bloggkommentatorerna

Skryt är grejen
I senaste Lilla drevet har Ola Söderholm en spaning om att skryt inte längre är skamligt. Om det för några år sedan bara var totalt gränslösa personer som retweetade beröm om sig själv så är det fullt normalt idag. Visst är det så?

Så som Blondinbella håller på, i den här nya fasen hon är inne i, skulle alla se som galenskap för fem år sedan. Nu provoceras somliga, absolut, men det är ju också meningen. Bella jobbar alltid med att provocera vissa och attrahera vissa. Men även hon surfar på skrytvågen och kan ta det mycket längre än vad hon hade kunnat för några är sedan utan att ses som psykiskt instabil. 

För det är skrytfasen som ersatt mammafasen i Bellas marknadsföring. Det är faktiskt inte lyx som ligger i fokus, för lyx kan framgå på ett annat sätt än att i varje inlägg beskriva hur oerhört bekvämt, härligt, dyrt och speciellt ens liv är. Om det bara hade varit den lyxiga livsstilen som skulle hjälpa till att sälja skönhetsprodukter så hade den kunnat säljas in på ett annat sätt. Nu är det skrytet som framhålls och det är en perfekt dragningskraft i tiden då det är töntigt och omodernt med jante, samtidigt som det av gammal vana sticker i de flestas ögon när en person är ohämmat belåten med allt. 

(null)

Bella på extra soligt humör när hon och en assistent flög ner till Italien för att prova kläder som hon ska ha när hon ska flyga iväg och se en modevisning. 

//Mia
#1 - Anna

Jag älskar dig Mia, precis så är det ju. Jag har inte sett det förrän du satte ord på det. Jag är en av de provocerade BTW men i mitt fall är det mycket avundsjuka. Nu insåg jag plötsligt att det inte är mycket att vara avis på, skrytet. Ha!

#2 - Flipp

Kan inte låta bli att tänka på luftslott? Som ngn påpekade i tidigare inlägg så har ju inte hennes företag gått superbra, ändå så köper hon allt, reser överallt, använder alla tjänster för att slippa ta hand om sin vardag... Eller tjänar hon så vansinnigt mkt pengar?

#3 - Anonym

Anna: Vad är du avundsjuk på? Tycker du hon verkar vara lycklig? Eller är det bara pengarna som gör dig avundsjuk? Isf finns det mååånga andra rika personer som faktiskt är rika på insidan också.
Var tacksam för allt positivt i ditt eget liv istället. Man kommer absolut ingenstans genom att vara avundsjuk.

#4 - Anna

# 3 Jag är avundsjuk på enkelheten i hennes liv. Att hon kan åka till Milano med kort varsel (dvs inga förpliktelser som inte går att flytta), att hon slipper laga mat, såna grejer. Jag tror inte för en sekund att hon är lycklig och jag skulle inte vilja byta liv med henne för allt i världen. Men jag skulle gärna ha ett enkelt liv.

#5 - Sandrena

#3, #4, av nyfikenhet, varför tror ni inte att hon är lycklig?

#6 - Jenny

Jag tror inte heller att hon är lycklig. Jag tror att för att känna lycka måste man kunna känna tillfredställelse i form att man är "nöjd" i tillvaron. Dvs känner harmoni i tillvaron. Det gör inte Isabella, hon är ständigt påväg nån annanstans i sinnet. Sedan känns hennes liv även " fattigt" i relationer

#7 - C

#1 Anna. Så jäkla stort av dig att erkänna att du är avundsjuk!

Jag tycker det är så faschinerande att följa Bella. Tycker det är roligt. Ska även bli roligt att se vart hon tar vägen. Vart kommer det sluta?

#8 - Carola

Haha men vaa. Varför har folk så himla svårt att glädjas med Bella. Förstår absolut inte det. Om man är nöjd och tillfreds med sitt eget liv borde man inte tycka det är så jättesvårt att vara glad för någon annan skulle eller bara tycka det är kul. Fattar inte att folk orkar lägga energi på att vara avundsjuka och bittra. Tycker det är helt otroligt jag att hon jobbat sig till vad hon har idag! Svincoolt att en ung tjej tar för sig på hennes vis. Tråkigt att hon får så mycket skit.

#9 - Sandrena

#6 Jenny,

Vilken konstig definition av lycka du har. Inget av dina kriterier för ett lyckligt liv stämmer in på mig men är otroligt lycklig ändå. 99 av 100 dagar är jag glad, lycklig och älskar livet. Är tacksam men inte "nöjd". Jag antar att det är en del av att vara en "drömmare", ja "strävare" kanske Isabella skulle definieras som. Att "vara på väg någonstans i sinnet" är uppfriskande! Det inte en dålig sak att vara föränderlig, jag tror att det för min del, och tydligen för Isabella med, ger någon form av tillfredsställelse och djupare uppfyllelse i livet, känner inte alls att "att rota sig" och bara vara nöjd är något eftersträvansvärt för åtminstone mig själv. Förstår att vissa finner ro i det, men det är också viktigt att förstå att andra finner sin frid och lycka på andra sätt. Jag skulle sunka ihop som en tom säck om jag inte fick drömma framåt. Och ändå tror jag att jag nog är lyckligare än de flesta :)

