bloggkommentatorerna

Valkompasser
Har ni gjort några valkompasser i år ännu? Metro har och även SVT för att nämna två. Jag har gjort ett par och hamnar åt vänster varje gång. FI, Vänstern, Sossarna, Miljöpartiet längst upp. Moderaterna kommer alltid sist. Till och med SD är före. Jag kommer inte säga exakt vilket parti jag skall rösta på men det blir något av de fyra första. 

Kissie har gjort en också och blev kristdemokrat. Hon kommer rösta på Centern skriver hon. Sen fortsätter hon med den logiska kopplingen "skattesmitare gynnar äldreomsorgen". Hon funderar på att flytta sitt bolag utomlands på grund av för hög skatt men vill samtidigt att våra äldre, som enligt Kissie förhoppningsvis har betalat skatt, ska ha det bra på äldreboendet. 🤯

Provocerar hon eller har hon lite otur i sitt resonemang? 

//Anna-Maria
#1 - C

Full pott varje gång med SD kandidater som sämst matchade!

#2 - Sonja

Jag blir hela tiden Fi och Vänster 😅 men kommer inte rösta på nån av dessa två.

#3 - Emelie

Liberalerna i riksdag och kommun kd i landstinget 👍🏼🙂

#4 - Karin

Fick SD i kommunvalet. Kommer INTE rösta på dom. Tror jag fick Liberalerna i riksdagen, kommer inte rösta på dom utan snarare KD. Landstinget fick jag S. Jobbar inom landstinget och trof sossarna är styrande just nu-jag är ju inte direkt nöjd med hur det går för dom direkt...

#5 - Anonym

Har omvänt mot dig då ungefär. Fi, V, Mp, S kommer alltid sist. Och det är även det sista jag skulle rösta på, tycker kompasserna brukar visar rätt.

#6 - Petra

Haha, Vänsterpartiet kommer alltid sist för mig, tillsammans med de andra röda partierna.

Oftast blir jag moderat. Följt av antingen Liberalerna, KD eller SD. Det stämmer ganska bra in på var på skalan jag skalan jag skulle placera mig själv. Kommer antagligen rösta på moderaterna, eller KD.

#7 - Anon

Jag blev som Anna-Maria, väldigt röd-grön-rosa :)

Kissie tycker väl som flera andra företagare - skatter är något någon annan ska betala. Jag driver själv ett litet företag (AB) och har inte känt mig motarbetad eller tycker att att skatterna är för höga. Man har inte automatiskt rätt att bli sagoprinsessrik för att man driver ett framgångsrikt litet företag.

#8 - Johanna

Jag får Fi, vilket är vad jag kommer rösta på också.

#9 - Erika

Jag får alltid Miljöpartiet först, sen lite olika ordning på vänstern Fi och socialdemokraterna. Blir nog mp. Sd hamnar alltid sist, sen moderaterna eller kd. Centern och liberalerna i mitten

#10 - C (en annan C än #1)

Jag får nästan exakt samma procent på tre motsatta partier, 68, 69 och 70 procent. Ja, det tredje är motsatt då. Men det stämmer bra eftersom jag har olika åsikter olika frågor. Sedan fanns det också frågor som jag inte har så mycket åsikter kring med, medan det ssknades vissa som jag tycker är viktiga. Men jag vet vsd jag ska rösta på, så det spelar ingen roll.

#11 - Anonym

Hade gärna röstar på Miljöpartiet om de kunde driva en vettig å hållbar miljöpolitik. Dessvärre lägger de bara pengar på skit å höjer skatter - det mår inte miljön bättre av. Hade gärna röstat på vänstern om de kunde klara att få till en bra fungerande välfärd. Dessvärre håller hela systemet på att braka i hop å för många lönar det sig mer stt gå på bidrag än att jobba. Jag tycker man kan kräva så mkt mer när man totalt betalar ca 70% i skatt (för nej, man betalat inte 33% som många tror). Så det får bli moderatera. Eller KD. Dessa två är ett lätt å självklart val

#12 - Anonym

Synd att Medborgerlig samling inte finns att få, tror många högerväljare skulle matcha bättre mot dom än mot de alternativ som finns :)

#13 - Hanna Karlsson

Jag kommer rösta på något av de blå partierna. Mest troligt centern. Aldrig någonsin att jag kommer rösta på något av de röda partierna.

#14 - Ajli

Jag blir vänsterpartist och miljöpartist på alla fyra jag gjort, även de lokala. Och jag röstar på vänstern eftersom jag tycker att de andra partierna är lite för dåliga på att driva vänsterfrågor. Även de andra i rödgröna blocket är jag lite för oense med. Så det blir Vänsterpartiet :)

#15 - Anna

Får också alltid i alla tester moderaterna allra längst ned och SD över moderaterna även om jag enbart skulle få välja på dessa två partier ju definitivt skulle rösta på M före SD..undrar om det sitter så djupt rotat i ryggraden det där att "nej till moderaterna " sedan barnsben tro.. För mig blir det Vänsterpartiet som får min röst i alla tre valen.