bloggkommentatorerna

Sociala mediers statsminister
Annie Lööf måste väl vara överrepresenterad som favoritkanditat i valet, om man tittar på bloggare och andra influencers? Jag kom att tänka på det när jag läste det här hos Paula. Hon gillar Annie Lööf. Det har jag läst på minst tio andra bloggar också, de senaste veckorna, men nu kommer jag inte på en enda en. 

Hjälp gärna till att fylla på här, för det känns ju som världens sämsta spaning när jag inte kan komma på mer än ett exempel. 

Och hjälp till att gissa varför så många av de som annars inte bloggar om politik eller debatt annars, just väljer att rösta på Centern.
 
//Mia
#1 - Amanda

Kissie!

#2 - H

Hon är ju ”kompis” med varenda influencer. Bella röstar C och hänger med Annie, Margaux (som visserligen är neutral) har ju både intervjuat och lunchat med Annie, hon har lagat köttfärssås hos matgeek. Smart strategi!

#3 - Kristin

Hallå det är ju helt uppenbart: bloggerskor är företagare.

#4 - Erika

Michaela Forni!

#5 - Lisa

För småföretagandet och för att Annie Lööf är skicklig på att vara medial. Hon använder ofta retoriska knep och har fått respekt för att hon stått på sig i flyktingfrågan. Att hennes favoritpolitiker är Margret Thatcher, favoritbok "Urkällan" och att hon tror på riktigt låga ingångslöner som man knappt kan leva på är inte riktigt lika sympatiskt i min värld. Och att hon aldrig kan svara på en fråga utan att det blir floskelfest (också tacksamt för influencers).

#6 - Anonym

Tror också det beror på företagsfrågorna, jag är småföretagare och centern är det partiet som tydligast har visat att dom bryr sig och vill förbättra för oss småföretagare. Influencers är också företagare.

#7 - Åsa Aabakken

Annie är duktig men jag tycker de är ett enfrågeparti det är företagande för hela slanten . När det kommer till invandring och migration så är centern lite bipolär tycker jag afghanerna får stanna men vad mer. Väldigt oklart tycker jag.

#8 - Ida

Det känns som att Annie är så långt ifrån "gräsrots-Centern". Jag bor på landet i en liten kommun där latnbruk finns överallt och Centern är väldigt starka, men ingen som röstar C här är egentligen så förtjust i Annie. Hon är högt upp i molnen och leker med sina fancy kompisar, fostrade på Stureplan, medan många av bönderna här knappt besökt Stockholm mer än för att besöka Skansen. Jag tror att C har tappat rätt många väljare till SD, men vunnit några från både M och delvis S.

#9 - Anonym

Därför att centern har bjudit in bloggare till riksdagen för att prata och ha möten...

#10 - Anonym

Eller riksdagskansliet snarare. De har bjudit in till diskussionsmöten och luncher. Googla.

#11 - Anna

Lööf är ju den enda vettiga partiledaren, är väl därför. Älskar erik lundins låt ”annie lööf”, hon borde använda den i valkampanjen.

#12 - Annatotti

Därför att centerpartiet är väldigt starka i just den målgruppen -unga företagsamma kvinnor. Att säga att de är ett enfrågeparti tyder bara på ren och skär okunskap. Man behöver inte vara enig med Annie, men försök inte förminska det hon står för!

#13 - Anonym

Ida warg skrev (eller nämnde det i podden) nyligen med. Att hon gillade Annie mest dvs.

#14 - Ida

#11, Du var ironisk nu va? Den har ju inte något alls med Annie att göra, mer än att det är en ordvits med hennes namn. Han sjunger ju "I need löv" = "jag behöver pengar" = låter som "Annie Lööf".
Vidare kan hon inte använda låten i sin valkampanj utan Eriks godkännande och jag tror inte att han vill göra ett politiskt statement på det sättet.

#15 - Sofia

Tycker också det är väldigt intressant att bondepartiet attraherar dessa unga kvinnliga stockholmare. Själv har jag noll förtroende för Lööf bla pga det sett som hon agerar med bloggare etc. Så mycket dubbelmoral att profilera sig som ett miljövänligt parti och samtidigt gasa på med en massa influencers som ligger så långt ifrån miljötänket man kan tänka sig. Hon är helt ryggradslös i min mening.

#16 - M

#14 Nä han sjunger Annie Lööf, inte I need löv. Fast "Annie Lööf" är hans slang för röding, alltså femhundring. https://www.expressen.se/noje/avslojar-sanningen-bakom-loof-laten/