Missförstå mig inte nu, jag lever inte i närheten av samma liv som Isabella, men hennes liv låter otroligt härligt för mig. Att vara "flyktig" är frihet för mig! Att tvingas känna sig "nöjd" skulle ge mig någon sorts klaustrofobi. Relationer med andra är inte heller det som ger mitt liv mening och uppfyllelse. Jag har förvisso en väldigt bra relation med min familj, som tyvärr bor en bit bort, och en sambo som jag håller kär, men vänner träffar jag någon enstaka gång per år och är ypperligt glad med det, orkar inte underhålla fler djupare vänskaper än den med min sambo och min familj.

Tänk vad olika man kan vara! :)

#10 - Eva

Brottas med mig själv, vill gilla Isabella för jag gillar framgångsrika kvinnor som kan vara förebilder. Men det går bara inte. Skrytet är outhärdligt. Vill påpeka att jag är tillfreds med mycket i mitt liv och har det bra och är inte avundsjuk för fem öre. Men skrytet gör att jag inte kan ta henne på allvar. Det blir tramsigt och löjeväckande.

Svar: Tänk på att det är en fas. Det går över. Nästa Bella-fas kanske du gillar bättre?
//Mia
bloggkommentatorerna

#11 - Bella

Kanske på sociala medier men jag upplever inte att folk skryter mer i verkligheten än tidigare. Eller så är dom jag umgås med inte några skryt-personer 😛

Svar: Jag håller med där. I min omgivning skryts det inte mer än vanligt irl. Men på sociala medier tycker jag mig se en viss skillnad, även bland vanliga människor. Det är det här med att allt ska se så instagrammigt ut och det smittar av sig på tonen. Bland influencers är detta fenomen naturligtvis uppskruvat.
//Mia
bloggkommentatorerna

#12 - Anonym

Agg luftslott, klassisk bloggbevakningsretorik. Tror inte att Bella lever över sina tillgångar och tror inte på något luftslott, hon vet nog vad hon gör. Sen precis som någon annan var inne på, vi har nog alla olika sätt att uppnå lycka, vissa drivs av förändring och nya målsättningar, andra inte. Tycker heller inte hennes liv verkar fattigt på relationer och det ställer jag i relation till mina egna som verkar mångt färre, vilket jag gillar. Hon verkar ha många människor i sitt liv som hon bryr sig om och som också bryr sig om henne, även om hon kanske har naturligt svårt att släppa in folk. Visst skrytet är en sak, men folk verkar ha så jääävla svårt att förstå att folk är olika? Jag kan på många sätt identifiera mig med hennes personlighet, inte skrytet och den extravaganta livsstilen, men otåligheten, de många åsikterna som uttalas och ändras, svårigheter med relationer och att leva i ett annat tempo än de flesta andra. Dessa egenskaper kritiseras ofta, och ses ner på, när det kommer till Bella (på bloggbevakning iaf) men det känns mest som missunnsamhet och bristande insikt i olika personligheter. Sen kommer alltid svaret, nej det är inget fel i sig men Bella yada yada yada.

#13 - C

#12 haha tänkte samma sak om luftslotts kommentaren. Att här har vi ett av Bloggbevaknings fan.

Tycker det är så fascinerande med människor som stör sig på andra människor.
Eller blir arga för att Bella har en strategi och manipulerar?
Hon är ju helt öppen med det.

#14 - Anna

Jag börjar undra om jag har fel uppfattning om vad avundsjuk betyder. Måste man vara en liten bitter människa för att vara avundsjuk? Att jag registrerar hur Bella lever och tänker "fan vad skönt, så skulle jag vilja ha det?" är avundsjuka för mig. Jag sitter inte och ältar det, mitt liv fortsätter med full kraft, det är liksom ingen jättegrej?
#5 Sandrena, intressant fråga. Jag tror jag tänker att Bella inte är lycklig för att hon verkar så... rädd på något sätt. Att vissa saker måste blåsas upp till att bli unika och fantastiska, fast de är alldeles vanliga. Sen tolkar jag det nog så för att hon är så himla ombytlig också. Att det känns som att hon byter åsikt beroende på vilken kille hon har i sitt liv. Det kan förstås vara att hon är en ombytlig, kicksökande personlighet, men jag känner flera sådana och de förändrar liksom inte sig själva, de förändrar saker runtomkring. Jobb, boende, de är äventyrare osv. Men deras värderingar är ungefär desamma genom livet, där Isabellas inte är det. Det är såklart osmakligt på ett sätt att spekulera i hennes eventuella lycka, men ja. Nu kom frågan upp så då spekulerade jag.

#15 - Jossan

Håller med Bella #11. Lever i en totalt skrytfri omgivning. Istället har vi sån klimatångest att vi smyger iväg på semester och skämmas över konsumtion.

