bloggkommentatorerna

Vi ser till att det blir bättre
Vilket fint och viktigt inlägg av Carolina Gynning. Jag visste knappt att hon hade en syster men det spelar ju ingen roll. Hon lever ihop med en kvinna och de har ett barn ihop. Gynning är orolig för att samkönade par inte ska få skaffa barn ihop i framtiden eftersom SD inte vill att de ska det. 

Jag är inte speciellt orolig för det. SD kommer inte få så många röster att det blir möjligt. De kommer inte att få majoritet. Om VI röstar på ett parti som INTE kan tänka sig att samarbeta med dem. Annars kan det bli lite jobbigt. 

Men när Carolina skriver så här: Vart är världen på väg! 

Ja. Åt rätt håll. I detta fallet. Det mesta har blivit bättre. Bättre än på den gamla dåliga tiden. 

Då fick inte homosexuella gifta sig och inte heller skaffa barn. 

Det som kan gå åt helvete dock. Medan vi är upptagna över att oroa oss över om madrasserna i barnens sängar innehåller plast, så kan det vara så att havets botten dör och det är ute med oss alla. INGET barn har dött av lite plast i madrassen. Men vi kommer ALLA dö om vi inte räddar miljön. Det måste ske genom politiska beslut och genom forskning. Ytterligare ett skäl till att inte rösta på klimatförändringsförnekarna SD. 

Människan har skapat sig en värld som blir bättre och bättre. Det kommer vi inte bara sluta med. 

//Anna-Maria

#1 - Isa

Bra BK!!

#2 - Vanja

Bra skrivet! Finns så många som inte bryr sig om miljön att man vill gråta 😭

#3 - L

Jag tror tyvärr att det inte spelar någon roll vad SD tycker i sin familjepolitik eller miljöpolitik, folk röstar på dem för att visa sitt missnöje med övriga partier. Det har inte hjälpt att de lämnas utanför debatter (RFSU tex) eller att svensk media ifrågasätter dem mer än tex MP och V. Jag tror SD kommer bli största parti för att folk är trötta på att bli kallade rasister när de blivit undanskuffade i vårdköer och bostadsköer.
Jag har alltid röstat rött och är också förbannad att det ser ut som det gör, men tycker de etablerade partierna inte lyssnat tillräckligt på folkets oro, på dem som lever mest utsatt. Jag talar inte om en välbärgad medelklass med kulturellt kapital utan om människor på marginalen (ekonomiskt, utbildningsmässigt osv). Ge mig gärna argument till varför jag ska rösta på S igen när de svikit i alla frågor som de borde briljera i eller på ett allians-parti som tror att enkla lågavlönade jobb är lösningen.

#4 - Sara

#3 Hur menar du att SD ska göra situationen för de marginaliserade bättre?

#5 - Lisa

Sata: det menar jag inte att de kommer göra, men de som röstar på SD tror ju det. Jag har inte sagt att jag kommer rösta på SD, men jag kan förstå frustrationen som många i min närhet känner. Invandring kostar, och det ska kanske få kosta, men det är att lura väljarna att säga att det inte påverkar vår välfärd, skola och bostadsköer. Jag känner mig helt partilös det här valet, är nog inte helt ensam om det. SD är inget alternativ för mig, men vill inte heller lägga en röst på S som haft fyra år på sig att minska vårdköerna (de har istället blivit dubbelt så långa).

#6 - Anonym

Rösta på V. De står på de svagas sida.

#7 - D

Varför skriver inte ni krönikor i tidningar? Ni skriver så tydligt och bra. Era texter borde nå ut till fler människor!

#8 - Anonym

#7 Tack.😍 Det är aldrig någon tidning som har visat intresse och jag jobbar som lärare så jag söker inte aktivt andra jobb. Men visst hade det varit kul.