svenskar ska hålla sig nöjda😂

#20 - Lisa

Haha, känsligt ämne. Jag har njutit de flesta dagar, förutom när temperaturen överstigit 30 grader (bor i Skåne, vi har mest haft temperaturer omkring 27-28 grader). Den här sommaren kommer jag ändå minnas som helt sjukt underbar, när man slapp vara så väderberoende för en enda gångs skull. Att veta att det ska vara soligt 10 dagar framåt, så att man har sluppit badhetsa den enda gång solen behagade visade sig. Plus att hela landet fått sommar, istället för bara olika delar som det brukar vara. Rättvist fördelad gratis värme!

#21 - C

Säger som jag alltid säger: om det någon gång skulle bli folkomröstning ang. ta bort sommartid och ha normaltid (vintertid) året runt, snälla, SNÄLLA, rösta FÖR sommartid.

Långa ljusa kvällar är så underbara. Det är dem man vill kunna tänka på under vinterhalvåret när det är mörkt och grått och kyligt. Här nere i södra Sverige är det mörkt vid 22 igen. Tänk utan sommartid skulle det vara kl 21. Helt galet. Nej, låt sommaren vara lång och ljus och underbar ♥!

#22 - Flipp

Gah, detta väder ger mig psykbryt! Har en bebis oxh en tvååring som inte ska vara ute i solen och inte mår bra när det är för varmt + att alla aktiviteter jag tänkt blir olidliga i värmen. Vi har dessutom sex kor som inte har mat i vinter så smhi är numera min mest besökta sida eftersom längtar efter regn som aldrig kommer. Har inte kunnat vara ute och träna o sånt heller i konstant 30 gradig värme. Är även livrädd för skogsbränder. Jag älskar ju att få gnälla över den vanliga svenska sommaren som är för varm, för kall, för regnig, allt på en gång :) Men nej, har inte njutit ett dugg av denna sommar...

#23 - Anonym

Tycker överlag att alla kommentarer om vädret är rätt egoistiska och trångsynta. Djur måste slaktas för att det inte finns mat, även vi lär få mindre mat av samma anledning. Klart det går köpa från andra länder, men det påverkar klimatet ännu mer och lär förmodligen ge oss fler somrar som denna. Om vädret beror på klimatförändringar eller ej vet inte jag såklart, men vädret lär göra att vi påverkar klimatet ännu mer?

#24 - EmmaS

Jag hör till dem som föredrar höst och vinter framför sommar.
Har dessutom haft vissa hälsoproblem pga värmen så gnällt oavbrutet och önskat kallare temperaturer så jag får känna mig som mig själv igen.

#25 - Jessica

Bara för att man gnäller på över +30 grader och vindstilla VARJE dag i en månad så fråntar det en inte rätten att gnälla på -20 också. Man kan ogilla allt extremväder liksom.
Lägg till att alla inte bor på landet/vid kusten. Det är olidligt i städerna.