#16 - Petra

#15 Smyger iväg? Vart då? Bakom en buske? Tror ni att er blotta uppenbarelse ska få ozonlagret att skingra sig. Så fula är nog inte ens vänsterpartister! ;)PS: SKOJA. Men på riktigt, hedersvärt att människor drar sitt strå för klimatet, men låt det inte förstöra din semester. Det finns tusen saker att ha ångest för, miljö, krig, sjukdomar, svält, djurens rätt, hedersförtryck, barnsoldater, trafficking etc. Av alla groteska företeelser som pågår så verkar hotet om miljön skapat någon form av godhetstävling, den med mest klimatångest vinner.

Fortsätt källsortera, åk kommunalt, köp inte plast, men det är okej att lägga sig på gräsmattan och njuta av solen också.

#17 - Anonym

#13 haha eller hur, fattar inte hur det kan provocera så mkt? Egentligen är ju Bella den ärligaste av dem alla, hon går ju ut med hur det är, gud, alla fattar väl att sociala medier är fabricerat och vinklat. Annars, now you know!

#18 - Anonym

På frågan varför folk inte gläds med Bella; ja jag undrar varför jag själv inte gör det. Jag gläds och och imponeras av de flesta framgångsrika kvinnor. Men jag kan inte ta mig till Bella. Det känns så ”mycket”! Allt känns överdriver å påklistrat å många gånger nästan töntigt. Och jag försår faktiskt inte behovet av att hels tiden berätta hur hon lägger upp sin vardag å köper tjänster, tjänar pengar mm mm . Jag har själva haft en bra karriär. Men jag känner inget behov att berätta för folk hur mkt jag tjänar nu jämfört med fem år sen. Jag har inget behov om att berätta om de tjänster jag köper och hur bra jag har har det. Antagligen för stt jag just har det bra. Jag har det så bra så jag har inget behov av att utgjuta mig. Precis som de flesta andra karriärsmänniskor

#19 - Lo

till # 18

Kanske känner hon att hon måste berätta om pengar för att folk frågar annars? Jag är en vanlig människa, som tack vare lite smarta affärer tjänat ganska bra inte som Bella men kan dra in 50-100k extra en månad utöver mitt vanliga jobb. Har därför en del dyra saker i mitt liv (väskor, kläder, boende, plastikopererat mig osv) och får alltid frågan ''hur har du råd'' eller ''var kommer pengarna ifrån''. Säger jag som det är dvs har jobbat ihop det så kommer ALLTID ''aha det är din kille''. AAAAAAAAAAHHHHHH

#20 - Anonym

Jag har inget behov att visa att jag är ”rik”. Har aldrig haft ett behov av att visa att jag har råd. Visst, vi bor fint, har två bra bilar, åker på semester och känner att jag har en stabil ekonomi. Men jag behöver inte visa det för folk omkring mig. Å jag får därför inga frågor.

Och ingen kan väl undgått att Bella tjänar sina pengar själv. Jag som inte ens följer henne längre får ju tom den informationen genom bloggar som denna.

Jag tjänar mer än min sambo. Tror inte att folk tror att det är han som drar in pengarna. Å får aldrig frågan. Men det handlar väl om vilka människor man umgås med. I min krets är det inget konstigt att va framgångsrik å kvinna

#21 - Anonym

Jag visar heller inte att jag har pengar. Folk uppfattar det ändå. Tex om jag får frågan om operationer så svarar jag ärligt att jag gjort det. Får alltid frågan vad det kostar då, svarar ärligt på det med. Man ser på mina kläder/väskor att de är dyra. Man förstår av var jag bor att det är dyyyyrt. Bilen ser dyr ut osv. Det är inte så att jag skriker ut vad saker kostar/har pengar. Folk uppfattar det ändå.

Jag är ung snygg tjej och här kan tydligen inte såna tjäna mycket.. tröttsamt.

#22 - C

#18 jag tycker att det är skillnad på att glädjas med någon och störa sig på den. Man behöver ju inte lägga energi på att störa sig på någon bara för att man har svårt att glädjas med den. Därmed inte sagt att du stör dig på henne. Den här kommentaren ör ingen kritik mot dig alls. Bara en reflektion.

Jag glädjs inte med Bella, jag bryr mig ärligt inte för egen del, men stör mig inte heller. Jag är känslomässigt likgiltig gällande henne. Däremot tycker jag att det är roligt/intressant att följa henne.

#23 - Susanne

Det var faktiskt anledningen för mig att sluta följa Isabellas blogg. Jag tycker att hon är grym och hennes resa genom livet är verkligen imponerande. Men när det gäller hennes blogg så är det för mycket skryt, tycker jag. Jag orkar bara inte. Jag vet att det är mit problem om jag blir avundsjuk av att läsa om hennes framgång men så är det. Att följa hennes blogg gör mig inte lyckligare, tvärtom.

#24 - Blondinbella

Ah men ffs är det BB-bevakning? Av alla himla tusentals bloggare är det BB ni skriver om, varannan dag. Ja vi har fattat att ni stör er på henne. Och jo, det är er blogg och ni skriver va ni vill bla bla. Men det är ju synd på vassa pennor som era att slösas på att hatea just BB! Finns 100 till som skriver skrytigt om sig, och ännu värre än BB.